Quantcast

http://picasion.com/

Μάσκα προσώπου: Δείτε βήμα - βήμα πώς να την βγάλετε σωστά

Οδηγίες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Με ένα σύντομο αλλά ιδιαιτέρως κατατοπιστικό βίντεο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εξηγεί βήμα προς βήμα το σωστό τρόπο εφαρμογής και αφαίρεσης της χειρουργικής μάσκας αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε φορώντας την. Εφαρμογή
μάσκας: Αρχικά πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας είτε με σαπούνι είτε με αντισηπτικό. Η πλευρά της μάσκας όπου υπάρχει το έλασμα είναι η πάνω πλευρά και η εξωτερική είναι αυτή που έχει περισσότερο χρώμα. Βγάζουμε τη μάσκα πολύ προσεκτικά από τη συσκευασία της.

Για να βάλουμε τη μάσκα, την πιάνουμε από τα πλαϊνά λαστιχάκια και τα περνάμε πίσω από τα αυτιά μας. Στη συνέχεια, τραβάμε τη μάσκα για να καλύψει και το σαγόνι μας και μετά πιέζουμε το έλασμα για να προσαρμοστεί στο σχήμα της μύτης μας.
Αφαίρεση

Αφού βγάλουμε τα γάντια, αν φοράμε, και πλύνουμε τα χέρια μας καλά, πιάνουμε ταυτόχρονα τα λαστιχάκια και από τις δυο πλευρές και βγάζουμε τη μάσκα με μια κίνηση.

Αν η μάσκα που φοράμε έχει κορδόνια, τότε πρέπει να λύσουμε πρώτα το κάτω και μετά το πάνω.Η εξωτερική πλευρά της μάσκας δεν πρέπει επ’ ουδενί να αγγίζεται καθώς θεωρείται μολυσμένη.Σε περίπτωση που έχουμε μακριά μαλλιά, πρέπει να είναι πάντα δεμένα γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ακουμπήσουν στο εξωτερικό μέρος της μάσκας.

Δείτε το βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:


2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ