Ανοικτά σύνορα διάρκειας 5 ωρών στα Σκόπια

Η κυβέρνηση στην γειτονική χώρα αποφάσισε την ανεμπόδιστη διέλευση ξένων πολιτών μέσω της επικράτειας της χώρας. Πλέον οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από τα Σκόπια από έξι συνοριακές διελεύσεις: στην Μπογκορόντιτσα- στα σύνορα με την Ελλάδα, στους
Ευζώνους Κιλκίς-, στην Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία, στη Ντέβε Μπάιρ, στα σύνορα με Βουλγαρία, στην Κιάφασαν, στα σύνορα με Αλβανία, στην Μπλάτσε, στα σύνορα με το Κόσοβο και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Οι ξένοι πολίτες που διέρχονται από τη χώρα θα πρέπει να εγκαταλείπουν την επικράτειά της εντός πέντε ωρών από τη στιγμή που εισέρχονται σε αυτήν. Θα υπογράφουν δήλωση στη συνοριακή διέλευση στην οποία θα αναγράφεται η ώρα που εισέρχονται στη χώρα και θα την παραδίδουν στη επόμενη συνοριακή διέλευση, καθώς θα βγαίνουν από την επικράτεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη διάρκεια των πέντε αυτών ωρών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι ξένοι πολίτες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τον αντίστοιχο αυτοκινητόδρομο ή τοπικό δρόμο που χρησιμοποιούν για τη διέλευσή τους. Το αεροδρόμιο των Σκοπίων παραμένει κλειστό (με εξαίρεση ειδικούς λόγους και έκτακτες περιστάσεις), οπότε η σημασία της απόφασης της κυβέρνησης για αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η πρακτική σημασία για την Ελλάδα είναι πως οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται ανεμπόδιστα στην ελληνική επικράτεια, μέσω των 
Ευζώνων Κιλκίς (αυτό ισχύει για τους πολίτες των χωρών που επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, χωρίς περιορισμούς).

Η γειτονική χώρα διατηρεί ακόμη κλειστά τα σύνορά της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα τα ανοίξει, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Μόλις χθες καταγράφηκαν 196 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων αφότου η επιδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 3.895, ενώ 171 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ