Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τζακ Χατζηαθανασίου: Ο αρσενικός των γηπέδων

O Ιάκωβος Χατζηαθανασίου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς που έβγαλε η Ημαθία. Ξεχώριζε για το δυναμισμό, την αυταπάρνηση και το πολύ καλό δεξί του πόδι. Σε όποιες ομάδες κι αν έπαιξε διακρίθηκε για τον έντονο χαρακτήρα του και το πάθος του. Διετέλεσε διεθνής
ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 20 Μαΐου 1961. Έγινε ευρύτερα γνωστός αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό την περίοδο 1987-1991. Είχε πραγματοποιήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη γενέτειρά του Βέροια το 1978, όπου και παρέμεινε επί εννέα συναπτά έτη, με τη φανέλα της οποίας στην τελευταία του χρονιά αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική.
Από το 1991 και μέχρι το 1993 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κορίνθου, για να ακολουθήσουν δυο ακόμη χρονιές σε μικρότερες κατηγορίες με τους Πόντιους Βέροιας και τον Αχαρναϊκό.
Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1987, στην εντός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Ολλανδίας, για τα προκριματικά του Euro 1988, υπό τις οδηγίες του Μίλτου Παπαποστόλου.
Με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε από το 1987 μέχρι και το 1989, καταγράφοντας 17 συνολικά παρουσίες. Αγαπάει πολύ την γενέτειρά του και έχει πολλούς φίλους και συγγενείς στην Ημαθία. Είναι από τα καλύτερα δεξί μπακ που έχουν αγωνιστεί στη «Βασίλισσα του Βορρά».



5 σχόλια:

  1. Χατζηκατβίας, Χατζηαθανασίου, Κατσαβός. Έχει κι αυτή η πόλη την ...ιστορία της.Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξεχνάει ο κόσμος.
    Hit the road Jack and don't you come back
    No more, no more, no more, no more
    Hit the road Jack and don't you come back
    No more
    What'd you say?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φοβερο μπακ για την εποχη του, ειδικα στα 2-3 τελευταια χρονια που ηταν στη βεροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ