Στην αναμονή η Football League

Ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του Απόλλωνα Σμύρνης), όπως υποβάλλει αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την
έναρξη ατομικών προπονήσεων των ομάδων της Super League 2, εξέδωσε η διοργανώτρια Αρχή, χωρίς καμία αναφορά ωστόσο στη Football League! «Αιτούμαστε όπως στην απόφαση με την οποία παρέχετε το δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικές προπονήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέσατε, των ποδοσφαιριστών της Super League 1, να συμπεριληφθούν και οι ποδοσφαιριστές της Super League 2, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και οι ΠΑΕ δύνανται να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θέσατε και πρέπει να τηρείται» αναφέρει χαρακτηριστικά το αίτημα, με τις ομάδες της επόμενης κατηγορίας να βρίσκονται στην αναμονή!

Γιατί αυτό; Πολύ απλά μπορεί να υποθέσει κανείς ότι οι ομάδες της τρίτης τη τάξει εθνικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας περιμένουν τα αποτελέσματα της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, οπότε και με δεδομένο ότι απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του, μπορούν να… ρισκάρουν και να καθυστερήσουν τη λήψη όποιας απόφασης χρειάζεται από πλευράς τους, την ώρα που oι ομάδες της Super League 2 επηρεάζονται πιο άμεσα από τη διεξαγωγή των αγώνων της Super League, οπότε μοιάζουν να θέλουν να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρεται επίσης, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της αδειοδότησης. Οι ομάδες φέρονται έτοιμες να ζητήσουν την αύξηση του ορίου ηλικίας απόκτησης ποδοσφαιριστών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, και να φτάσει τα 25 έτη, ενώ επίσης θα ζητήσει να μπει χρηματικό πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών.

Πάντως, σε διάφορα sites κυκλοφόρησε και επιστολή που αναφέρεται ότι είναι κοινή των 14 ομάδων της Football League, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Αφού λάβαμε υπόψη, ότι:

Το καθεστώς (μη) λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων των Π.Α.Ε. της Football League ρυθμίζεται από την απαγόρευση που έχει εκδώσει η Πολιτεία από τον Μάρτιο και η οποία εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Με βάση την απόφαση αυτή απαγορεύεται η διενέργεια ομαδικών προπονήσεων, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεών μας και η τέλεση αγώνων, που αποτελούν μίνιμουμ προϋποθέσεις για την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, αλλά και το σύνολο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας.

Μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες, όπως αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω από τους αρμόδιους καθ’ ύλην υπουργούς, για το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, κρίθηκε αναγκαία η εξακολούθηση των απαγορεύσεων, που αφορούν την λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων μας, μέχρι νεωτέρας, προφανώς μετά από υπόδειξη των εντεταλμένων υγειονομικών συμβούλων της Πολιτείας.

Οι Π.Α.Ε. της Football League, έχοντας πληγεί καίρια από τις προεκτιθέμενες απαγορεύσεις, υπέμειναν παρ’ όλα αυτά στωικά και εξακολουθούν να υπομένουν τις δυσμενείς συνέπειες της απαγόρευσης λειτουργίας τους, όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των στιγμών, και συντασσόμενες απολύτως με τις υποδείξεις της Πολιτείας.

Οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουν την πλήρη ετοιμότητα, προσμονή και αδημονία τους, να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αρχικά για την εκτέλεση ομαδικών προπονήσεων και ακολούθως για την διενέργεια αγώνων, όταν τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, προς τα οποία δηλώνουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας, το επιτρέψουν. (Είναι προφανές, ότι για την διενέργεια ατομικών προπονήσεων εκ μέρους των αθλητών μας, η οποία διέπεται από το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, που αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, δεν απαιτείται η έκδοση κάποιας ειδικής ρύθμισης ή η υποβολή κάποιου ειδικού αιτήματος, πολύ περισσότερο καθ’ όσον πρόκειται για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αυτονοήτως μεριμνούν για την καλή αγωνιστική τους κατάσταση).

Μετά τα ανωτέρω, οι Π.Α.Ε. της Football League δηλώνουμε, ότι με βάση το ισχύον απαγορευτικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπεται η τέλεση ομαδικών προπονήσεων και συνεπώς η επαναλειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων μας, και συνεπώς εξακολουθούμε να τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία μας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, δηλώνοντας, ότι είμαστε έτοιμοι, εάν και όταν αυτό επιτραπεί, να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ