Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Λύκεια της Βέροιας

Καθαριότητα, αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά
Το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου 2020 καλούνται οι μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό επιστροφής στην καθημερινότητα μετά την πανδημία. Η επιστροφή θα
γίνει τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας, όπως η εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στις τάξεις, η τήρηση αποστάσεων και ο συχνός καθαρισμός των τάξεων μέσα στη μέρα. Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν είναι πολλά, ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, που πρέπει να γίνεται 2 φορές μέσα στο ωράριο και με την έλλειψη σχολικών καθαριστριών.
Διευκρινίσεις σχετικά με την επιστροφή των μαθητών της Βέροιας στις τάξεις τους, έδωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, λέγοντας πως έγινε σύσκεψη μεταξύ της ιδίας, του δημάρχου και των προέδρων των σχολικών επιτροπών, όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:

- Αρχικά, οι μαθητές, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου, θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής, οι μισοί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη, Πέμπτη προκειμένου να υπάρχουν μικρότερα τμήματα και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. Το πρόγραμμα προσέλευσης θα αλλάζει κάθε εβδομάδα και ο τρόπος θα αποφασιστεί από τις διευθύνσεις των Λυκείων.
- Θα σταλεί στον δήμο Βέροιας αντισηπτικό που θα διατεθεί στα σχολεία
- Θα δοθούν μάσκες σε όλους τους μαθητές της Γ' Λυκείου
- Όλες οι καθαρίστριες της Α/θμιας, που δεν έχουν τώρα αντικείμενο, θα μετακινηθούν από Δευτέρα 11 Μαΐου στα Λύκεια και έπειτα στα Γυμνάσια για να επικουρήσουν στο έργο της Β/θμιας εντός και εκτός ωραρίου και για όλο το χρονικό διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά. Αν ανοίξουν τα Δημοτικά από 1η Ιουνίου, θα αλλάξει ο σχεδιασμός.
- Τέλος, ανέφερε πως όλες οι μόνιμες καθαρίστριες Α/θμιας και Β/βμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Βέροιας, βρίσκονται όλη την εβδομάδα στις σχολικές μονάδες όπου καθαρίζουν και απολυμαίνουν ξανά τους χώρους.

3 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αποφάσεις που παίρνονται δεν είναι μόνο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για να μην κατηγορηθεί κανείς (Κυβέρνηση, Δήμος, κλπ) ότι δεν έλαβε τα μέτρα του, σε περίπτωση που σκάσει κάποιο κρούσμα σε σχολείο. Οπότε λογικό είναι να είναι υπερβολικά και σε ορισμένες περιπτώσεις και αχρείαστα. Δεν πειράζει όμως, αλλάζει σιγά σιγά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στην Ελλάδα. Λίγο πιο υπεύθυνα.

      Διαγραφή
    2. Ξεσυλλόγιστα και ανεύθυνα είναι αυτά τα μέτρα, όχι η επισήμανση πως είναι παντελώς γελοία και αχρείαστα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ