Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάξτε αφράτο και λαχταριστό σφουγγάτο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μπορεί να το μπερδέψεις με ομελέτα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι σουφλέ, πίτα, μια Ιταλική Fritatta. Αλλά όχι! Το σφουγγάτο είναι κάτι μοναδικό. Είναι ένα πιάτο που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πιο γνωστή συνταγή να μας έρχεται από την Μυτιλήνη. Το σφουγγάτο Μυτιλήνης είναι από αυτά τα καλοκαιρινά πιάτα που θα ήθελες να τρως κάθε πρωί. Αρκετές φορές το μίγμα των αυγών αραιώνεται με νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος, ώστε να επιτυγχάνεται πιο αφρώδης υφή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με προσθήκη λαχανικών (πιπεριά, μανιτάρια, ντομάτα), αλλά και αλλαντικών (ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο) ή τυριών (φέτα, κασέρι). Ο Σεφ του veriotis.gr μας προτείνει μια εκδοχή με λαχανικά και φέτα. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά:

3 αυγά
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
60ml. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης 
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη, λίγο δυόσμο
60ml. νερό

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι εμενσέ (σε λεπτές φέτες)

Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και σοτάρουμε το κολοκυθάκι.

Εφόσον σοταριστούν τα κολοκυθάκια ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να ψηθούν και αυτά αρκετά

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το νερό.

Κόβουμε το τυρί σε μικρά καρέ, το ρίχνουμε μέσα στα χτυπημένα αυγά και τα βάζουμε όλα μαζί στο τηγάνι.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε.

Μπορούμε να βάλουμε το φαγητό μας σε πυρέξ ή σε φόρμα για τάρτες και να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40΄ (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ