Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1 θάνατος και 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες με «καυτά» πρόστιμα
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.770. Από αυτά, 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1409 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα έχουμε ακόμα έναν καταγεγραμμένο θάνατο, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα μας να ανέρχεται στους 156. Οι 41 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις ότι ο ιός δεν θα φύγει ποτέ από τη ζωή μας, λέγοντας πως αν δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο είναι δύσκολο να εξαφανίσουμε τον ιό, αλλά πιθανόν να συνεχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και μετά την ανακάλυψη ενός επιτυχημένου εμβολίου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να γίνει ένας ενδημικός ιός, όπως και άλλοι αναπνευστικοί ιοί και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας όπως ένα κοινό κρυολόγημα.

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες με «καυτά» πρόστιμα

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τη σταδιακή άρση των μέτρων από την Κυριακή σε χώρους λατρείας και από την Δευτέρα στις μετακινήσεις εκτός νομού, καθώς και για τους χώρους που επαναλειτουργήσουν.

Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο στις οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν για το κοινό, όπως αποστάσεις στις ξαπλώστρες και ομπρέλες, απολύμανση ξαπλώστρας μετά τη χρήση για κάθε πελάτη, υποχρεωτική χρήση πετσέτας από τους λουόμενους, μέγιστο αριθμό λουομένων ανά στρέμμα, για τα καταστήματα υπηρεσία μόνο take away και όχι delivery και μόνο για συσκευασμένα προϊόντα, απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ, κτλ. Ανακοινώνοντας τα μέτρα, τόνισε πως οι παραβάσεις θα συνοδεύονται με τσουχτερά πρόστιμα, από 5.000€ έως 20.000€ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες στην πρώτη παράβαση, ενώ σε 2η παράβαση τριπλασιάζονται τα πρόστιμα, με αναστολή λειτουργίας για 90 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ