Quantcast

http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης: «Καταπολεμούμε το έγκλημα»

«Ο ρόλος της Αστυνομίας δεν αλλάζει, το καθήκον της είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και πάλι» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με την επιτήρηση
των μέτρων για τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια ο Ημαθιώτης πολιτικός ανέφερε πως: «Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στις πλατείες ούτε περιορίζει τους πολίτες. Αυτό που έγινε στις πλατείες και θα γίνει στις παραλίες είναι η προειδοποίηση για να τηρούμε τα μέτρα». Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες κατά της ΕΛΑΣ για υπερβάλλοντα ζήλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα και από ψέματα τον τελευταίο καιρό η αντιπολίτευση μας έχει χορτάσει. Δεν πήγε μόνη της η αστυνομία».

Όπως πρόσθεσε στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης «μπαχαλάκηδες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ή επιχείρησαν να τους επιτεθούν. «Τότε πήγε η Αστυνομία. Στην Κυψέλη υπήρξε και κλήση για ληστεία με τραυματισμό και τότε προσήλθε η αστυνομία» επισήμανε ο Υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε επίσης στο ζήτημα της επιτήρησης των μέτρων στις παραλίες και αλλούλέγοντας: «Η αστυνομία αυτό που πρέπει να κάνει και μπορεί να κάνει είναι να προειδοποιεί τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις Οι αποστάσεις δεν είναι δική μου επιταγή, είναι ένα μέτρο, από τη στιγμή που δεν έχουμε εμβόλια και φάρμακα, για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό». Για το ίδιο θέμα διευκρίνισε ακόμη ότι στις οργανωμένες παραλίες υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες και η ΕΛΑΣ είναι ένας μόνο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

«Όχι μόνο δεν έχουμε τελειώσει (με την πανδημία) αλλά κινδυνεύουμε αν δε λάβουμε μέτρα να γυρίσουμε πίσω και αυτό είναι καταστροφικό» διαμήνυσεκαι κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του «εχθρού», όπως χαρακτήρισε τον κορονοϊό.


«Σε ορισμένους δεν αρέσει η ένοπλη Αστυνομία»

«Σε ορισμένους δεν αρέσει η ένοπλη Αστυνομία. Αλλά και στις καλύτερες χώρες τους κόσμου η Αστυνομία είναι ένοπλη» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «όταν κυνηγάς έναν κακοποιό ή έναν έμπορο ναρκωτικών, αυτό γίνεται με όπλα και δε είδα κανέναν να διαμαρτύρεται όταν ο “Ρουβίκωνας” έκανε πριν χρόνια παρέλαση στα Εξάρχεια, με δεκάδες καλάσνικοφ». «Θα προστατεύσουμε την ελληνική κοινωνία. Βήμα -βήμα ξεβρωμίζουμε από το έγκλημα που συσσωρεύτηκε τα τελευταία χρόνια και προστατεύουμε τους πολίτες» ανέφερε ακόμη για την πολιτική κατά της εγκληματικότητας ο Υπουργός.


«Στον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς»


Σχετικά με τον Έβρο και τα επεισόδια που προκλήθηκαν πριν λίγες ημέρες από τουρκικής πλευράς ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «τα επεισόδια συνεχίζονται από κάποιους αλλά στον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς». Όπως έκανε γνωστό θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα ο φράχτης και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία. «Θα είμαστε παρόντες φυλάσσοντας τα σύνορα της ΕΕ και της Ελλάδας, θα είμαστε εκεί και θα παραμένουμε εκεί, κάθε μέρα και πιο ισχυροί» διαμήνυσε.


«Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την εργασία και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση από την πανδημία, που όπως είπε είναι παγκόσμια. «Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την εργασία και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Να είμαστε μια ελκυστική χώρα επειδή αντιμετωπίσαμε καλά την πανδημία και να βοηθήσουμε τους ανέργους, ώστε οι πληγές να είναι λίγες» σημείωσε. Συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Η κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί έξυπνα και αποτελεσματικά και η Ευρώπη δείχνει να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Με αυτές τις προϋποθέσεις το 2021θα ανατείλει με προϋποθέσεις για επανακάμψουμε σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ