Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Λεωφόρος» των Καφέ η Πιερίων - Ανοίγει νέο take-away

Σταματημό δεν έχει το άνοιγμα των επιχειρήσεων με take-away καφέ στη Βέροια. Τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε περιφερειακούς δρόμους, επενδυτές ρίχνονται στην μάχη του... μεροκάματου. Πρωταθλήτρια στο άνοιγμα των καφετεριών είναι η Πιερίων, που από κεντρικός δρόμος, οδηγείται σιγά-σιγά
σε λεωφόρος των... καφετεριών. Σε μια οδός που απαριθμεί τρία ολόκληρα χιλιόμετρα, κάτι σαν τον διάδρομο απογείωσης ενός αεροπλάνου δηλαδή, λειτουργούν πάνω από 15 μαγαζιά, με πληροφορίες του veriotis.gr να αναφέρουν πως επίκειται ένα ακόμα άνοιγμα σε πολυσύχναστο σημείο της περιοχής.

Ο «φόρος» όπως μάθαμε να τον λέμε, χωρίς ωστόσο να κατανοήσουμε ποτέ την πραγματική έννοια της λέξης αυτής, έχει γίνει πλέον η αγαπημένη «Λεωφόρος των Καφέ».

Σ' αυτό το σημείο βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε πως η επιλογή των επιχειρηματιών να επενδύσουν εκεί κρίνεται ως ορθή, διότι είναι από τους λίγους δρόμους στη Βέροια όπου η πολιτική ορθότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλάτων και της πεζοπορίας, δεν έχουν μπορέσει να ποινικοποιήσουν το αυτοκίνητο. 


Υπάρχει άνεση στο παρκάρισμα και οι περιοχές που βρίσκονται παράλληλα της Πιερίων (Κυψέλη, Καλλιθέα, Παπάγου και Πασακιόσκι) δεν διαθέτουν καταστήματα take-away. Επίσης είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Εγνατία, με την στάση για καφέ να θεωρείται επιβεβλημένη, πριν το μεγάλο ταξίδι για Θεσσαλονίκη ή Κοζάνη.

Κακά τα ψέματα, αλλάζει το μικροκλίμα της ψυχής, μόλις κάποιος στρίψει από τους Λαδόμυλους και ανεμίσουν τα μαλλιά του στο σχήμα ελευθερίας που του δίνει ο αρωματισμένος αέρας από την κάτω άκρη του κάμπου.

Ίσως γιατί σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας που κανένας άλλος δρόμος στην πόλη δεν μπορεί να σου την προσφέρει. Αγαπήσαμε τη Πιερίων και δεν το κρύβουμε και συνεχίζουμε να την αγαπάμε, γιατί ξεχωρίζει στις καθημερινές μας συνήθειες. Πώς να γίνει διαφορετικά; Είναι το μόνο νήμα που ενώνει μέσω Εγνατίας Οδού την πρωτεύουσα της Ημαθίας με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

4 σχόλια:

  1. 15 καφετέριες...
    Η ανάπτυξη έρχεται,
    Η οικονομία απογειώνεται...
    Χάρη στις καφετέριες,στα μπαρ,στις ταβέρνες,στα μπουζούκια...
    Θα πάμε μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και η τροχαια να γραφει συνεχεια...
    εχουν γεμισει ολη η Πιεριων πινακιδες απαγορευεται η σταση και η σταθμευση.
    και ειναι ολο μαγαζια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα μαγαζιά που έχουν δικό τους κλειστό ιδιωτικό πάρκινγκ για τους πελάτες να είναι άδεια και να πηγαίνετε να κλείνετε τις εισόδους των γκαράζ επειδή θέλετε να πάτε να ψωνίσετε!!! Όταν δεν θέλετε να σας κλείνουν στον δικό σας χώρο έτσι και εσείς να σέβεστε τους άλλους και να μην παρκάρετε από μόνοι σας εκεί που έχει χώρους με είσοδο έξοδο!!!

      Διαγραφή
  3. Μήν το πείτε και παραέξω (Αθήνα , Θεσσαλονίκη, ακόμα και σε μικρότερες πόλεις Κοζάνη, Κατερίνη) ότι ο καρόδρομος με την μιάμιση λωρίδα σύνολο και για τις δύο κατευθύνσεις και χωρίς φανάρια μάλιστα είναι.... "λεωφόρος". Θα γελάνε και τα πλακάκια που τα ξηλώνουν και τα ξαναβάζουν από την ανάποδη όταν κάνουν "αναπλάσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ