Quantcast

http://picasion.com/

Σφοδρή επίθεση της Παμποντιακής: «Εμετικές οι δηλώσεις Καλαϊτζίδη»

«Εκθέτουν τον ίδιο και την Περιφέρεια»
Έντονα αντέδρασε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, περί απουσίας των Ποντιακών συλλόγων από τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια στη Νάουσα. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία, περιλαμβάνει «βέλη» και για τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Καλαϊτζίδη «εμετικές», «άστοχες και εμπαθείς» και τον καλεί να ανακαλέσει. Αναλυτικά:

«H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της το 2004, έθεσε ως κορυφαίο καταστατικό της στόχο την διεκδίκηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά όχι μόνον, ταυτόχρονα και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών κοινοτήτων της καθ' ημάς Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων στο σύνολο τους. Ο στόχος αυτός αποτελεί για την Ομοσπονδία μας και τα 460 πρωτοβάθμια σωματεία που εκπροσωπεί, μόνιμο, σταθερό κι αταλάντευτο σημείο αναφοράς του αγώνα που διεξάγει κάθε ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, 16 χρόνια τώρα. Η ακραιφνώς εθελοντική συνεισφορά των μελών και στελεχών της Π.Ο.Ε., δεν υποτάσσεται στα όποια μικροκομματικά παιχνίδια κι οικονομικά συμφέροντα, δεν ακολουθεί εξωθεσμικές εντολές, δεν καθορίζεται από ευκαιριακές αφορμές και κυρίως δεν περιορίζεται στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 19ης Μαΐου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2019, οπότε και συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των 353.000 προγόνων μας, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης απλώθηκαν κι αγκάλιασαν όλη την Ελλάδα κι ολόκληρο τον οικουμενικό Ελληνισμό. Το επετειακό λογότυπο G ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα μας κι από φέτος, μετά από πρόταση της Π.Ο.Ε., “φωτίζει” την πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων κάθε 19 Μαΐου. Ο επίλογος της μακράς σειράς των επετειακών εκδηλώσεων, σηματοδοτήθηκε με την διεξαγωγή του τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Επισημαίνουμε ότι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, η Ομοσπονδία μας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς ΟΛΑ τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και προς ΟΛΟΥΣ τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, χωρίς ΠΟΤΕ να έχει επιδείξει επιλεκτική συμπεριφορά.

Με αυτή την προϊστορία κι αυτές τις αρχές να διέπουν την λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι πρόσφατες εμετικές δηλώσεις του “προβληματισμένου πατριώτη” Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνου, μόνον δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση προκάλεσαν. Οι ανακρίβειες που περιέχουν, η καταφανής προσπάθεια να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο, η απαράδεκτη καπήλευση της Επετείου της 19ης Μαΐου για την προβολή προσωπικών απόψεων κι απωθημένων, η χρήση άκρως προσβλητικών χαρακτηρισμών και η πλήρης ευθυγράμμιση του με ανυπόστατες αερολογίες περί “ενότητας” και “συμπόρευσης” δεν συνάδουν με την θεσμική του ιδιότητα και δεν προσφέρουν το ελάχιστο στον αγώνα μας. Σημειώνουμε, ότι στην ανακοίνωση του ο κ. Καλαϊτζίδης αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί ευθαρσώς σε Γενοκτονία και περιορίζεται στα γνωστά κι από άλλους κύκλους περί «σφαγιασθέντων προγόνων μας».

Τιθασεύστε τον θυμό σας κ. Καλαϊτζίδη και ενημερωθείτε για τα ακόλουθα, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσετε ποια είναι τα θεσμικά σας καθήκοντα και οι συνταγματικές σας υποχρεώσεις.

1. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα να διενεργούνται την πρώτη Κυριακή μετά την Επέτειο και η υλοποίηση τους ανατίθεται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, δηλαδή σε σας, κι όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις.

2. Εάν νιώθετε θυμωμένος με τους κυριακάτικους «ωχαδερφισμούς», το ίδιο κι εμείς που μας είναι αδύνατον να προσδιορίσουμε σε τι αναφέρεστε και μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγετε να μένετε αμέτοχος τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου από κάθε πρωτοβουλία και δράση των ποντιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας μας.

3. Δεν έχετε δικαίωμα να μας κουνάτε νουθετικά το δάκτυλο, αντιθέτως έχετε υποχρέωση να κινήσετε τα νήματα της Περιφέρειας για να στηρίξετε έμπρακτα κι ουσιαστικά τις προσπάθειες των ποντιακών σωματείων της Ημαθίας και της Ομοσπονδίας μας.

Αυτού του ύφους και ήθους δηλώσεις και ενέργειες, προσβάλλουν τόσο τον ίδιο όσο και τον θεσμό που εκπροσωπεί, περαιτέρω δε, εκθέτουν σύσσωμη την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αλγεινή εντύπωση επίσης, προκαλεί και το γεγονός ότι ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καλαϊτζίδη, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τηρεί διπλωματική σιγή ιχθύος, περιμένοντας προφανώς να κοπάσει το κύμα αντιδράσεων.

Υπάρχει μόνον ένας τρόπος να επέλθει πολιτική ηρεμία στο φουρτουνιασμένο πέλαγος που δημιούργησαν οι άστοχες και εμπαθείς δηλώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, όπως ανακαλέσετε τα λεγόμενα σας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου»

21 σχόλια:

  1. ΗΡΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνα απ τα γραφεια να παρεις τα 0,60!!

      Διαγραφή
    2. Εννοείτε ότι βρήκαν θέμα. Στις βλακείες πρώτοι. Εξάλλου αυτό είναι το χαρακτηριστικό των ποντίων. Η φαγωμάρα για τα οφίτσια. Και έχεις τους βλάχους να βγαίνουν από πάνω.

      Διαγραφή
  2. Ντροπη σου Καλαιτζιδη!!! Ερχεται "Μαυρογιαλουρος"...να ξερεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκες ευκαιρία να παλι εσυ γατάκι να μιλήσεις. Αφού σου ειπα αργεί η σειρά σου. Και να ήσουν και ποντιος να πω εντάξει.
      Όσο για την παμποντιακή τι να σας πω ρε παιδια προσέξτε λίγο γιατί οι πόντιοι έχουν παρει χαμπάρι όλους εσάς που κάνατε την καταγωγή επάγγελμα. Ενημερωθείτε πρώτα για το τι έγινε και μετά μιληστε. Προσοχή όμως γιατί αν συνεχίσετε με αυτό το υφος των καρδιναλίων και με αυτή τη λογική της αποκλειστικότητας σε κάθε τι ποντιακό, από χαρά μέχρι θάνατο, κάποια στιγμή θα λουστείτε τις επί σειρά ετών εμετικές συμπεριφορές σας. Μείνετε λοιπόν σε αυτό που κάνετε κατ'επάγγελμα και το τι έγινε στην εκδήλωση της Αντί περιφέρειας αφήστε να το κρίνουν αυτοί που ήταν εκεί. Αντί ρε γαμώτο να λέτε παλι καλά που το ποντιακο στοιχείο στη Ημαθία είναι στα πανω του, σα δε ντρέπεσαι λίγο.

      Διαγραφή
  3. Πόντιοι. Μυαλό κουκούτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ . ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ;

      Διαγραφή
    2. Εγώ φίλε μου δεν ειμαι κλειστομυαλος που χωρίζει τους ανθρώπους με φυλές και καταγωγες. Όλοι είμαστε το ίδιο. Άνθρωποι.

      Διαγραφή
  4. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ... ΕΜΕΤΙΚΕΣ! ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΡΙΚΟΙ Ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έπρεπε να πει; Αηδιαστικές; Και λίγα είπε η ΠΟΕ

      Διαγραφή
  5. κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. ΄΄ΜΗ ΛΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ΄΄ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους μια φωνή έξω από τα δόντια. Τζιτζικωστα ντροπή πήρες και την ψήφο μας. Εδώ θα μαστε! Φτάνει πια με τους αλεξιπτωτιστές της πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρήκατε ευκαιρία να βγάλετε χολή! Σας έτσουξε σας χάλασε τη δουλειά ο Καλαϊτζίδης. Μέχρι και οι επαγγελματίες ποντιοι μπήκαν στο κόλπο της Παμποντιακής! Ντροπή ρε αντί να είστε δίπλα στον αντιπεριφερειάρχη, αντί να χαίρεστε που δεν μας καβαλησαν στο νομό οι Βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κλασικός (μην τον χαρακτηρίσω) που το μόνο κριτήριο που έχει για να επιλέξει αυτόν που τον εκπροσωπεί είναι αν είναι πόντιος κι αν χορεύει το κότσαρι με πάθος. Πίσω ολοταχώς.

      Διαγραφή
  8. Δεν είναι η ώρα και ο τόπος (δημόσιες εκδηλώσεις & το διαδίκτυο) για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Βρεθείτε και λύστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο πρόσωπο του Καλαϊτζίδη οι Ημαθιώτες βρήκαν τον σωτήρα τους!! Αχ κατακαημένοι και φτωχοί αγρότες, αμόρφωτοι και λοιποί νεόπλουτοι. Κοιτάξτε το μίζερο παρελθόν σας και αναλογιστείτε πως ήταν ο νομός επί Πινακίδη και Βλαζάκη και πως είναι σήμερα. φτώχεια και μιζέρια. Η Ημαθία στους πιο φτωχούς νομούς, με λίγο εισόδημα οι πολίτες και γεμάτη ανεργία.
    Αντί να πανε οι τεμπέληδες να δουλέψουν στα χωράφια ζητάνε αλλοδαπούς εργάτες. Τόπος με χιλιάδες στρέμματα γης και είναι φτωχός. Σπάρτσης, Καραπαναγιωτίδης, Καλαϊτζίδης. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο. Αμόρφωτοι όλοι και τους κάνατε νομάρχες.
    Για τα κλαρίνα έγινε η Ημαθία. μόνο η Νάουσα έχει δήμαρχο της προκοπής. Όλοι οι άλλοι να βάλουν μία πέτρα στον λαιμό και να πέσουν στον Αλιάκμονα. Να κάνουν κι ένα καλό στον τόπο. Γίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ρε φιλαθλε του ΠΑΣΟΚ; Τρέλανέ μας τώρα ότι επί Βλαζάκη είχε έρθει η αναπτυξη στην Ημαθία και μετά ήρθαν οι άλλοι και την έδιωξαν. Ποιος; Η άποψη που όταν έλεγαν να κάνουν Πανεπιστήμια στη Βέροια έλεγε ότι δεν θα φέρει ναρκωτικά στην πόλη. Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς!

      Διαγραφή
  10. Ο ΑΝΤΙΝ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΧΗΜΟ. ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εδω και χρονια κατι "παιζει" σε πολλα απο αυτα τα σωματεια - συλλογους σε ολους τους πολτιστικους χωρους. λιγοι κανουν τη δουλεια - προσφορα που οριζουν τα καταστατικα ιδρυσεως τους.
    εχουν "δει τη δουλεια"... αλλιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαγγελματίες πόντιοι. Είδες τι καυγάς είχε γίνει για τον έλεγχο της Σουμελά! Και τώρα τους πείραξε ο Καλαιτζίδης γιατί είπε ότι έκανε μια εκδήλωση η αντιπεριφέρεια και θα έπρεπε να ποντιακά σωματεία να είναι εκεί. Λάθος είναι ; Δεν έπρεπε να είναι; Αλλά να τους έφαγε την αποκλειστικότητα της οργάνωσης. Αντε να σοβαρευτούμε!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ