Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό διακρίθηκε το δημοτικό Νικομήδειας, Λυκογιάννης, Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου

Στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση «Bravo Schools 2020» διακρίθηκε το δημοτικό σχολείο Ν. Νικομήδειας, Παλαιάς και Νέας Λυκογιάννης, Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου. Το δημοτικό σχολείο του δήμου
Βέροιας ήταν ένα από τα 236 σχολεία που συμμετείχαν με 657 πρωτοβουλίες στη δράση και διακρίθηκε στην κατηγορία «Μαθητικών Δημιουργιών» με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Διάφανος Χρυσός».

Η πρωτοβουλία «Bravo Schools - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», που διοργανώνεται για 3η χρονιά από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό QualityNetFoundation, στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων στις κατηγορίες α) Σχέδια Μαθημάτων, β) Μαθητικές Δημιουργίες και γ) Καλές Πρακτικές, σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στην οποία αποσκοπεί και η πιλοτική εφαρμογή από τη σχολική χρονιά 2020-21 των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στόχος του BRAVO SCHOOLS είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφωθούν Ενεργοί Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Η εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2020 διαδικτυακά με τεράστια συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, η οποία, με τη συμμετοχή 22.000΄+ μαθητών όλων των βαθμίδων και 30.000+ ενεργών πολιτών που συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία, αναδείχθηκε ως Best Practice στο διεθνές δίκτυο World’s largest lesson (το μεγαλύτερο μάθημα του κόσμου). Επίσημοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας στην Ελλάδα του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ των Βρυξελλών, η κα Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η κα, Έφη Κουτεντάκη, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Νεολαίας και η κα Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης-Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Το ΔΣ Ν. Νικομήδειας, Π. & Ν. Λυκογιάννης, Λαζοχωρίου και Ταγαροχωρίου συμμετείχε και διακρίθηκε στην κατηγορία Μαθητικών Δημιουργιών με το Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Διάφανος Χρυσός» με θέμα το νερό, που συνδέθηκε με τον 6ο Παγκόσμιο Στόχο της Ενότητας «Περιβάλλον» των Ηνωμένων Εθνών: Καθαρό Νερό και Αποχέτευση.

Δείτε το ντοκιμαντέρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ