Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι ήταν τα δρομολόγια Βέροιας-Θεσσαλονίκης πριν από 80 χρόνια!

Με φορτηγά και ξύλινους πάγκους
Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον στην εποχή της ανάπτυξης της επιστήμης και της προόδου της τεχνολογίας, ωστόσο πριν από 80 και πλέον χρόνια, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά στην πόλη μας. Κι αν σήμερα ένα δρομολόγιο Βέροια - Θεσσαλονίκη γίνεται με το ιδιωτικό αυτοκίνητο σε 45 λεπτά και με μέσα συγκοινωνίας σε μόλις σε 1 ώρα, την δεκαετία του 1940, για να επισκεφτείς την Συμπρωτεύουσα απαιτούσε χρήμα, χρόνο και κούραση. Τα πρώτα δρομολόγια στη γραμμή Βέροια-Θεσσαλονίκη, γινόντουσαν με φορτηγά που έφεραν ξύλινους πάγκους για τους επιβάτες.

Ο δρόμος ήταν αρκετά κουραστικός και αναγκαστικά περνούσε από διάφορα χωριά και κωμοπόλεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το δρομολόγιο κρατούσε από 2,5 έως και 3,5 ώρες ανάλογα με τον κόσμο που είχε στην καρότσα και τις στάσεις που έπρεπε να πραγματοποιήσει.

Από το λεύκωμα «Η Ελλάδα του Μόχθου», μια έκδοση του «Ριζάρειου» Ιδρύματος, σε σύμπραξη με αυτό του «Σταύρος Νιάρχος...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ