Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μόλις 4 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Εμβόλιο στο τέλος του έτους αν πάνε καλά οι δοκιμές - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά
Την απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2840.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 165. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εμβόλιο στο τέλος του έτους αν πάνε καλά οι δοκιμές
Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στα εμβόλια, λέγοντας πως 2 βρίσκονται στη φάση 2 και άλλα 110 σε στάδιο έρευνας, ενώ ανακοίνωσε πως αν οι δοκιμές πάνε καλά, μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει εμβόλιο.

Σύνθετο δίλημμα το άνοιγμα των δημοτικών
Σχετικά με τα σχολεία, ανέφερε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, υπήρξε επιδημιολογικό όφελος με το κλείσιμο των σχολείων. Αναφέρθηκε όμως και σε πολλούς γονείς που δεν μπορούν να υποστηρίξουν διδασκαλία στο σπίτι ή να επιστρέψουν στις εργασίες τους όσο τα σχολεία είναι κλειστά και στη συνέχεια ανέφερε τα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ ο κίνδυνος παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ενώ σημείωσε πως ό,τι και να αποφασίσει η πολιτεία σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον.

«Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Κατά τη γνώμη μου τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Μέχρι 31 Μαΐου η 14ήμερη καραντίνα ταξιδιωτών από το εξωτερικό
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως το δεύτερο κύμα στρατηγικής προχωρά ομαλά και σταθερά και πως οι  εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, ενώ ενημέρωσε ότι οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα γίνουν την Δευτέρα.

Σχετικά με την 14ήμερη καραντίνα των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, κάτι που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, ανακοίνωσε πως αυτή θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου, ενώ οι μεταφορές από και προς τα νησιά απελευθερώνεται στις 25 Μαΐου.

Σχετικά με την εστίαση και τις φήμες που ήθελαν να επαναλειτουργεί το Σαββατοκύριακο, ενημέρωσε πως ισχύει το αρχικό σχέδιο, δηλαδή την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ