Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου

Λένε «όχι» στις κάμερες
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου, οι εκπαιδευτικοί της Ημαθίας στην πλατεία Δημαρχείου. Οι συμμετέχοντες τάσσονται κατά του πολυνομοσχεδίου και των καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας. Μίλησαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών συλλόγων και άλλοι θεσμικοί φορείς. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Βέροιας, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία της Εληάς. Η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική από τους διοργανωτές. Δείτε φωτογραφίες αυτήν την ώρα μπροστά από το Δημαρχείο:







23 σχόλια:

  1. Χάθηκε το μέτρο από το υπουργείο με αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαμαρτυρονται για τους μισθους και εγω θα τους υποστηριξω του καθηγητες. Να διαμαρτυρονται για τις συμβασεις παλι θα τους υποστηριξουμε. Να διαμαρτυρονται ομως γιατι δεν θελουν καμερες που χρειαζονται για τα παιδια που δεν θα μπορουν να πηγαινουν, οχι δεν θελει υποστηριξη αλλα διαπομπευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν όμως το δικό σου παιδί στην τάξη (που βιντεοσκοπείται, πει κάποια Βλακ..α (όπως όλα τα παιδιά, είναι κάτι που γίνρται και δεν είναι κακό) και γελάσουν τα άλλα και το περιστατικό αυτό το δεις να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (χλευάζοντας και εκθέτοντας το παιδί σου), να δούμε τότε ποιος θα έχει διαπομπευτεί ; το παιδί ; ο δάσκαλός ή εσύ ;

      Διαγραφή
  3. στους 100 εκπαιδευτικούς οι 70 έχουν Facebook, Instagram.... ενώ οι 30 που δεν έχουν δεν είναι γιατί δε θέλουν αλλά γιατί η τεχνολογία είναι άγνωστη λέξη. Τώρα τους πειράζουν οι κάμερες. Όπως και άλλους φυσικά. Όταν ανεβάζουν που είναι διακοπές, τι τρώνε και που, όταν δίνουν όλες τις πληροφορίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δε τους πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η διαφορά (που δεν καταλαβαίνεις...) είναι ότι στο Facebook, Instagram....κλκπ ανεβάζεις ότι θέλεις εσύ . Στην κάμερα όμως που θα γράφει την τάξη θα αποτυπώνονται όλα, όχι επιλεκτικά περιστατικά. όπως πχ. τη άσχημη στιγμή ενός λάθους μικρού ή μεγάλου του παιδιού σου, που ίσως προκαλέσει, σχόλια, γέλια και πειράγματα στην τάξη, είναι κάτι που γίνεται συχνά. Για πες μου, το περιστατικό αυτό θα ήθελες να το δεις στο Facebook, Instagram....κλπ αφού θα μπορεί κάποιος να το γράψει και να το αναπαράγει ;

      Διαγραφή
  4. Συριζαίοι ότι και να κάνετε δεν υπάρχει πια κοιμώμενο πλήθος να ακούει τα παραμύθια σας...... θα πάτε στο 3% και ίσως πιο κάτω.... θα το καταλάβετε κάποια στιγμή αλλά θάναι πια αργά..... με της υγείας σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που βλεπουν συριζαιους σε καθε αντιδραση στις νεες ανοησιες της κυβερνησης - τσιρκο που θα φτασουν αναρωτιεμαι ; Ε ρε κολληματα, ακομα ο συριζα φταιει σε καποιους. Καλα σας κανουν οτι σας κανουν. Τα τραβαει ο οργανισμος σας. Ευτυχως ο κοσμος ουτε κοιμαται ουτε παραμυθιαζεται απο "δημοσκοπησεις" και λιβανισματα.

      Διαγραφή
    2. καλά τα λέει ο φίλος (Ανώνυμος20 Μαΐου 2020 - 12:23 π.μ.) . έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο ότι για τις κάμερες διαμαρτύρονται μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και δικαίως, διότι στις διαμαρτυρίες φαίνονται μόνο οι συνδικαλιστές ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Λείπουν οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους, δεν φαίνεται η μαζική διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια στις κάμερες. Σφάλμα ολέθριο των εκπαιδευτικών και αυτό διότι το μέτρο τους βρήκε όλους στα σπίτια τους λόγω κορονοϊού.
      Καλή η μεθόδευση από το υπουργείο, τους έπιασε στον ύπνο. Σε αυτό φταίνε οι εκπαιδευτικοί.
      χρειάζονται μαζικές διαμαρτυρίες με επιχειρήματα για να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  5. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ\ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ\ΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι φωνάζετε οι αποπάνω; Ορθώς η Κεραμέως διετύπωσε ότι ''δύνανται''οι Εκπαιδευτικοί σε στήσιμο Big Brother την ώρα της διδασκαλίας. Συνεπώς το θέμα το έληξε ορθώς η ίδια η Υπουργός. Στην δε επιχειρηματολογία κατά των καμερών πρωτοστάτησε η ΔΑΚΕ. Αυτά. Νομίζατε ότι θα χαζεύατε τα οπίσθια από τις Καθηγήτριες, για να σπάτε πλάκα. Έληξε. Πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον τρελάθηκαν οι άνθρωποι. Η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα τους και οι αχάριστοι ψάχνουν τρόπους να διαμαρτυρηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το θέμα με τις κάμερες θα μπορούσε να εξυπηρετεί πρωτίστως όλα τα ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων, διότι οι γονείς των παιδιών που δεν παρακολουθούν μαθήματα με ευθύνη ή ανοχή του σχολείου δεν πληρώνουν τα δίδακτρα. άρα αν το σχολείο δεν βρει λύση για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα παιδιά - πελάτες του πιθανόν δεν θα πληρωθεί από τους γονείς, (όπως μάλλον 2 μήνες τώρα). έτσι βάζουμε τις κάμερες και εξασφαλίζουμε την αμοιβή μας, έρθει δεν έρθει το παιδί στο σχολείο.
    Μιλάμε για τεράστιους τζίρους στην αγορά των ιδιωτικών, νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, ΙΕΚ, Τεχνικών σχολών, Κολεγίων κλπ.
    κανείς δεν νοιάζεται για τα παιδιά σας, για τα λεφτά τους νοιάζονται και όλοι εσείς μαλώνετε με τους εκπαιδευτικούς για να τους τα εξασφαλίσετε. Υπάρχουν τρόποι για να ελέγξεις και να αξιολογήσεις τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να θίγεις τα παιδιά. Μην εκθέτετε τα παιδιά σας για τα χρήματα των επιχειρήσεων.
    Τόσο απλά.
    Ελπίζω να καταλάβατε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν θα πω τίποτα για τον λόγο που διαμαρτύρονται. Δημοκρατία έχουμε όπως και να την εννοεί ο κάθε ένας και για όποιο λόγο πιστεύει. Το μόνο που θα πω είναι κοιτάξτε τις φωτογραφίες. Κοιτάξτε μέτρα αυτοπροστασίας (αποστάσεις μάσκες κλπ). Και μόνο η ιδέα ότι αυτοί είναι οι επιβλέποντες των μέτρων προστασίας των παιδιών μας στο σχολείο, αυτοί είναι οι καθηγητές οι οποίοι εάν παρασυρθεί ένα παιδί και δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει, θα το συνετίσουν και θα το συμβουλέψουν για το πως θα πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω πραγματικά και μόνο η ιδέα μου προκαλεί πανικό. Πιστεύω πως η συμπεριφορά τους είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα για τις τοποθέτηση καμερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ. με τις κάμερες το παιδί σου θα είναι προστατευμένο από τον κορονοϊό και καθόλου εκτεθειμένο στα κοινωνικά δίκτυα αφού θα μπορεί ο καθένας να το βιντεοσκοπεί και να το ανεβάζει στο διαδίκτυο εκθέτοντάς το χωρίς τη θέλησή του.
      Με τέτοιας απόψεις πρόσεξε.... παιδί μεγαλώνεις.

      Διαγραφή
    2. Το παιδί μου (20 Μαιου 2:16) με βάση τις φωτογραφίες δεν είναι προστατευμένο ούτως η άλλως. Όπως ανέφερα δεν ήθελα να σχολιάσω το θέμα αλλά αφού το θέλεις οι κάμερες είναι ένα μέσο εποπτείας για το τι γίνεται μέσα στην τάξη και πως γίνεται το μάθημα και σαφέστατα οι καθηγητές για αυτό αντιδρούν. Ποτέ δεν τους άρεσε ο έλεγχος όπως σε κανέναν δημοσιο υπάλληλο δεν άρεσε ο έλεγχος.

      Διαγραφή
    3. Δεν απαντησες ομως αν βιντεοσκκπησουν το παιδι σου και το εκθεσουν στο διαδικτυο θα εισαι ευχαριστημενος με τις καμερες ;

      Διαγραφή
  10. Αν μπορούσατε να δείτε τι γίνεται μέσα στην τάξη.....
    Θα βλέπατε εκπαιδευτικούς ήρωες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με παιδιά στην πλειοψηφία τους απείθαρχα,αδιάφορα παραμελημένα απο τους γονείς τους,αγενή, χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας που έχουν απαξιώσει το σχολείο και να αναζητήσετε τους λόγους γι αυτή την κατάσταση.Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δουλεύμε καθημερινά με ανοιχτή κάμερα μέσα στην τάξη,αυτή η κάμερα είναι η συνείδησή μας .
    Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε οτι όποιος εργάζεται και κοπιάζει για το καλό όλων, πάντα θα υβρίζεται και θα λοιδωρείται από ανθρώπους που ο σκοπος της ζωής τους είναι η κατάκριση και η διαβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τότε θα κάνει καλό η κάμερα γιατί θα φανεί πόσο προσπαθήτε για τα παιδιά μας και με ποιο τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας διαβάσετε προσεκτικά τι το διάολο γράφουν αυτά τα βιβλία και μετά να ασχοληθούμε με τις κάμερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ειμαι εκπαιδευτικος, αλλα θα πρεπει να αναγνωρισω οτι την περιοδο του κορονοϊου, την περιοδο της κρισης για τη χωρα και την ελληνικη κοινωνια, οι εκπαιδευτικοι καλεστηκαν, χωρις καμια σχετικη εκπαιδευση, χωρις να τους το εχει διδαξει κανεις , να εφαρμοσουν (και μαλιστα με επιτυχια), ενα πρωτογνωρο σχεδιο τηλεκπαιδευσης, με το οποιο μαλιστα κερδισαν το ενδιαφερον των παιδιων μας για μαθημα μεσα απο το διαδικτυο. Και μη μου πει καποιος οτι το παιδι του ασχετα με την οποια επιδοση η οχι δεν ηταν θετικο στη διαδικασια της πρωτογνωρης τηλεκπαιδευσης.
    Με λιγα λογια και για πρωτη φορα, σταθηκαν στο υψος των περιστασεων, με πρωτογνωρο επαγγελματισμο, τη στιγμη ακριβως που τους το ζητησε το κρατος εργοδοτης και η κοινωνια.
    Για πρωτη φορα οφειλουμε να τους συγχαρουμε δημοσια, για κατι που εκαναν χωρις να ειναι εκαιδευμενοι και ισως να μην ηταν και υποχρεωμενοι να κανουν.
    Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
    Απο εκει και μετα, θα πρεπει και αυτοι να δεχθουν ενα νεο συστημα ουσιαστικης αξιολογσης και οχι παρακολουθησης, θα ειναι αλλωστε προς το συμφερον οσων εργαζονται και κοπιαζουν με τα παιδια μας σε αντιθεση μετους αλλους που δεν το κανουν. Οι οποιες καμερες ειναι μεσω παρακολουθησης παιδιων και εκπαιδευτικων και οχι αξιολογισης.
    Καθαρες κουβεντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έρχεται και στα δικαστήρια, ο κόσμος επιτελούς τείνει προς το λογικόν.
    ο προφορικός λόγος αντέχει στη λογική σε αντίθεση με τον γραπτό.
    υπαρχουν υπερκοριοι και ματια παντου και οποιος δεν μπορει να συμφιλιωθει με αυτο ας συγκροτησει μια ομαδα με αλλους για να ακολουθησουμε τον νεο αντιπολιτισμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eσύ που γράφεις οτι η κάμερα θα κάνει καλό για να δείτε πόσο προσπαθούμε για το καλό των παιδιών σας, δεν σου μετέφεραν τα παιδιά σου το κλίμα που επικρατεί στην τάξη, την αγελαία συμπεριφορά των συμμαθητών του, την αγένεια της πλειοψηφίας τους ,την υπερπροσπάθεια όλων των δασκάλων να ανταποκριθούν σε όλους τους ρόλους, του παιδαγωγού,του ψυχολόγου,του δασκάλου, του φίλου;
    Ο δικός σου ο ρόλος όμως είναι ο πιο ευχάριστος, το να κάθεσαι και να κατηγορείς τους πάντες αδιακρίτως. Εχει γεμίσει ο τόπος από ανεγκέφαλους σαν και σένα γι αυτό τα βλέπεις έτσι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαός που κατηγορεί συλληβδην τους εκπαιδευτικούς του ,από μίσος, εμπάθεια,ζήλεια δεν μπορεί να ανεβάσει το επίπεδό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ