Quantcast

http://picasion.com/

Με απουσίες και καταγγελίες η συνέντευξη τύπου των Εκπαιδευτικών στη Βέροια

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου απηύθυνε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου 2020 με θέμα το Πολυνομοσχέδιο, τις κάμερες στα σχολεία και τα προβλήματα στην εκπαίδευση γενικότερα. Στη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στα σκαλιά της πλατείας
Δημαρχείου, παραβρέθηκαν ωστόσο μόνο η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Κοκοζίδου (εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση), ο Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου (εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ) και η Περιστέρα Κάτανα (εκλεγμένη με την ΔΗΣΥ).
Την απουσία του προέδρου και της πλειοψηφίας του ΔΣ, θέλησε να καταγγείλει η κ. Κοκοζίδου, λέγοντας πως «ενώ πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να δοθεί συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα του κλάδου, ο Σύλλογος εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται και ο πρόεδρος απαξιώνει ακόμα και τη συνέντευξη τύπου», ενώ διευκρίνισε πως, κατά συνέπεια, θα τοποθετηθεί εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

«Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στην τροπολογία για την αναμετάδοση των μαθημάτων δια ζώσης, ενώ η ουσία είναι όλες οι ανατρεπτικές αλλαγές που έρχονται με το πολυνομοσχέδιο και που αφορούν, πέρα από τον κόσμο της εκπαίδευσης και ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε η κ. Κοκοζίδου. 
Το λόγο πήρε ο κ. Χρυσικόπουλος, όπου αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο, στην αύξηση των μαθητών στην τάξη και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς και στην ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερα μέσα από τις τάξεις.

«Τα προβλήματα του πολυνομοσχεδίου είναι η αύξηση των μαθητών σε 26 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το γεγονός της αξιολόγησης δίχως προηγούμενη διαβούλευση με τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει πριν έναν χρόνο την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων κάτι το οποίο είναι να εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο. Το καινούριο νομοσχέδιο θέλει να προσθέσει και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δίχως να βάζει ρήτρες και να εξηγεί πώς ακριβώς και από ποιους θα γίνει. 

Η αύξηση των μαθητών στις τάξεις, από 22 και 24 που είναι τώρα, σε 26, σημαίνει πως θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας συναδέλφων και στρίμωγμα παιδιών μέσα σε μικρές αίθουσες, με κόστος στην ποιότητα του μαθήματος.

Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, θέλουμε κουβέντα με το Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό, να ακουστεί ο εκπαιδευτικός κλάδος», σημείωσε ο κ. Χρυσικόπουλος.

Δεν θα δεχθούμε κάμερες στην τάξη. Χθεσινή υπουργική απόφαση κάνει την χρήση καμερών προαιρετική, καθώς προστέθηκε η λέξη «δύναται» αντί για «υποχρεωτική» που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Έτσι, είναι στο χέρι κάθε εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας αν θα ακολουθήσει το μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Εμείς ζητάμε την απόσυρση και της υπουργικής απόφασης», δήλωσε ο κ. Χρυσικόπουλος.
Σχετικά με την αξιολόγηση και την πρόσκληση για συζήτηση με το Υπουργείο, στην οποία αναφέρθηκε ο συνάδελφός της, θέλησε να τοποθετηθεί η κ. Κοκοζίδου, λέγοντας πως πρόκειται για αντιλαϊκές κατευθύνσεις που έχει στον σχεδιασμό της η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση. Η όποια πρόσκληση για συζήτηση είναι καθαρά προσχηματική. Ο μόνος δρόμος ανατροπής των αποφάσεων είναι ο δρόμος του αγώνα.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου, στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

8 σχόλια:

  1. Όπως πάντα οι κλασικοί γραφικοί αριστεροί του 0% της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ
    ΑΝΤΕ ΤΣΑΚΙΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόψιμο μισθού τώρα που κάθονται και το καλοκαίρι που πληρώνονται στους δήμους για δουλειά όχι διακοπές 6 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους δεν το κατάλαβαν, δεν έγινε κάποια κινητοποίηση στο Δημαρχείο. Συνέντευξη τύπου θα έδινε το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και αντί για κάποιον εσωτερικό χώρο επέλεξαν να δώσουν τη συνέντευξη στις κερκίδες της πλατείας του Δημαρχείου. Το γιατί όμως δε συμμετείχαν εκεί όλα τα μέλη του Δ.Σ., ενώ είχαν δώσει ραντεβού στους δημοσιογράφους, είναι προς διερεύνηση. Τα άλλα που γράφονται για περικοπές μισθού και εργασία στους Δήμους τα καλοκαίρια είναι αστειότητες. Όσοι τα γράφουν ας ασχοληθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΦΑΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΖΑΤΕ ΟΥΤΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΙΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα όσα αναφέρεις τίποτα δεν είναι ορθό.
      Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία σχέση με τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς, οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί είχαν γνώσεις, είχαν κύρος, και τους σέβονταν οι πάντες.
      Οι σημερινοί εκπαιδευτικοί σε ένα ποσοστό 70% περίπου, και κυρίως όσοι πολιτικά πρόσκεινται στην αριστερά, έχουν διαλύσει τα σχολεία και την Ελληνική παιδεία.

      Διαγραφή
  6. το σοβαρό θέμα των καμερών στις σχολικές αίθουσες "εκφυλίζεται" με αποτυχημένες ενέργειες όπως αυτή στην πλατεία με τους συνδικαλιστές "εν διαλύσει".
    Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δεν το χειρίζονται όπως αρμόζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ