Quantcast

http://picasion.com/

Κατεδαφίζεται... επικίνδυνο κτίσμα στη Μπαρμπούτα

Παίρνουν και άλλα σειρά σε βάθος διετίας
Στην κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στη Μπαρμπούτα θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα ο δήμος Βέροιας. Συγκεκριμένα, η τεχνική υπηρεσία του δήμου συνέταξε μελέτη για την κατεδάφιση κτισμάτων που έχουν κριθεί «αυθαίρετα και επικίνδυνα και ρυμοτομούμενα κτίσματα», με προϋπολογισμό 74.400€. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, προκειμένου το Σώμα να εγκρίνει τη μελέτη του έργου και να επιλέξει τον τρόπο εκτέλεσής του. Όπως διευκρίνισε κατά τη συνεδρίαση και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, τα κτίσματα είναι πολλά μέσα στον δήμο Βέροιας. Προς το παρόν έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στην οδό Σοφού, στη Μπαρμπούτα, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, σε βάθος μιας διετίας.

4 σχόλια:

  1. Τα εβραιόσπιτα της μπαρμπούτας δεν ήταν αυθαίρετα κι επικίνδυνα; Μόνο τα τουρκόσπιτα της "παναγίας Δεξιάς" είναι αυθαίρετα κι επικίνδυνα; Φυσικά, αφού δεν υπάρχει κάποια έξωθεν χρηματοδότηση για να σωθούν. Με τζάμπα κόλλυβα μνημόσυνο θέλουμε, όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνωμη, δεν καταλαβα: 74.400 για τη μελέτη ή για την κατεδάφιση; Ή και για τα δύο; όπως και να χει, το ποσό μου φαινεται υπερβολικο! Αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο, ειναι η καταστροφη ενος απο τους πιο αυθεντικούς δρομους της παλιας βέροιας..... Αυτής που όταν ερχονται οι ταξιδιωτικές εκπομπές την επιδεικνύουμε όλο καμάρι, λες και εμεις την δημιουργήσαμε. Αλλά εμεις απλώς την καταστρέφουμε. Κριμα και ντροπή, δεν εχω κατι άλλο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπαζωμενος παραποποταμος στα παπακια μεχρι κυψελη, μπαρμπουτα παραμελημενη, δεν μου προκαλεί περιέργεια η απόφαση απο τι στιγμη που ειναι επικίνδυνα πλέον.την αδιαφορία ποιος θα γκρεμίσει?
    ξέρω δεν ειναι μονο θεμα του δημου αυτα, αλλα η αδιαφορια του ειναι συνενοχή.
    υγ θα έχει επιδότηση η κατεδάφιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἔτσι μπράβο! Νά παίρνουν σιγά - σιγά σειρά καί τά ἄλλα ἐρείπια, πού ἀσχημαίνουν τήν Παλαιά Μητρόπολι._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ