Quantcast

http://picasion.com/

Θαυμαστό γεγονός στη Μονή Δοβρά - Μυρόβλησε το λείψανο του Αγίου Λουκά

«Ψάλλαμε τον Αναστάσιμο Εσπερινό και μετά τον κανόνα του Αγίου Λουκά. Το ιερό λείψανο άρχισε να βγάζει μύρο. Ένα ξερό οστό άρχισε να υγραίνεται από το εσωτερικό του προς τα έξω! Πώς να το εξηγήσεις αυτό επιστημονικά; Απλά δεν γίνεται», είναι τα λόγια του αρχιμανδρίτη Παύλου Παπαδόπουλου,
περιγράφοντας το θαύμα που έζησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια. Οι μοναχοί της Μονής όπου φυλάσσεται το ιερό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά, έγιναν μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος, «με τον Άγιο Λουκά να δείχνει πόσο ζωντανός και παρών είναι στην ζωή μας», αναφέρει ο αρχιμανδρίτης, που συγκινεί στην περιγραφή του:
«Τρίτη απόγευμα τελέσαμε την Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Θαυματουργού. Στο μοναστήρι μας έχουμε την ευλογία να έχουμε το μεγαλύτερο ιερό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά εκτός Κριμαίας - Ουκρανία (εκεί φυλάσσεται το ιερό λείψανο του Αγίου). Τα θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Λουκάς είναι αναρίθμητα. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των θαυματουργικών επεμβάσεων του Αγίου Λουκά στις ζωές ανθρώπων που είτε έρχονται στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν το ιερό του λείψανο και γίνεται το θαύμα, είτε ανθρώπων που δεν επισκέφτηκαν το μοναστήρι μας πριν, αλλά μόνο μετά από το θαύμα που έκανε ο Άγιος στην ζωή τους. Ο Άγιος σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται σε ασθενείς ως ιατρός, με την ιατρική του ποδιά. Όταν τον ρωτούν που θα τον βρούνε ή από που είναι (νομίζουν είναι κάποιος ιατρός), τους στέλνει στην Βέροια, στο μοναστήρι μας. Όταν γίνεται το θαύμα, τότε τα συνδυάζουν στο μυαλό τους και αντιλαμβάνονται τι έγινε στην ζωή τους και έρχονται να προσκυνήσουν τον ευεργέτη τους.
Σήμερα λοιπόν ψάλλαμε τον Αναστάσιμο Εσπερινό και μετά τον κανόνα του Αγίου Λουκά. Το ιερό λείψανο, στο σημείο που φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία άρχισε να βγάζει μύρο. Ένα ξερό οστό άρχισε να υγραίνεται από το εσωτερικό του προς τα έξω! Πώς να το εξηγήσεις αυτό επιστημονικά; Απλά δεν γίνεται. Ο Άγιος κοιμήθηκε οσιακώς το 1961.

Όταν το υπερφυσικό εισβάλει στον φυσικό μας κόσμο, η εξυπνάδα μας, οι γνώσεις μας μοιάζουν ανόητες μπροστά στο κάλλος των Θείων Αποκαλύψεων. Ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από τέτοια θαύματα.

Τώρα γιατί έγινε; Ο Άγιος γνωρίζει. Κάποιο θαύμα; Για να ενισχύσει την αδύναμη πίστη μας; Ποιος ξέρει; Αυτά είναι θέματα του Θεού και του Αγίου. Το θέμα όμως είναι ότι έγινε και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει με τρόπο κραυγαλέο την Αλήθεια της Πίστεώς μας. Οι Άγιοι και τα λείψανά τους είναι οι αλάνθαστοι μάρτυρες της Αναστάσεως και της Ζωής που νικά την φθορά και τον θάνατο.

Σήμερα, άλλη μια φορά ο Άγιος Λουκάς έδειξε πόσο ζωντανός και παρών είναι στην ζωή μας. Μόνο χαρά και δοξολογία μπορεί να γεμίσει η καρδιά μας με αυτό το ορατό σημάδι και την αδιάψευστη απόδειξη ότι μέσα στην Εκκλησία μας υπάρχει η Χάρις».


40 σχόλια:

  1. Τι γίνεται ρε παιδιά ; Πέσαν οι εισπράξεις ; και βγάλαμε την πραμάτεια ;
    "κανίβαλοι" είμαστε και βγάλαμε τα κομμένα πόδια και τα προσκυνάμε ;
    Αυτά τα κάνουν οι ΜΑΟ ΜΑΟ και τους λέμε άγριους.
    Τώρα που κόπηκε ο θρησκευτικός τουρισμός, εγχώριος και Ρωσικός και δεν μπορούμε να τελειώσουμε το μέγαρο, το ρίξαμε στα θαύματα ;
    Εγώ δεν ξέρω ο Χριστός να έκανε ή να είπε κάτι τέτοιο ; Εκτός και αν έχω χάσει κανένα επεισόδιο.
    Νομίζω ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα...
    Βοήθειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ. απορώ πως δεν κόπηκε το σχόλιο σου.

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο να μιλάτε έτσι...ο Θεός τα δέχεται όλα,ακόμα κι αυτούς που Τόν απαξιώνουν όπως εσείς.
      Επισκεφθείτε το μοναστήρι, ζήστε τα θαύματα του Αγίου ρωτήστε δια ζώσης πόσους έχει βοηθήσει ο Άγιος Λουκάς και μετά διαγράψτε μόνος το σχόλιο περί κανιβαλισμού.
      Κι αν δεν βρείτε κανένα,που αποκλείεται.. ελάτε να με βρείτε

      Διαγραφή
    3. ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟς ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟς ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ ΘΑ ΑΝΕΡΕΣΕΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ..............

      Διαγραφή
    4. εδώ δέχεται στον οίκο του να γίνετε έμπορο πανήγυρη και χρυσοχοείο, δεν θα δεχτεί εμάς τους "αμαρτωλούς"?

      Διαγραφή
    5. Δεν απαξιωσαμε το Θεο. Τους αυτοανακηρυχθεντες εκπροσωπους του απαξιωνουμε. Ο Χριστος δεν προσκυνησε κανενα κοκαλο. Ουτε τεμαχισε κανενα. Απεναντιας η μονη φορα που ασκησε καποια βια ηταν οταν εδιωξε κακην κακως τους "εμπορους κλπ" οι οποιοι ειχαν μετατρεψει το ναο του Σολομωντα σε επιχειρηση. Σου θυμιζει κατι αυτο σε σχεση με τη μονη ; Αν οχι λυπαμαι αλλα δεν μπορω αλλο να σε βοηθησω.

      Διαγραφή
    6. Στον (Ανώνυμος28 Μαΐου 2020 - 4:21 μ.μ)
      Και εγω απορω πως δεν κοπηκε το σχολιο. Αυτο κι αν ειναι θαυμα .

      Διαγραφή
    7. Μάο Μάο είναι οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται, μ'αυτο τον τρόπο στα Θεία. Διαφαίνεται το κενό πνευματικό υπόβαθρο κ η ύπουλη διάθεση προσβολής κάθε τι ιερού κ όσιου. Εάν δε ξέρετε τι είπε ο Χριστός κ δε γνωρίζετε τι θα πει Ορθόδοξη πιστη, ανοίξτε κ κανένα βιβλίο να ξεθολωσετε. Διότι εκφράσεις πεζοδρομίου δεν αρμόζουν δ'αυτη την ανάρτηση. Και να γράφετε τα ονόματα σας να τα διαβάζουν υπέρ υγείας κ φώτισης!
      Με βαθιά εκτίμηση.

      Διαγραφή
    8. Όλοι γίναμε Ιερεις, Χριστός, κριτές των πάντων...Δε ξέρουμε τίποτα από τη πίστη μας, δυστυχώς, κ πλανομεθα από διάφορα ανούσια σοφίσματα του φθαρτού κι ασήμαντου μυαλού μας.... Είναι πολύ κρίμα,.....
      Με βαθιά εκτίμηση

      Διαγραφή
    9. 12:36 π.μ. για αρχή βάζεις τους ιερείς. αρα διακρίνεται ότι πιστεύεις στην παράδοση της πίστης και όχι απαραιτήτως οτι έχεις πίστη.

      Διαγραφή
  2. Η Κριμαία είναι επαρχία της Ρωσίας όχι της Ουκρανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ;
    ΤΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ;
    ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΟΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;
    ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΙΝΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην του ξεσηκώνεις και ανοίξουν καμιά γραφή. γκολντ φιλε γκολντ

      Διαγραφή
    2. ΠΡΩΤΟΝ Δ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ.Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΑΓΙΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Στον "Unknown29 Μαΐου 2020 - 12:39 π.μ."
      δεν είναι παράξενο ότι έως την εποχή που γράφτηκαν τα Ευαγγέλια, ούτε πόδια μοσχοβολούσαν, ούτε Θαύματα γίνονταν ; (αφού δεν υπήρχαν Άγιοι όπως εσύ λες).
      Και όλα ξεκίνησαν μετά ξαφνικά, όταν δημιουργήθηκαν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "εκλεκτοί-εκφραστές" του Θεού ;

      Διαγραφή
  6. Ακολουθήστε μόνο το Χριστό που είπε, τα λόγια που σας λεω εγώ είναι πνεύμα και ζωή.Προσκυνήστε μόνο την Αγία Τριάδα, Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα.
    Στη Γραφή ούτε οι Άγγελοι δεν δέχονταν προσκύνηση από τους ανθρώπους, μόνο ο Θεός και ο Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος μπορει να κανει θαυματα; ενας ανθρωπος με τη δικη του δυναμη,εστω κι αν ειναι αγιος; Δεν ειναι η δυναμη του ιδιου του Θεου; Δεν πρεπει λοιπον να απευθυνομαστε στο Θεο;
    Καμια φορα,πιστοι ανθρωποι παρασυρονται στη λατρεια και προσκυνηση αγιων απο αγαθη προαιρεση γιατι ο πονηρος χρησιμοποιει αγαπητα προσωπα του Θεου
    για να πληξει το Θεο και τον Κυριο Ιησου Χριστο,αρκει να ακουγεται οποιοδηποτε ονομα αλλο αντι για το Χριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλα λειψανα αγίων μυροβλύζουν ή ευωδιαζουν, είτε το πιστευετε είτε όχι,και αυτό πιστοποιείται από πολλούς αυτόπτες μαρτύρες, όπως π.χ. συνέβη με τον άγιο Νεκτάριο, τον άγιο Δημήτριο και χιλιάδες άλλους. Έχω προσωπική εμπειρία, είναι μια ξεχωριστή ευωδία που δεν μοιαζει με καμιά κολώνια ή θυμίαμα, δεν μπορώ να την περιγραψω... Το ότι στην Καινή Διαθήκη δεν αναφέρεται προσκύνηση λειψάνων δεν σημαίνει τίποτε, αφού οι πρώτοι άγιοι ήταν οι μάρτυρες που θανατώθηκαν μετά τον Χριστό. Αυτά τα λένε οι προτεστάντες που δεν πιστεύουν γενικά ούτε στους Αγίους ούτε στην Παναγία. Βοήθειά μας λοιπόν ο Άγιος Λουκας, που γιορτάζει αύριο και όσοι δεν πιστεύουν, ιδού η Δοβρά ιδού και ο Άγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η εκκλησιά έχει έξοδα. προσωπικός μάγειρας
    προσωπικός κηπουρός προσωπικός σοφέρ
    προσωπικός φωτογράφος και ποσα αλλα. δεν είμαστε αιρετικοί άλλα επιτελούς ας συνετιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τον καναπέ μας μπορούμε να γράφουμε ότι μας κατέβει στο φτωχό μας μυαλό. Θλίβομαι από τα όσα διαβάζω. Διαβάστε για τη ζωή αυτού του Αγίου ανθρώπου και θα καταλάβετε πως έφτασε να μυροβλίζουν τα άγια λείψανά του από τη Θεία Χάρη. Αλλά ούτε και αυτό χωράει ο νους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι άγιοι στην πλειοψηφίας τους είχαν λιτό βίο ρακένδυτοι και κοκαλιάρηδες σε αντίθεση με αυτούς που βγάζουν πασαρέλα τα οστα, που ειναι υπέρβαροι χρυσωμενοι με τζιπ και μερσεντες. τιμούμε τους άγιους άλλα ο χριστός είναι το κέντρο.

      Διαγραφή
  11. Εμείς οι άνθρωποι αγιοποιούμε τους Αγίους γιατί αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ακλόνητη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και τη διακονία στο συνάνθρωπο. Τους τιμούμε με τον τρόπο αυτό για την προσφορά τους και ζητούμε την ευλογία τους και να προσεύχονται/πρεσβεύουν υπέρ ημών. Οι ίδιοι ζητούσαν από τους συνανθρώπους τους να προσεύχονται για τη σωτηρία της και της δικλης τους ψυχής στον Ιησού Χριστό. Τα θαύματα που επιτρέπει ο Κύριος να κάνουν, γίνονται μέσω της αγνής πίστης τους σε Εκείνον προς διακονία και αφύπνιση της πίστης και της συνειδήσεώς μας. Αν προτιμούμε να έχουμε τα μάτια μας κλειστά ακόμη και μετά από ένα θαύμα, δική μας επιλογή. Έχουμε τόση ελευθερία όση δεν μας δίνει κανείς άλλος. Προς τι οι φόβοι για διαγραφή του 1ου σχολίου? Ποτέ δεν υπήρξε τρομοκρατία μέσα στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία. Ο Άγιος Λουκάς εγχείριζε δωρεάν χιλιάδες ανθρώπους, ακόμη και μέσα στη φυλακή, ακόμη και όταν δεν είχε εργαλεία, μέρα και νύχτα. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί πριν γράψουμε το οτιδήποτε πηγάζει από άγνοια και εγωισμό. Είναι μεγάλη ευλογία για εμάς να έχει ο Άγιος ένα σπίτι του δίπλα μας, στην όμορφη πόλη μας. Εκείνος που σε όλη του τη ζωή έμενε είτε σε ένα παγωμένο δωματιάκι, είτε στη φυλακή, είτε ως φιλοξενούμενος άπορος. Εκείνος που θα μπορούσε να είναι πάμπλουτος ως ένας από τους λαμπρότερους Ρώσους επιστήμονες όλων των εποχών, αυτό ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω για τα οσα γραψατε που ειναι οσα και ο,τι θα εγραφα και εγω τωρα .

      Διαγραφή
  12. Αρχιμανδριτη, για σενα το σημαντικο ειναι οτι ειναι ο αγιος Λουκας ζωντανος και παρων στη ζωη σου;Οχι ο Ιησους Χριστος;
    Συστηνετε στους πιστους εναν ανθρωπο και οχι τον Χριστο που ειναι ο Σωτηρας και Λυτρωτης μας;Μας λυτρωσε και μας σωζει ο καθε αγιος;
    Μηπως κανατε μια δικια σας θρησκεια στα μετρα σας;ΑΝ ναι , να μη σας ενοχλουμε αλλο με τα λογια της Γραφης και μπερδευομαστε στα ποδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ

    Πιστεύουμε πως το σώμα του ανθρώπου, που προσλαμβάνεται στην Εκκλησία, γίνεται δοχείο της άκτιστης θείας ενέργειας, χριστοφόρο και πνευματοφόρο: «Ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστίν;.... η ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστίν, ου έχετε από Θεού, και ουκ έστε εαυτών;... δοξάσατε τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινα εστι του Θεού» (Α' Κορ. στ' 15-20), «Αυτός δε ο Θεός της ειρήνης αγιάσαι υμάς ολοτελείς, και ολόκληρον υμών το πνεύμα και η ψυχή και το σώμα αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού τηρηθείη. Πιστός ο κάλων υμάς, ος και ποιήσει» (Α' Θεσ. ε' 23-24).

    Το ανθρώπινο σώμα εξυψώνεται μέσα στην Εκκλησία και έχει αιώνιο προορισμό. Ο Χριστός θα «μετασχηματίσει», δηλαδή θα μεταμορφώσει το ταπεινό μας σώμα, ώστε να γίνει «σύμμορφον τω σώματι της δόξης αυτού», να λάβει την ίδια μορφή προς το ένδοξο σώμα του Κυρίου και αυτό θα γίνει κατα τη δευτέρα παρουσία, «με την ενέργειαν, με την οποία δύναται και να υποτάξει τα πάντα εις τον εαυτόν Του» (Φιλιπ. γ' 21).

    Η δόξα των αγίων λειψάνων αποτελεί προεικόνιση αυτής της νέας, της δοξασμένης κατάστασης του σώματος. Η τιμή που αποδίδεται σ' αυτά στην Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί ακόμη μαρτυρία της πίστης μας στην καθολική δόξα τού ανθρώπου (Α' Θεσ. ε' 23-24).


    Η αγιαστική χάρη εκφράζεται στα ιερά λείψανα με ευωδία, για την οποία κάνει λόγο η Αγία Γραφή (Β' Κορ. β' 15. Πρβλ. Ήσ. ξστ' 14) και επιτελεί θαύματα (Δ/Β' Βασιλ. ιγ' 20-21). Η ίδια χάρη μεταδίδεται στα αντικείμενα, τα όποία έρχονται σε επαφή με το σώμα των αγίων, με αποτέλεσμα τη θαυματουργία (Δ/Β' Βασιλ. β' 8-14. Ματθ. θ' 20-22. Μάρκ. στ' 13. Πράξ. ιθ' 12)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας προτεστάντης είναι που έχει γράψει μόνος του τα μισά και πλέον σχόλια. Μην ασχολείστε. Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός ας βοηθήσει την πόλη μας και όλους όσοι τον επικαλούνται με θέρμη, όπως το έχει κάνει καταγεγραμμένα πάμπολλες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άγιε του Θεού Λουκά Ιατρε συγχώρεσε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ αδελφέ προτεστάντη (μετάφραση στην ελληνική: διαμαρτυρόμενε), καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι, καλά κάνεις και διαβάζεις τα σχόλια σε αυτές τις αναρτήσεις. Θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντα μαθαίνει κανείς στη ζωή κι από τα σχόλια του καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα σχόλια του 3.02 μμ αξίζουν εξετασης και προσοχής και αναζήτησης στη γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και στις 11 του Μαρτη το 2018 ειχαμε και παλι "Θαύμα στον Σχοινά: Ευωδία μύρου στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης – τι λένε οι γυναίκες που βίωσαν το θαύμα".....
    που ζουμε ; Μηπως Ζουνε αναμεσα μας ;
    Μα ολα τα θαυματα στο δικο μας Νομο γινονται ;
    Τυχαιο ; Δε νομιζω.
    Αντε τωρα δωστε μια εξηγηση και σε εμας τους " απιστους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κατέφθασε το μικρό εκκλησάκι στη μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο σπίτι μας στη Χαλκιδική, από τη στιγμή που ο γερανός το ανασήκωσε από το φορτηγό έως τη στιγμή της τοποθέτησής του στο έδαφος, μυρόβληζε πολύ έντονα. Ο χώρος είναι υπαίθριος και από τα 4 γειτονικά σπίτια 100-200 μέτρα μακριά, όλοι οι ιδιοκτήτες γείτονες ήταν στο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν θυμιάτιζε εκείνη τη στιγμή γύρω. Δεν ήταν μόνο δική μου διαπίστωση, αλλά όλων μας. Μεγάλη η χάρη και η ευλογία Τους!!!

      Διαγραφή
  20. Αγαπητέ αδελφέ που με αποκαλείς προτεστάντη,δέχομαι με ευχαρίστηση τη συμβουλή σου. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας,να ακούμε,να μαθαίνουμε, να συγκρίνουμε απόψεις, να διαμαρτυρόμαστε όταν κάτι αντιβαίνει στην αλήθεια,να υποχωρούμε προς χάριν της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ μας και να αφήνουμε την τελική κρίση στον Κύριο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη! Άλλωστε και ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς διατηρούσε σχέσεις αγάπης και σεβασμού με Εβραίους συνανθρώπους του, οι οποίοι μάλιστα προσεύχονταν στη συναγωγή τους για εκείνον. Αλλά μόνο με σεβασμό αδελφέ, γιατί ορισμένα σχόλια κάποιου αδελφού παραπάνω, είναι θλιβερά.

      Διαγραφή
  21. Ο πρώτος κύριος-α που αναφέρθηκε στο θαύμα προσβλητικά έως βλάσφημα δε γνωρίζει μάλλον ότι στην ορθόδοξη παράδοση , η οποία αποτελεί συνέχεια του έργου κ λόγου του Χριστού μας όπως αυτή παραδόθηκε από τους αποστολους και ήταν η μια και αληθινή για όλους μέχρι το σχίσμα των εκκλησιών , τα θαύματα, οι άγιοι , τα λείψανα είναι απόρροια της αγάπης του Θεού, προς βοήθεια κι ενίσχυση πίστης των ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο πρωτος κύριος-α μπορεί να χρησιμοποιεί γλώσσα άκομψη, αλλά μήπως εκφράζει κι ένα μέρος της αλήθειας;Δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα κοκκαλα δεν τεμαχιζονται, ειναι παρα πολλα τα οστα μας και πουθενα δε συσχετιζεται με αυτο που λερε καποιοι. Ετσι για να μην υπαρχει προβληματισμος χωρις θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ