Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στηρίζουν τους Νοσηλευτές οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βέροιας

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών στις 12-5-2020, με επίσημη ανακοίνωσή του δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς όλους τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες, οι οποίοι
καλούνται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στις υπηρεσίες υγείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: 

«Η φετινή χρονιά έχει διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες, διότι η πανδημία Covid – 19 έχει λυγίσει όλα τα συστήματα υγείας διεθνώς. Μέσα από την υγειονομική κρίση, οι Νοσηλευτές/τριες αποδεικνύουν ότι καμιά διάκριση δεν τους απονέμεται τυχαία, τίποτε δεν τους χαρίζεται.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επενδύσουν στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης και να θέσουν τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες στο επίκεντρο διαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η προαγωγή υγείας και η πρόληψη των ασθενειών, μέσω της συνεχιζόμενης φροντίδας υγείας και της ανάπτυξης της νοσηλευτικής ηγεσίας στις υπηρεσίες υγείας.

Η αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών από την κοινωνία, σαφώς και αποτελεί μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη θα αποδειχθεί όμως με:

- Την ενίσχυση από την Πολιτεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού.

- Την ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού στο ασφαλιστικό καθεστώς των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

- Την δημιουργία ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού.

- Την μεταρρύθμιση στο θεσμό των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και φυσικά την επάρκεια σε όλα τα ενδεδειγμένα μέσα και υλικά για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας.

Οι Νοσηλευτές στην πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, ώστε να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων και τη Δημόσια Υγεία ακέραια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ