Quantcast

http://picasion.com/

Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους οι Αλβανοί εργάτες γης στην Ημαθία

Αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζούνε μόνιμα στην Ημαθία. Το κύριο αίτημά τους είναι η διεκδίκηση των 30€ μεροκάματο από 22 με 25€ που είναι σήμερα. Μετά την απεργία διαρκείας που πραγματοποιούν στην κεντρική Πλατεία της
Αγίας Μαρίνας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες (στα αραιώματα) να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους. Αυτό μας μετέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Μανόκου, ο οποίος εξέφρασε και ένα προσωπικό παράπονο, ότι κανένας πολιτικός άρχοντας αυτού του τόπου, δεν τους επισκέφθηκε για να ακούσει τα αιτήματά τους. 

Να σημειωθεί πως το θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ' όλη την Ελλάδα), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.

32 σχόλια:

  1. Σε αυτή την χώρα έχουν κλείσει τους δρόμους όλοι οι λαθρομετανάστες εκτός από τους Αλβανούς, μάλλον ήρθε η ώρα να τους κλείσουν κι αυτοί. 
    ***Και για όσους δεν το κατάλαβαν είναι ειρωνικό το σχόλιο μου.***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη χώρα όπως και σε όλες τις χώρες κλείνουν τους δρόμους όσοι βιώνουν την αδικία και την εκμετάλλευση. Η μήπως θα μας πεις ότι τόσα χρόνια δεν έχουν βγάλει εκατομμύρια από τον ιδρώτα των Αλβανών και των άλλων μεταναστών; Λαθραίος δεν είναι κανένας άνθρωπος, μαλάκες όμως και ρατσιστές είναι πολλοί (Για όσους δεν κατάλαβαν είναι ξεκάθαρο το σχόλιό μου).

      Διαγραφή
    2. Πληρώνεσαι με το κομμάτι για τα σχόλια ή τσάμπα το κάνεις ?
      Ας πάνε στην Αλβανία που είναι κιμπάρηδες και πληρώνουν 8 ευρώ το 10ωρο

      Διαγραφή
    3. Ναι, γιατί όποιος υπερασπίζεται αυτούς που αδικείται το κάνει γιατί πληρώνεται όχι επειδή είναι άνθρωπος. Θα πάνε όπου θέλουν και όπου υπάρχει δουλειά, και όσο μπορούν θα διεκδικούν ανθρώπινη ζωή. Έτσι έχει γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Και εγώ σου λέω ότι θα φύγουν, εσύ θα πας να δουλέψεις στα χωράφια; Να γέλασω. Δεν θα δει η Ελλάδα ροδάκινα ούτε για δείγμα αν δεν δουλεύουν οι μετανάστες, έτσι έχετε μάθει τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Να παει το ΣΔΟΕ κ να τους ελέγξει.δεν έχουν πληρώσει φόρο από το 90 κ μόνο παίρνουν. Κ αν τύχη κ πάνε να κλείσουν δρόμο , τους πετάς έξω από τα σπίτια τους κ πίσω στην αλβανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν τους κλείνουν για να γελάσουμε. Βρε ουστ από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του χρόνου αν έχει πολλούς εργάτες εμείς πρέπει να ζητήσουμε 20€ να πάει το μεροκάματο. Με αυτή την λογική να πάνε στον Ράμα να ζητήσουν δουλειες. Σπίτια δωρεάν τους δίνουμε, δουλειά κάθε μέρα εχουνε και τα λεφτά όλα μαύρα. Ήρθε η ώρα για Πακιστανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε στην Αλβανία αυτά ρε... Όποιος δεν του αρέσει, την κάνει με ελαφρά... Γιατί θα πέσει πολύ ξύλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ξύλο να πέσει σε κάτι φασίστες σαν εσένα που δεν προσφέρουν και τίποτα στη χώρα και στηρίζουν μόνο κάτι μαφίες που ζουν από νταβατζιλίκια.

      Διαγραφή
    2. Έχεις καταλάβει ότι μεγαλύτερα φασιστόμουτρα από σας δεν υπάρχουν, ε ?

      Διαγραφή
    3. Εκτός από παπαγαλία αυτά που σας λένε, υπάρχει καμία σκέψη δική σου; Είμαι αριστέρη (εκεί φαντάζομαι αναφέρεται ο πληθυντικός) και η ιδεολογία μου είναι η υποστήριξη των αδύναμων και εκμεταλλευόμενων. Τα φασιστόμουτρα (σαν τους χρυσαυγίτες) είναι αυτά που στηρίζουν τους εφοπλιστές, που θέλουν μετανάστες χωρίς δικαιώματα για να τους εκμεταλλεύονται όσο περισσότερο γίνεται, που είναι πίσω από τις μαφίες που σπρώχνουν γυναίκες στην πορνεία, που δέρνουν εργαζόμενους που ζητάνε εργασιακά δικαιώματα. Άσε λοιπόν την παπαγαλία για το ποιος είναι φαισστόμουτρο και κατάλαβε (αν δεν ξέρεις ήδη γιατί έχεις και εσύ τέτοια συμφέροντα) ποιον στηρίζεις.

      Διαγραφή
  6. Δώστε τα εργοσιμα κ μη μας τα πουλαται με λεφτά οδος ορίζει ο νόμος για τι τους εργάτες που φέρνετε από Κοζάνη δίνετε κ εργοσιμα κ 25 ευρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίσω στην Αλβανία αφού δεν τους αρέσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα 30 ευρώ για 8 ώρες είναι 5 ευρώ την ώρα , μια πολύ δύσκολη στιγμή για την αγροτική κοινωνία καλό θα ήταν οι οικογένειες και οι κλικες Αλβανων εργατών να σκεφτούν πόσα χρήματα έχουν πάρει από τους αγρότες. Υπάρχουν και αλλού εργάτες που θα παρακαλούσαν για 25 ευρώ. Και να σκεφτούν λίγο τον κατώτατο ωρομισθειο στην Ελλάδα. Λίγο έλεος ζητάνε 30 ευρώ από αγρότες που με το ζόρι βγάζουν τα έξοδα τους εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5Χ8=40
      30÷8=3,75
      Μαθηματικά δημοτικού ...

      Διαγραφή
    2. Και τώρα εργάζονται για 3,1. Με καφέ,σνακ και δωρεάν μεταφορά από και προς την εργασία τους. Στην Ελλάδα που τώρα έφυγε από κρίση στους αγρότες που είναι στην πιο δύσκολη στιγμή. Σωστά τα μαθηματικά μου τώρα?

      Διαγραφή
  9. Έξυπνοι οι Αλβανοί! Τι περιμένεις από μαριονέτες μεγαλομετοχων την Ημαθίας για να πλασάρουν λαθρο στα χωράφια ως εργάτες φτηνους. Βάζουν και μαλώνουν αγρότες και Αλβανους, μπράβο τους. Κύριοι Αλβανοί να σας δώσουμε και 40 δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν πληρώθηκαν το χαλάζι από πέρσι και τα εργοστάσια μας τα παίρνουν όσο θέλουν. Οπότε πηγαίνετε να αυξήσετε την τιμή πώλησης του προϊόντος και κάντε παράπονα στους φίλους σας που έχουν τα μεγάλα εργοστάσια εδώ,και μετά το μεροκάματο πάει 30 και 40 για όποιον έρχεται στα χωράφια. Ααα και αν δεν σας αρέσει κλειστείτε στα σπίτια σας γιατί με το ζόρι δεν θέλουμε να έρθετε οπότε σταματήστε και εσείς τις πονηριές σας από πλευράς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά κάνουν , αφού φταίμε και εμείς, συμφωνώ αλλά διαβάστε και αυτό που δεν ξέρω εάν το γνωρίζετε! Όλοι γνωρίζουμε την διαδικασία ερχομού του εργάτη γης κλπ. , έρχονται δουλεύουν "ντεμέκ" στα χωράφια , αλλά κάνουν και άλλες δουλειές (εργάτες και βοηθοί σε οικοδομές κλπ.) εντός και εκτός νομού , ακόμα πάνε στην Σπάρτη (για ελιές) . Το θέμα είναι που μένουν? Κάνουν εικονικό συμβόλαιο διαμονής με ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών και λαμβάνουν , από το Ελληνικό κράτος, την επιδότηση ενοικίου ...Έλεος ...πολλά μπορώ να γράψω .....φταίμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσχετα με το οτι πριν 2-3 δεκαετίες μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, πλέον έχουν νομιμοποιηθεί- όπως και πολλοί μη-ελληνοπόντιοι με ψεύτικα χαρτιά θεωρήθηκαν ομογενείς. Τώρα πλέον έχουν ενσωματωθεί (σε κάποιο βαθμό) και οι Αλβανοι και οι Γεωργιανοί κλπ, που ήρθαν με τους ελληνοπόντιους. Πληρώνουν φόρους,εργάζονται υπηρετούν στο στρατό κλπ. Σε αντίθεση πολλοί απο εμάς τους γηγενείς Έλληνες ούτε εργαζόμαστε, ούτε πληρώνουμε φόρους, ούτε γενάμε, ούτε στέλνουμε τα παιδιά μας στο στρατό. Συμπέρασμα, αφού οι ίδιοι δεν αγαπάμε την πατρίδα (οι αριστεροί να δουν στο λεξικό τι σημαίνει η λέξις) πως περιμένουμε από τους ξένους να την αγαπήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το κολλημα των χαμηλης μορφωσης και νοημοσυνης ακροδεξιων με τους προοδευτικους ανθρωπους ειναι πλεον γραφικα αστειο. Δεν πειραζει, θα τα πουμε στις εκλογες. Τις κανονικες οχι αυτες των δημοσκοπων σας. Περαστικα !

      Διαγραφή
  12. Δεν με απασχολεί το θέμα. Εγώ και πέρσι 30 ευρώ τους έδινα και τους έχω χρόνια απασχολούμενους στα χωράφια μου. Απορώ ποιοι έδιναν λιγότερα σε έναν εργάτη γης που αξίζει το κάθε ευρώ εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να μου πείτε που δίνεται την παραγωγή σας? Πόσο σας την αγοράζουν? Αν η κυρία ασχολία σας είναι να είστε αγρότης? Πόσο αγοράζετε τα λιπάσματα? Διότι για να τους πληρώνετε 30 ευρώ αν υποθέσουμε ότι είστε κατά επάγγελμα αγρότης έχετε κάποιο κέρδος, ως κατά επάγγελμα αγρότης που είμαι εγώ με 30,ευρω συν όλα τα έξοδα καλλιέργειας και (φαγητού, καφέ, μεταφορά) των εργατών η πράξη έσοδα - έξοδα = αρνητικος αριθμός. Αφού δίνεται 30 ευρώ λογικά τα λιπάσματα σας είναι φθηνότερα και σας αγοράζουν οι έμποροι με καλύτερη τιμή οπότε πείτε μας να ξέρουμε και εμεις

      Διαγραφή
    2. Ολος ο καμπος μεχρι περυσι 25 εδινε,και απορεις?? Πολυ φελος εισαι ρε αδερφε με το συμπαθειο!

      Διαγραφή
  13. Βασικά δεν μας απασχολεις καθολου εσυ...δωσε 50 και λιγο κβλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τους είπε ο αγρότης (που τους δίνει σπίτι, τους κάνει τα χαρτιά,τους δίνει τζάμπα ροδάκινα για να στέλνουν στην Αλβανία στις γυναίκες και τα παιδιά τους, τους αγοράζει κάθε μέρα φαγητό και καφέ, τους πάει από το χωράφι σπίτι και από το σπίτι χωράφι και τους δικαιολογεί να κάτσουν και 2 μήνες παραπάνω να κατέβουν Καλαμάτα για ελιές)ρε παιδιά 25 μπορώ ξέρετε σε τι τιμές τα αγοράζουν τα εργοστάσια και οι έμποροι και η απάντηση τους ήταν να κατέβουν από τις σκάλες και να πουν αν δεν μας δώσεις 30 δεν δουλεύουμε. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά και ποια θα ήταν η κατάληξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για βγειτε ρε αλμπανια να κλεισετε κανα δρομο να ριξουμε καμια σφαλιαρα γιατι μουδιασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Prota afti eine oli ikoginiaerkes.90% plironoun enikio,rewma,nero opos oli, k ta dilonoun ola.Stamatiste afti ti karamela oti ta pernoun mawra ke den plyronoun tipota.Ego exo zisi se afto to xorio,panda ligotera plyronan se sxesi meta xoria dipla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν βγάζουν δουκεια οι Αλβανοί.. κάποτε δούλευαν. Τώρα είναι με τρια διαλείμματα , κινητό ,τσιγάρο κ δουλειά καθόλου. Μην τους δίνετε δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. στο σπιτι του θειου μου ζουνε τωρα εδω και 20 χρονια 2 οικογενειες ποτε δεν τους ζητησε νοικι ποτε ρευμα νερο,φαγητο,τωρα που ειδαν οτν δεν θα εχει εργατες του ζητησαν 30 ευρω τον αφησαν χωρις χερια στο χωραφι,παλι καλα πηγαν ολοι στο χωραφι μπαμπαδες μαμαδες τα παιδια του και εκανε την δουλεια του κακως δεν τους πεταξε απο το σπιτι,αυτο ηταν το ευχαριστω τους τοσα χρονια για τσαμπα διαμονη και σιτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξένοι υπήκοοι να κλείνουν δρόμους κυρίαρχου Κράτους. Ξέρετε κάπου στον Πολιτισμένο Κόσμο να γίνεται αυτό; Θέλω ΜΙΑ Χώρα, όχι πολλές. Όταν θα μου κλείσουν το δρόμο ενώ πηγαίνω στη δουλειά, θα έχουμε σκηνικά. Όμορφα σκηνικά. Επιπέδου Εμβέρ Χότζα... Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν τους κρατάμε με το ζόρι να πάνε σε άλλες χώρες και ας κάνουν εκεί απεργία δεν θέλουν άντε γεια πολύ αέρα πήραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ερχόμενοι στην Ελλάδα στα 90ς έγιναν ανταγωνιστικοί λόγο των υπερβολικά μικρών ημερομισθίων τώρα αφού πρώτα ρίξανε τα μεροκάματα των ντόπιων ζητάνε 25 με 30 της εκατω αύξηση η μοίρα τους υποθέτω θα είναι αντικατάσταση από άλλους εργάτες που ήρθαν και αυτοί παράνομα λαθραία παράτυπα όπως θες πες το. Επίσης ο πατερουλης Μαρξ είχε ξεκάθαρη θέση για τους οικονομικούς μετανάστες και όποιος δεν τη ξέρει ένα googlαρισμα επαρκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ