Quantcast

http://picasion.com/

Οριστικό: Ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα 25 Μαΐου

Είπε το «ΝΑΙ» η επιτροπή λοιμωξιολόγων
Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ, καθώς έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης από τους λοιμωξιολόγους. Οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης αναμένονται εντός της ημέρας και θα αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες δηλαδή με τους οποίους θα λειτουργήσει η εστίαση. Η κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα είχε καταθέσει επίσημο αίτημα στην Υγειονομική Επιτροπή, για να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης τη Δευτέρα 25 Μαΐου (δείτε εδώ). Λίγη ώρα μετά, συνεδρίασαν οι λοιμωξιολόγοι, εκτίμησαν και ανέλυσαν τα επιδημιολογικά αποτελέσματα και στοιχεία και άναψαν το «πράσινο φως». 

Αντισηπτικά στα τραπέζια και αλατοπίπερα μιας χρήσης

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις εστίασης, το σίγουρο είναι πως τα τραπέζια που θα στηθούν στα εστιατόρια θα είναι 4 ατόμων ή 5 εάν υπάρχει πενταμελής οικογένεια με 3 ανήλικα. Σκεύη με αλατι, πιπέρι, λάδι ή ξύδι θα είναι όλα μιας χρήσης, ενώ στα τραπέζια θα υπάρχουν αντισηπτικά. Η χρήση μάσκας και γαντιών θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, ενώ θα υπάρξει και ειδική οδηγία για τη χρήση ανεμιστήρων στους κλειστούς χώρους, καθώς ο κλιματισμός δεν θα επιτρέπεται.

6 σχόλια:

  1. όταν η κοινωνίες πιέζουν τις κυβερνήσεις χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι τι κίνδυνος υπάρχει. τώρα ξαμοληθείτε και μολυνθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες.. τώρα θέλω να δω αν αρχίσουν τα κρούσματα και χάνουν συγγενείς τους θα πρέπει να λέμε δεν πειράζει αρκεί να βγαίνουμε και ας χάσουμε τους δικούς μας.τελος πάντων ας ελπίσουμε να υπάρχει λογική κ να κρατάμε τις προφυλάξεις και να πανε όλα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ. ΣΠΙΤΙ ΣΠΙΤΙ ΣΠΙΤΙ. ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέφτεις έξω, ενσωμάτωσε τα δεδομένα γιατί απο την κατάφαση θα περάσεις σύντομα στην άρνηση.

      Διαγραφή
  4. Ο λόγος που ανοίγει η εστίαση είναι μάλλον γιατί η Κυβέρνηση ελπίζει ότι όλοι όσοι βγαίνουν έξω, είναι καλύτερο να κάθονται σε μαγαζιά με αποστάσεις ασφαλείας παρά να συνωστίζονται παρέες παρέες πολλών ατόμων σε πλατείες ή έξω από κλειστά μπαρ με ποτό στο όρθιο. Θα δούμε βέβαια πώς θα περπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΣΤΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ . ΘΥΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ