Παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των Ασφαλιστικών Εισφορών προς τον ΕΛΓΑ

Από τον Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ κατά 3 μήνες, μέχρι δηλαδή τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, όπως με ενημέρωσε
σχετικώς σήμερα (26 Μαΐου) ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μία ακόμη σημαντική οικονομική ανάσα για τους παραγωγούς μας, που αφενός δικαιώνει τις πιέσεις όλων ημών για ταχύτατη επίλυση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος αφετέρου επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την ευαισθησία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίζει ταχύτατα και αποτελεσματικά κάθε δίκαιο αίτημα του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής.

Με την τρίμηνη παράταση που ανακοινώθηκε, όχι μόνο δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να τακτοποιήσουν με μεγαλύτερη άνεση τις εκκρεμείς ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις αλλά επιπροσθέτως, απομακρύνεται ο κίνδυνος μη είσπραξης σε τακτό χρονικό διάστημα των αποζημιώσεων του έτους 2019 για όσους παραγωγούς δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι».


«ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Την εφαρμογή και στον Δικηγορικό κλάδο των Κυβερνητικών μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας ζήτησε με Αναφορά του στη Βουλή των Ελλήνων ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας:

«Κοινοποιώντας σχετική επιστολή που μου επέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, υπογραμμίζω ότι ο κλάδος των Δικηγόρων δεν έχει στηριχθεί από την Ελληνική Πολιτεία παρά το ότι εν καιρώ πανδημίας έχει παύσει κάθε επαγγελματική του δραστηριότητα, με αποτέλεσμα μία μεγάλη πλειοψηφία των Δικηγόρων ανά την επικράτεια να αντιμετωπίζει – δυστυχώς – μείζον πρόβλημα επαγγελματικής βιωσιμότητας.

Χαρακτηριστικά σημειώνω ότι στους δικηγόρους δεν καταβλήθηκε ούτε η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παρότι καταβλήθηκε σε άλλους επαγγελματίες ούτε η αποζημίωση των 800 ευρώ για τους επιστημονικούς κλάδους για τον μήνα Μάιο.

Ως εκ τούτου, ζητάω από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας να εξετάσουν τρόπους ταχείας οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του κλάδου σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως:

1. Την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
2. Την απαλλαγή ή την μείωση στο χαμηλότερο δυνατό συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και την επέκταση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών
3. Την ένταξη του συνόλου των δικηγόρων στο καθεστώς της επιτρεπτέας προκαταβολής φόρου
4. Τη μη καταβολή ή την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το 2020».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ