«Κοκκίνισε» για το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας το Δημαρχείο Νάουσας

Στη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψης του δημαρχείου προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, ως συμβολική κίνηση τιμής και σεβασμού για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το Δημαρχείο της Νάουσας παρέμεινε φωταγωγημένο με κόκκινο
χρώμα έως τα μεσάνυχτα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας. Ο συμβολισμός του πένθους της Γενοκτονίας αποσκοπεί στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ώστε να μην ξεθωριάσει και να παραμείνει ζωντανό στις σελίδες της ιστορίας και στις καρδιές όλων, το ματωμένο δράμα των Ποντίων.
Το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δώρα Μπαλτατζίδου κατέθεσαν, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας.

Στην έναρξη της συμβολικής φωταγώγησης παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δώρα Μπαλτατζίδου, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Τζουβάρας και Αντώνης Καραγιαννίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας Κώστας Χατζηστυλλής και ένα ζευγάρι Ποντίων 4ης και 5ης γενιάς με αυθεντικές ποντιακές φορεσιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ