Quantcast

http://picasion.com/

Τσιόδρας: Το συγκινητικό αντίο και η «επιστροφή» στους ασθενείς του

Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα και με τα πιο μικρά. Σας ευχαριστώ για όλα». Με στίχους από το ποίημα «Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία» έκλεισε την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο
άνθρωπος που ενημέρωνε για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας κάθε μέρα στις 18:00. Η πλειοψηφία των Ελλήνων συντονιζόταν στην τηλεόραση για να ακούσει πόσοι ασθενείς νοσούσαν, πόσοι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους και πόσοι ακόμη ασθενείς νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τώρα, όμως, εκείνος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού και να επιστρέψει στους ασθενείς του, στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο και στην καθημερινότητα που είχε μέχρι πριν αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο.

«Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω», είπε, μεταξύ άλλων, στον λόγο που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. «Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες. Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να κλείσει με ένα ποίημα με τίτλο «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία».

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά. Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών. Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαγγέλοντας το ποίημα αυτό.


Δείτε το video:

9 σχόλια:

  1. Μεγάλο θέατρο αλλά δεν συγκινήθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμ...επειδη δεν τον ειδα ουτε τον ακουσα ποτέ όταν μίλαγε live, θελω να μου επιβεβαιώσει καποιος ότι πραγματι ειπε πως ''θα είχαμε 13.685 νεκρούς χωρίς μέτρα''. γιατι όμως 13.685 και όχι 13.684 ή 13.686;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε.....δεν πεθάναμε από την γρίπη θα πεθάνουμε από κατάθλιψη και πείνα. Όπως είπε ο Κούλης Μαζί τα καταφέραμε.....μόνο που αυτοί τώρα θα τρώνε και εμείς θα πεινάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους ασθενείς του είχε υποχρέωση να είναι ευθύς εξαρχής και όχι στα κανάλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή επιτυχία στην πολιτική......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τά ἐπεισόδια τῆς season 2 πότε ξεκινᾶνε; Θά συμμετέχουν οἱ ἴδιοι ἠθοποιοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας δουλεύουν τρελό γαζι.πολυ θέατρο πράγματι.απ την πρώτη στιγμή δεν πίστεψα αυτά που ανακοινώνουν.το πολυ 20 πραγματικά νεκρούς να είχε με αυτήν την ιστορία.αλλα όποιος πεθάνει τον μετράνε σαν κορωνοιο.θα έρθει και δεύτερη δόση από Σεπτέμβρη και παίζει να μας τρελάνουν πιο πολύ.Αν μείνουμε και Χριστούγεννα σπιτια τότε θα βεβαιωθώ ακόμη περισσότερο πως μας δουλεύουν.2 μεγάλες γιορτές του Χριστιανισμού καραντίνα πάει πολύ.εσεις τι λετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέατρο πάει συνεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ