Χωρίς τη Βέροια εγκρίθηκε το 5ετές της ΔΕΔΑ - Τι απαντά το υπουργείο Ενέργειας

Οκτώ συνολικά πόλεις, για τις οποίες το προηγούμενο (και αρχικό) πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, τώρα εξαιρούνται από το νέο 5ετές 2020-2024, σύμφωνα με την έγκριση της ΡΑΕ. Η εξαίρεση αφορά, αφενός μεν όλο το πρόγραμμα ανάπτυξης στην Περιφέρεια
Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG από τη Ρεβυθούσα), αφετέρου δε τις πόλεις Βέροια και Γιαννιτσά που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο αέριο (CNG).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετά την αρχική υποβολή του νέου 5ετούς από τη ΔΕΔΑ, ζήτησε από την εταιρεία ακριβές χρονοδιάγραμμα για κάθε πόλη. Για όσες πόλεις το νέο χρονοδιάγραμμα ξεπερνούσε τους 18 μήνες υπέρβασης σε σχέση με το πρώτο 5ετές πρόγραμμα, αποφασίστηκε η απένταξη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι κύκλοι της ΔΕΔΑ κάνουν λόγο για ερμηνεία της ΡΑΕ, και όχι για ξεκάθαρη πρόβλεψη του νόμου, και συνεπώς αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει η εταιρεία αίτηση αναθεώρησης της απόφασης της Αρχής.


Από τη στιγμή που κάποια πόλη βρίσκεται εκτός του 5ετούς προγράμματος, μπορεί οποιοσδήποτε να ζητήσει από τη ΡΑΕ να τροφοδοτήσει εκείνος την πόλη αυτή, εάν βεβαίως τηρεί τις προϋποθέσεις και εξασφαλίζει επάρκεια και λογικά τέλη για τους καταναλωτές. Πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι τόσο για τις δύο πόλεις της Μακεδονίας (Βέροια και Γιαννιτσά), όσο και για κάποιες της Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος), έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο.

Όσο για τους λόγους για τους οποίους ξεπεράστηκε το 18μηνο και ως εκ τούτου απεντάχθηκαν οι συγκεκριμένες πόλεις, η διοίκηση της ΔΕΔΑ εξηγεί ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν μη ρεαλιστικό, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την προώθηση των έργων. 


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμα τα απαραίτητα πρόδρομα έργα του ΔΕΣΦΑ, όπως για παράδειγμα οι σταθμοί εξόδου για να μπορέσουν να τροφοδοτηθούν Τρίπολη, Κόρινθος και Άργος ή ο σταθμός φόρτωσης στη Ρεβυθούσα για να τροφοδοτηθούν με LNG Καλαμάτα και Σπάρτη. Επιπλέον τα έργα της Πελοποννήσου δεν κατέστη εφικτό να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Τεχνικά θέματα υπήρξαν και για τις δύο πόλεις της Μακεδονίας (Βέροια και Γιαννιτσά) όπου ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες για την εγκατάσταση των σταθμών αποσυμπίεσης CNG.

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος


Σχετικά με το θέμα, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις πληροφορίες που φέρουν την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να προκρίνει κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την απένταξη των πόλεων της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Σπάρτης, της Βέροιας και των Γιαννιτσών από το επιχειρηματικό της πλάνο, επισημαίνονται τα εξής:

Σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, προβλέπεται ότι στις άδειες διαχείρισης και διανομής φυσικού αερίου, που έχει χορηγήσει η ΡΑΕ στη ΔΕΔΑ, η τελευταία παύει να αποτελεί φορέα υλοποίησης στην περίπτωση που εντός 18 μηνών δεν υλοποιηθούν τα έργα σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Σε περίπτωση που παρατηρούνται καθυστερήσεις, ο Κανονισμός Αδειών της ΡΑΕ δίνει τη δυνατότητα σε άλλες ενδιαφερόμενες εταιρίες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις καταθέσουν αίτηση στο Ρυθμιστή για να αναπτύξουν δίκτυα διανομής φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλες της Περιφέρειες της χώρας –συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Πελοποννήσου-, όπου το επιθυμούν οι τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει βούληση να δημιουργηθούν τα δίκτυα το ταχύτερο δυνατό, είτε από τη ΔΕΔΑ –που βρίσκεται σε τροχιά ιδιωτικοποίησης ως εταιρεία του ομίλου της ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ-, είτε από άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Το ΥΠΕΝ στηρίζει τη ΔΕΔΑ στις όποιες ενέργειές της αναφορικά με την απόφαση της ΡΑΕ. Παράλληλα, καλεί τις Περιφέρειες να προωθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των έργων.

Η ΔΕΔΑ, μετά την επικαιροποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, προχωρά δυναμικά σε πόλεις της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας. Στη Δυτική Μακεδονία, ο σχεδιασμός έχει λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απολιγνιτοποίηση, ώστε και οι τηλεθερμάνσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν –με το φυσικό αέριο ως καύσιμο- αλλά και δίκτυο να αναπτυχθεί σε πόλεις όπως η Φλώρινα.

Το ΥΠΕΝ στηρίζει την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου και στον λιγνιτικό δήμο της Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν είχε ενταχθεί στον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ. Όσον αφορά στην παροχή θερμότητας στο υφιστάμενο δίκτυο τηλεθέρμανσης κατά το μεταβατικό διάστημα (μέχρι την λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου), θα εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδοσία του δικτύου και η ομαλή μετάβαση στο φυσικό αέριο χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο σχεδιασμός για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου υπό το πρίσμα της απολιγνιτοποίησης και του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα πρέπει ασφαλώς να ευθυγραμμίζεται και με τον αντίστοιχο σχεδιασμό για το δίκτυο μεταφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες του ΕΣΕΚ και επιταχύνει τα έργα που φέρνουν το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία.

(με πληροφορίες από: πηγή)

13 σχόλια:

 1. XRHSTOS ANESTH ,,MHN PSIFIZETAI KOULH ,,TO 2016 STHN DREZDH PROSKINISE TOUS MPILTIMPERG 5 MAIOU,,,,KAI MAS EKLISE THS EKLISIES EUXOME O XRHSTOS MAS NA TON ELEHSH,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. OLES OI POLHS THA PAROUNE AERIO ,EKTOS APO BEROIA ,,MPRABO STHN ND H BEROIA ANIKH STA SKOPIA NA TRELATHOUME EXH KAI 2 YPOURGOUS 2 BOULEUTES ,,,MPRABO KOULH EISE APEXTOS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΝΑΣ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΣ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΙΦΗΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ Η ΛΕΞΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΥΤΕ Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή αυτός είναι τομάρι, απάνθρωπος και θα καεί στην Κόλαση, ενώ εσύ με τις τόσες κατάρες και κατηγορίες που του ρίχνεις νομίζεις πως σε περιμένει ο Παράδεισος; Ά ρε κούνια που σας κούναγε όλους, που τολμάτε να κατηγορείτε τους άλλους στο όνομα του Θεού. Οι πραγματικοί αντίχριστοι είστε εσείς οι ίδιοι. Κοιτάξτε τα δικά σας μούτρα στον καθρέφτη πρώτα και αφήστε ήσυχους τους άλλους.

   Διαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΡΗΤΟΡΑ ΜΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΟΛΟΓΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΛΕΩ ΓΩ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΤΗΣ ΠΑΡΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΑΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ.....

   Διαγραφή
  3. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν από αυτούς που νομίζεις. Απλώς, οι χριστιανικές μου αρχές δε μου επιτρέπουν να δικαιολογώ όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το όνομα του Χριστού για να δικαιολογήσουν τις δικές τους ανασφάλειες και τα κόμπλεξ τους. Τώρα, αν εσύ με όλα αυτά που γράφεις, αλλά και τον τρόπο που τα γράφεις, θεωρείς ότι είσαι άνθρωπος του Θεού, μάλλον έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για τον Χριστιανισμό.

   Διαγραφή
 4. Η Βασίλισσα του Βορρά σε μια χώρα με προεδρικη δημοκρατία δεν της αξίζει τίποτα περισσοτερο από ένα κομμάτι ραβανί και ένα ροδάκινο νεκταρινι.Γραβατωμενοι πάνε έρχονται Αθήνα τους πληρώνουμε και μένουμε με τη κομπόστα στο χέρι.Υπαρχει καλύτερη Ελλάδα ,αλλά δεν μας θέλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΊ Φ.Α. ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ (ΔΗΜΟΣ -ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΛΑΟΣ).
  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΌΓΕΙΑ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προσεξτε.
  Οι παραπανω Αγνωστοι σχολιαστες (συμπαθεις κατα τ' αλλα) αντιμετωπιζουν την απενταξη της Βεροιας απο το αεριο με θεοκρατικες αποψεις και "καταρες". Δηλ μια τοσο δυσαρεστη εξελιξη για τη ζωη τους την αφηνουν στην " τιμωρια" απο το θεο και τη μοιρα. Λες και οι διοικουντες και οι βουλευτες θα τρομαξουν και θα ανακαλεσουν την ασχημη αυτη εξελιξη για την πολη και τους ιδιους. Αντι λοιπον να "απειλησουν" με την ψηφο τους, το μονο νομιμο μεσω που υπολογιζουν και φοβουνται οι διοικουντες, δηλωνουν εμεσα οτι "παραμενουμε ψηφοφοροι σας και ας σας τιμωρισει ο θεος".
  Αληθεια πιστευει κανεις οτι εχουμε ελπιδες επιβιωσης ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχουμε γιατί οι περισσότεροι βγάζουν συμπεράσματα αυθαίρετα όπως εσύ.Απο τα παραπάνω σχόλια κατάλαβες ότι η απενταξη οφείλεται στον Άγιο Πατρίκιο? Με το μυαλό που έχεις θεωρείς ότι μπορεί οποιοσδήποτε βουλευτής οποιοδήποτε νομού να απειλήσει τη κυβέρνηση με τη ψήφο του για να υποστήριξει τον τόπο του?Και σου φταίνε οι άλλοι που πάμε κατά διαόλου και όχι η πολιτική αφέλεια σου ?

   Διαγραφή
  2. Στον αγνωστο "Ανώνυμος7 Μαΐου 2020 - 9:34 μ.μ."
   Δεν εχεις καταλαβει τιποτα. Λεω πουθενα οτι η απενταξη οφειλεται στον "Άγιο Πατρίκιο?" ; Αυτο που λεω ειναι οτι οι σχολιαστες λενε, (...TO 2016 STHN DREZDH PROSKINISE TOUS MPILTIMPERG 5 MAIOU,,,,KAI MAS EKLISE THS EKLISIES EUXOME O XRHSTOS MAS NA TON ELEHSH,,,,), ακομη λενε (...ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΙΦΗΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ... ), ακομη (...ΟΥΤΕ Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ....) κλπ αρα δεν τα λεω εγω αλλα οι σχολιαστες. Αυτοι ειναι που αντιμετωπιζουν την απενταξη της Βεροιας απο το αεριο με θεοκρατικες αποψεις και "καταρες" και οχι εγω. Εγω καταλαβα τι ξεπουλημα γινεται. Τωρα για την απειλη με την ψηφο, δεν το λεω για τους βουλευτες αλλα για τους σχολιαστες και τους ανοητους σαν εσενα. Εσεις θα πρεπει να μην εναποθετετε την τιμωρια στον θεο αλλα στην ψηφο σας η οχι στους πολιτικους. Με λιγα λογια δεν καταλαβες τιποτα. Αλλα εχεις το θρασος να ορμας. Και ομως η ψηφος σου μετραει το ιδιο με των αλλων ? Την αλλη φορα λοιπον να τα διαβαζεις δυο φορες και να μην απαντας. Καλυτερα να μασας και να πινεις και οταν ερθει η ωρα για ψηφο, αστο, πηγαινε για καφε καλυτερα και ζητα αποδειξη, να φανεις τουλαχιστον χρησιμος στην εθνικη οικονομια.

   Διαγραφή
  3. Αν μπορούσες με την ψήφο σου να αλλάξεις την πορεία των πραγμάτων θα ειχαν καταργήσει τις εκλογές.Η αφελεια ορισμένων σαν και εσένα που πιστεύουν ότι ψηφίζοντας θα αλλάξουν την μοίρα τους και την κοινωνία θα μελετηθεί από τους ψυχιατρους του μέλλοντος.

   Διαγραφή
 7. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 5 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΤΟΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΤΙΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ