Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε Μπεκρή Μεζέ... βγάλτε τα τσίπουρα!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Μπουκιές χοιρινού, μεθυσμένες με κρασί και πικάντικη γεύση, στολισμένες με πολύχρωμες πιπεριές και αρωματισμένες με αρωματικά φυτά! Όσο ωραίο ακούγεται στην περιγραφή, τόσο ωραίο είναι και στη δοκιμή. Ο Μπεκρή Μεζές είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό που στέκεται εξίσου και ως κυρίως πιάτο, ανήκει στο top ten της λίστας «Τι θα πάρετε;» στην ταβέρνα ενώ συνοδεύεται τέλεια με τσιπουράκι ή κόκκινο μπρούσκο κρασί. Σας πείσαμε; Αν ναι, ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς σας δείχνει πώς να ετοιμάσετε τον μπεκρή μεζέ σε πήλινο. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή: 

Υλικά 

500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους
500 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, σε καρέ
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λίγο κύμινο, λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ζάχαρη
Πάπρικα, μπούκοβο
Φέτες Gouda 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε κύβους.

Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας και τι πιπεριές. Σοτάρουμε για 2-3', ανακατεύοντας τακτικά.

Ρίχνουμε την μισή ποσότητα του κρασιού και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.

Προσθέτουμε τέλος το υπόλοιπο κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 20-25' και μεταφέρουμε σε πήλινα. Απλώνουμε από δυο φέτες gouda και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 για 10-15'.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ