Quantcast

http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: Το φυσικό αέριο θα έρθει στη Βέροια σε κάθε περίπτωση

Από τον Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στην κοινωνία της Βέροιας, έπειτα από την έκδοση Απόφασης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία και ανακαλείται η άδεια ένταξης της Βέροιας στο δίκτυο φυσικού αερίου και
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ κατά τις συνεχόμενες επαφές μου τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου κ. Τσάκα, γνωστοποιώ τα εξής:

1) Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΔΑ) δεν πρόκειται να σταθεί με σταυρωμένα χέρια στην Απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη του έργου για το Δήμο της Βέροιας, με τη δικαιολογία ότι αυτό δεν θα κατασκευαστεί εντός του 18μήνου που ορίζεται στην υπογραφείσα Σύμβαση. Αντιθέτως, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ κατά της Απόφασης της ΡΑΕ, καθώς σύμφωνα με τη δική της επιχειρηματολογία το 18μηνο δεν εκπνέει κατά τον χρόνο που ισχυρίζεται η ΡΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα λοιπόν ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ.

2) Το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Βέροια ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Είτε από τη ΔΕΔΔΑ όπως ευελπιστούμε είτε από τον οποιονδήποτε άλλο θα το αναλάβει στη συνέχεια, σε περίπτωση που η Απόφαση της ΡΑΕ παραμείνει ισχυρή.

3) Η χρέωση του αερίου για τα νοικοκυριά της Βέροιας, σε κάθε περίπτωση, είτε το έργο κατασκευαστεί από τη ΔΕΔΔΑ είτε από οποιονδήποτε άλλο, ΔΕΝ πρόκειται να είναι διαφορετική. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΟΧΟΥ καθώς το όποιο κόστος του αερίου που θα διανέμεται ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη ΡΑΕ. Ως εκ τούτου, οι φήμες και οι αναλήθειες που διαδίδονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια τη Βουλευτή του κα. Καρασαρλίδου αναφορικά με το ενδεχόμενο μεγαλύτερων χρεώσεων, είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

4) Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να χαίρεται με την Απόφαση απένταξης ελπίζοντας σε μικροκομματικά οφέλη, ας αναλογιστεί τη δική του ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου που ξεκίνησε επί δικών του ημερών.

5) Η υπόθεση αυτή ΔΕΝ ενδείκνυται για μικροκομματικές διενέξεις. Αφορά το μέλλον της Βέροιας και της Ημαθίας. Αυτό είχα εξάλλου τη δυνατότητα να τονίσω τόσο στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΑ».




Εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας για τα επιδοτούμενα δάνεια κεφαλαίων κίνησης ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να ανοίξει ξανά η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορηγήσεων Δανείων για Κεφάλαιο Κίνησης με διετή επιδότηση 100% των επιτοκίων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ προκειμένου όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους προς έγκριση από τις Τράπεζες, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε σχετική Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι παρόλο το τεράστιο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία COVID -19 για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, δυστυχώς πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις. Και αυτό γιατί η σχετική πλατφόρμα έκλεισε, μετά από μόλις 5 εργάσιμες ημέρες λόγω του ότι οι αιτήσεις επιχειρήσεων είχαν υπερκαλύψει ήδη το ποσό που είχε προϋπολογιστεί.

Ο Βουλευτής Ημαθίας τονίζει όμως ότι η υπερκάλυψη του ποσού του Προγράμματος, δεν δικαιολογεί το κλείσιμο της Πλατφόρμας καθώς δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση ότι όλες οι επιχειρήσεις που πρόλαβαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έχουν παράλληλα και όλα τα απαραίτητα νομικά εχέγγυα για να λάβουν και την τελική έγκριση.

Σημειώνει δε ότι η επανέναρξη της πλατφόρμας είναι απαραίτητη καθώς τα συγκεκριμένα επιδοτούμενα δάνεια θα αποτελέσουν βαθιά οικονομική ανάσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή και ως εκ τούτου επιβάλλεται να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό να τα διεκδικήσουν, εφόσον βεβαίως πληρούν τα κριτήρια.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση είναι η εξής:

Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: Να ανοίξει ξανά η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδοτήσεων του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Κύριε Υπουργέ

Ιδιαίτερα έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία COVID -19 για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Χορηγήσεων Δανείων για Κεφάλαιο Κίνησης με διετή επιδότηση 100% των επιτοκίων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ (Αναπτυξιακής Τράπεζας).

Δυστυχώς όμως πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που ενδιαφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία προκειμένου να τύχουν έγκρισης από τις Τράπεζες για το συγκεκριμένο - ιδιαίτερα ευνοϊκού – δανείου, είδαν ότι η πλατφόρμα για τις σχετικές αιτήσεις έκλεισε, μετά από μόλις 5 εργάσιμες ημέρες που παρέμεινες ανοιχτή (από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου). Η αιτιολογία δε ήταν, ότι οι αιτήσεις επιχειρήσεων είχαν υπερκαλύψει το ποσό που είχε προϋπολογιστεί.

Όπως γίνεται φανερό, το εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα που δόθηκε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα των Επιδοτούμενων Δανείων είναι απαγορευτικό για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών από πολλούς ενδιαφερόμενους.

Κυρίως όμως, η υπερκάλυψη του ποσού του Προγράμματος σε ελάχιστες μόνο ημέρες, δεν δικαιολογεί το κλείσιμο της Πλατφόρμας καθώς δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση ότι όλες οι επιχειρήσεις που πρόλαβαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα έχουν παράλληλα και όλα τα απαραίτητα νομικά εχέγγυα για να λάβουν και την τελική έγκριση.

Κατόπιν τούτων και επειδή:

Το εν λόγω Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση, μακρόχρονη και ουσιαστική υποστήριξη της χρηματοδοτικής ρευστότητας των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία

Τα συγκεκριμένα επιδοτούμενα δάνεια θα αποτελέσουν βαθιά οικονομική ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή και ως εκ τούτου επιβάλλεται να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να τα διεκδικήσουν, εφόσον βεβαίως πληρούν τα κριτήρια

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα και να έχουν τη δυνατότητα όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους προς έγκριση;

4 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΟΎΜΕ ΜΕ Φ.Α.
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι άλλο κάρβουνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ Κ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι θα έρθει το αέριο στη Βέροια το ξέρουμε, δεν περιμέναμε εσένα να μας το πεις, είναι Ευρωπαϊκή επιταγή. Το θέμα είναι να έρθει φθηνό. Αυτό μπορείς να μας το πεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ