Quantcast

http://picasion.com/

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή του Βεροιώτη Θωμά Μοσχόπουλου «Κομμάτι Φωτιάς»

Κατεβάστε την δωρεάν
«Κομμάτι Φωτιάς» τιτλοφορείται η ποιητική συλλογή του Βεροιώτη Θωμά Κ. Μοσχόπουλου, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Το έργο «Κομμάτι Φωτιάς» διανέμεται δωρεάν στο διαδίκτυο σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (e-book). Μπορείτε να την κατεβάσετε
σε μορφή pdf εδώ. Λίγα λόγια για τη συλλογή:


«Στους ανθρώπους που μπορούν να νιώσουν ακόμη τη μικρή φωτιά που καίει στην άκρη του δρόμου»

Γεννήθηκα την εποχή του λυκόφωτος ενός παραδοσιακού ανθρωπινότερου κόσμου. Την εποχή που έβλεπες τους ανθρώπους να περπατούν τα απογεύματα ασκάνιαστοι στην βόλτα. Τις παιδικές αλητοπαρέες να γεμίζουν τις αλάνες με τσιρίδες και φωνές. Τους παππούδες να διδάσκουν στα εγγόνια όλα όσα τους είχαν μάθει οι δικοί τους, όπως πως να ανάβουν την φωτιά και πως να κυνηγούν πουλιά με την σφεντόνα. Τότε που τις νύχτες ακόμα έβγαιναν φαντάσματα και τα όρια του μικρού χωριού φαίνονταν απροσπέλαστα, όχι γιατί δεν μπορούσες να τα ξεπεράσεις, αλλά επειδή δεν είχες τον λόγο. Μια εποχή μαγείας και αγνότητας, με περισσότερη ζωντάνια, χαμόγελο και ζεστασιά.

8 σχόλια:

  1. Τα διάβασα και είναι πραγματικά πολύ όμορφα , γεμάτα συναισθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έντονες εικόνες, συνεχής αναζήτηση, αέναη πάλη, δυνατά συναισθήματα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ποιητική του συλλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Παιδί μου, η ποίηση είναι ποίηση, άμα δεν την καταλαβαίνει κανείς. Άμα την καταλαβαίνουν όλοι, δεν είναι ποίηση, είναι τσιφτετέλι. Κατάλαβες;...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική συλλογή μας ταξιδεύει σε εποχές που χάθηκαν.
    Συγχαρητήρια κύριε Μοσχοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις τα διάβασα, είναι υπεροχα και άγγιξαν την ψυχή μου! Μου προκάλεσαν έντονα συναισθήματα και με συγκλονισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη δημοσίευση του κου Μοσχόπουλου μας εξέπληξε όλους. Πλούσιο λεξιλόγιο και ωραία έκφραση. Με την αξιοποίηση την τεχνοτροπικής τακτικής του ελεύθερου στίχου μας ταξιδεύει στα τέλη της δεκαετίας του 90 ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζει για την σημερινή πνευματική κατάπτώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξαιρετικο το βρισκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προκαλει εντονα συναισθηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ