Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καραντίνα 14 ημερών για εργάτες γης από εξωτερικό - Όλοι με εργόσημο ζητούν οι παραγωγοί

Να πληρώνονται όλοι οι εργάτες γης με εργόσημο ζητούν οι παραγωγοί. Όσον αφορά τους εργάτες που έρχονται από το εξωτερικό (Αλβανία κ.α.) θα μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, σε δηλώσεις του τονίζει ότι «όπως γίνεται στη Γερμανία θα γίνει στην Ελλάδα δηλαδή θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Όταν λέμε βέβαια καραντίνα δεν σημαίνει ότι δεν θα εργάζονται όλο αυτό το διάστημα. Θα μένουν απομονωμένοι και δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλον αλλά θα μπορούν να εργάζονται στα χωράφια».

Όσον αφορά την ασφάλιση, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας, Τάσος Χαλκίδης, ανέφερε ότι «είναι πάγιο αίτημά μας οι εργάτες γης που έρχονται από την Αλβανία κάθε χρόνο να πληρώνονται με εργόσημο.

Οι εργάτες αυτοί έρχονται με τουριστική βίζα και δεν μπορούμε να τους δικαιολογούμε στα έξοδά μας. Αναμένουμε από τον υπουργό κ. Βορίδη να εφαρμόσει αυτό το μέτρο που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στην συγκομιδή των ροδάκινων και των άλλων θερινών φρούτων.

Οι παραγωγοί είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Πέρσι οι τιμές παραγωγού για τα ροδάκινα ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης ο ΕΛΓΑ ακόμη δεν μας έχει αποζημιώσει για τις περσινές ζημιές. Περιμένουμε μια προκαταβολή 65% (επί ΣΥΡΙΖΑ η προκαταβολή ήταν στο 70% και η σημερινή κυβέρνηση αντί να δίνει ολόκληρη την αποζημίωση την μείωσε).

Όσον αφορά το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες το θεωρούμε θετικό. Θα παίρνουν και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα. Ήδη έχουμε έρθει σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Βέροιας κ. Ηλία Τσιφλίδη και υπάρχουν άνεργοι από τις κοντινές πόλεις που έρχονται να δουλέψουν, είτε ως εποχικοί εργάτες στα τοπικά διαλογητήρια και κονσερβοποιεία είτε ως εργάτες γης στις καλλιεργητικές εργασίες στο χωράφι. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί μιας μορφής λύση στο φάσμα της μεγάλης ανεργίας που φαίνεται να έρχεται απειλητικό το επόμενο διάστημα.

Όμως οι Έλληνες άνεργοι δεν φτάνουν γιατί μόνο στην Πέλλα και την Ηµαθία οι ανάγκες για εργασίες στα χωράφια και στα εργοστάσια υπολογίζονται σε 10.000 χέρια, τα οποία για την ώρα δεν υπάρχουν».

1 σχόλιο:

  1. Ο κύριος Γιαννακακης από τη μία που καλώς προωθεί τα σχέδια της τσέπης του και των γύρω του είναι σύμφωνος! Να μας ενημερώσει επίσης για τους λαθρομετανάστες που θα εγκαταστήσει σε περίχωρα της Ημαθίας για το καλό των εργοστάσιων του και των αγροτών βεβαίως! Όσο για τον κύριο Χαλκιδη μέτρια αντιπροσωπεία των αγροτών καθώς δεν έχει δουλέψει σε χωράφι ως εργάτης γης ούτε μια φορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ