Quantcast

http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: «Επιλύεται το τεράστιο πρόβλημα με τους εργάτες γης»

Από τον Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ανοίγουν τα σύνορα για την έλευση στην Ημαθία των εργατών γης από τη γειτονική Αλβανία, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών προϋποθέσεων λόγω της πανδημίας COVID – 19, προκειμένου να καλυφθούν
επιτέλους οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο σε εργατικά χέρια τόσο για τη συγκομιδή της φρουτοπαραγωγής όσο και με προπαρασκευαστικές της συγκομιδής εργασίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Φέρνουν έτσι απτά αποτελέσματα η επιμονή και η μεθοδικότητα όλων όσων εργαστήκαμε για τον σχεδιασμό συγκεκριμένου πλάνου και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, έτσι ώστε το σύνολο των εργατών γης να έρθει σε χρόνο – ρεκόρ και με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά κριτήρια, επιλύοντας ένα ακανθώδες ζήτημα, που προκαλούσε τεράστια ανησυχία στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής και απειλούσε την αγροτική Οικονομία της Ημαθίας.

Με δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με την τελευταία να δημοσιεύεται στις 2 Μαΐου και σειρά Αποφάσεων και Οδηγιών δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες, που θέλουν να προσλάβουν εργάτες γης, να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ως τις 20 Ιουνίου.
Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει γόνιμες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών μας».

«Λύση στην οικονομική ασφυξία των κινηματογράφων λόγω του κορωνοϊού, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης»

Την έκκληση των αιθουσαρχών κινηματογραφιστών της χώρας και των εργαζομένων τους προκειμένου αμβλυνθούν τα ογκώδη οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας του COVID -19, κοινοποιεί στη Βουλή των Ελλήνων με σχετική Αναφορά του ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Μεταφέρει έτσι την αγωνία τους για τον ορατό κίνδυνο εξάλειψης της κινηματογραφικής αίθουσας - χειμερινής και θερινής – και ζητάει από την Πολιτεία να εξετάσει τη δυνατότητα υιοθέτησης του πακέτου μέτρων που προτείνει η Πανελλήνια Ένωσή τους τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν «ασπίδα» στα μεγεθυμένα αδιέξοδά τους.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Αναφορά του κ. Τσαβδαρίδη είναι η εξής:

Προς τους Υπουργούς:

• Οικονομικών
• Πολιτισμού και Αθλητισμού


Θέμα: «SOS από τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας λόγω της Πανδημίας COVID -19»

Κύριοι Υπουργοί

Με την παρούσα αναφορά, σας κοινοποιώ την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών – Κινηματογραφιστών με την οποία και ζητά τη μέριμνα της Πολιτείας για να αμβλυνθούν τα ογκώδη οικονομικά προβλήματα στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της χώρας, που επλήγησαν βαθιά από την αναστολή λειτουργίας των κινηματογράφων λόγω των απολύτως δικαιολογημένων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID -19.

Στην επιστολή παραθέτονται σειρά προτεινόμενων παρεμβάσεων, δυνητικών φορολογικών ελαφρύνσεων και οικονομικών διευκολύνσεων που δύνανται να αποτελέσουν «ασπίδα» στα μεγεθυμένα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου. Αδιέξοδα τα οποία ευελπιστούν να αρθούν με αποφασιστικότητα από την Κυβέρνηση αποσοβώντας έτσι τον κίνδυνο οριστικής εξάλειψης της κινηματογραφικής αίθουσας - χειμερινής και θερινής – .

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά για τις ενδεχόμενες ενέργειές σας στα αιτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.


Επιστρέφουν στα αγροτικά ιατρεία οι γιατροί που είχαν μετακινηθεί στα μεγάλα νοσοκομεία λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού

Επανέρχεται στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικές Μονάδες Υγείας) το ιατρικό προσωπικό που είχε μετακινηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της χώρας προκειμένου να συνδράμει στην βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID – 19.

Όπως ενημέρωσε τον Αν. Γεν. Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κώστας Χρήστογλου ήδη έχει δοθεί η σχετική κατευθυντήρια γραμμή από την ΥΠΕ με σχετικό έγγραφο που εστάλη στις Νοσοκομειακές Μονάδες στις 5 Μαΐου.

Αποκαθίσταται έτσι σταδιακά η κανονικότητα, την ανάγκη επιστροφής στην οποία επισήμανε κ. Τσαβδαρίδης σε διαδοχικές προ ημερών συζητήσεις του με τη Διοίκηση της 3η ΥΠΕ αφού πλέον οι αγροτικές περιοχές μας θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα ολοκληρωμένης και συνεχούς ιατρικής φροντίδας στον τόπο τους, χωρίς την ανάγκη των όποιων μετακινήσεων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Τσαβδαρίδης, «επειδή πλέον η αντιμετώπιση της νόσου στη χώρα μας έχει μπει σε νέα ελεγχόμενη φάση, και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως ανάχωμα στην αποφόρτιση των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, η επάνοδος του ιατρικού δυναμικού των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις θέσεις τους υπήρξε πρώτη προτεραιότητα.»

12 σχόλια:

  1. Δηλαδη ρε Λαζαρε με δικη σου εισηγηση η ΝΔ θα φερει Αλβανους εργατες γης για να αραιωσουν και να μαζεψουν τα φρουτα του καμπου (οπως και οι προηγουμενοι) και μετα θα παρει ο καθενας απο 3.000 ευρω στην τσεπη και πισω στην Αλβανια. Δηλ σε 4 μηνες οι 150.000 χιλ εργατες που θα χρειαστουν στον καμπο (με δικα σας στοιχεια) θα παρουν 450.000.000 μονο απο τον καμπο μας και θα φυγουν στην Αλβανια. Αντε απο τους 150.000 εργατες που θελουμε να υπαρξουν και καποιοι ελληνες οποτε 100.000 Αλβανοι θα παρουν 300.000.000 ευρω και θα φυγουν στην Αλβανια . Και εσεις με την κυβερνηση σας πανηγυριζετε ως επιτυχια σε αυτους τους δυσκολους καιρους να διώξετε 300.000.000 ευρω το λιγοτερο στην Αλβανια. Οτι εκαναν δηλ και οι προηγουμενοι και φτασαμε σε αυτα τα χαλια. Αντι να βρειτε τροπους να αναγκασετε τους εν ελλαδι εργατες (Ελληνες κλπ) να αφησουν το ταμειο ανεργιας και τα οποια σχετικα επιδοματα και να πανε στον καμπο για δουλεια. Αντι δηλ να διωξετε 300.000.000 ευρω στην Αλβανια να τα κρατησουμε εδω. Και μετα απο ολο αυτο "το κατορθωμα" σιγουρα θα θελεις ο κοσμακης να σας ξαναψηφισει (οπως και τους προηγουμενους που εκαναν τα ιδια) για ξαναδιωξετε του χρονου άλλα τοσα εκατομμυρια στη Αλβανια.
    Ωραια πες μας τωρα τι πινεις και δεν μας δινεις ;
    Υ.Γ.1_ ρωτα κανενα φιλο σου τραπεζικο να σου πει τι λογαριασμους εχουν στις τραπεζες οι Αλβανοι εργατες (συμαντικο μερος και αυτων των χρηματων πηγαινει στην Αλβανια) και τι οι Ελληνες εργατες. Για να μην τους αδικω οι ανθρωποι δεν τα κλεβουν ειναι εργατικοι και μπραβο τους. Τους δικους μας καποιοι τους εκαναν τεμπελιδες και οι ιδιοι θα πρεπει να τους εξαναγκασουν να γινουν εργατικοι για το εθνικο καλο πρωτα, αφου θα μεινουν τα λεφτα εδω και οχι στην Αλβανια ή σε καποια αλλη χωρα.
    Υ.Γ.2_ τα στοιχεια για τον αριθμο των εποχικων εργατων ειναι απο "Ελληνική Στατιστική Αρχή, Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, 2016" και σε ολη την Ελλαδα οι αναγκες σε εποχικα εργατικα χερια ειναι 891.798 καντε τους πολλαπλασιασμους με τα μεροκαματα και πεστε τα στον αγαπητο Λαζαρο και τους συναδελφους του, ολων των κομματων.
    Αντε τωρα κουραστηκα, να παω σε κανενα καφε για να βοηθησω και εγω στην αναπτυξη αυτου του τοπου.
    (Παταξον μεν ακουσον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα μεγάλε .....

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ.
      δεν το κάνουν καν, επιτηδευμένα.
      απλώς, είναι άσχετοι.

      Διαγραφή
    3. ναι ρε βλακξ κλεμενα τα έχουν και οχι απο την ιδρωτα τους μαλ@κα

      Διαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 450.000.000 ΤΑ 300.000.000 ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΦΠΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ;;
    ΙΣΩΣ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
    ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΣΕΙΣ.
    ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΘΑΨΕ.
    ΑΝΤΕ ΚΛΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς όπως τα λες φίλε μου. Οι δικοί μας περιμένουν 5 ευρώ από τον παππού για να κολλήσουν ένσημο στο ντε λαντε. Παίρνουν ένα καφέ και ξεχνάνε να φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίγαντα Τσαβδαρίδη, πάλι έδωσες λύση, κατόπιν ενεργειών σου βεβαίως βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ. ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 150.000 ΟΥΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ 3.000€. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000- 1.200€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mono pou me ta 1000 e pernaei 3 mines sthn albania

      Διαγραφή
    2. Σοβαρεψου " Ανώνυμος7 Μαΐου 2020 - 7:26 μ.μ."
      τα στοιχεια ειναι επισημα (https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.statistics.gr/documents/20181/76d51b89-18ed-426b-8227-01790d9c2a3d&ved=2ahUKEwi6hKz3yqLpAhVJwqYKHa3MCvEQFjAAegQIBhAC&usg=AOvVaw1z5aQz9wOYoVflTtX3376Q) πινακας 11.
      Αλλα τελικα τι θελεις να μας πεις, οτι δεν θα σε πειραζε αν οι Αλβανοι ειναι τελικα 70.000 και χρηματα που θα εφευγαν εξω ηταν 84.000.000 εκατομ ευρω.
      Σοβαρεψου. Σε διαβαζουν.

      Διαγραφή
  6. me 18 lepta rodakino de douleyei kaneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφου παιρνουν επιδοματα ανεργιας, ΚΕΑ,κλπ , γιατι να παν να δουλεψουν στα χωραφια οι Ελληνες;;;;να κοπουν ολα να δω θα παν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ