Quantcast

http://picasion.com/

Είχε το Πασακιόσκι μπουζούκια;

Για όσους έχουν ζήσει στις δεκαετίες 1960, 1970, 1980, αλλά ακόμα και στις αρχές του 1990, γνωρίζουν πολύ καλά πως η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης στη Βέροια χτυπούσε στο θρυλικό Πασακιόσκι. Μια περιοχή που θεωρούνταν από τις κορυφαίες στα Βόρεια Προάστια και διέμενε όλος ο καλός κόσμος.
Επί της Μάρκου Μπότσαρη, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, υπήρχε ένα κτίριο που αποτελούσε κόσμημα για την εποχή εκείνη. Στεγαζόταν το κορυφαίο μπουζουξίδικο της πόλης, στο οποίο διασκέδασαν γενιές και γενιές της. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook και προέρχεται από το μακρινό 1963. Η τραγουδίστρια είναι μια από τις μεγάλες φίρμες της εποχής, ενώ στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Ναουσαίος Μπάλιας (βιολί), ο Στενημαχιώτης Γιάννης Γκαντίδης (ακορντεόν) και ο Βεροιώτης Αδάμος (μπουζούκι). Για όσους αναρωτιούνται λοιπόν, αν το Πασακιόσκι είχε μπουζούκια πριν από 60 χρόνια, η απάντηση είναι καταφατική!

4 σχόλια:

  1. Από προσανατολισμό σκίζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασακιόσκι Πασαλιμάνι και τα τοιαύτα κάλο είναι να τις αποτινάξουμε σαν λέξεις, απο την στιγμή που κλείνουμε 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας.
    ας λέμε πχ Αγία παρασκευή (πρώην πασακιόσκι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πασακιόσκι είναι νότια πάντως...(νοτιο-νοτιοδυτικά)... επειδή είναι προς το βουνό δε σημαίνει πως εκεί είναι ο βοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θυμάμαι αμυδρά όταν λειτουργούσε, κρίμα που το αφήνουν να ρημάζει, αν αξιοποιούνταν για καφετέρια ή ταβέρνα πιστεύω θα είχε πολλούς επισκέπτες, γιατί είναι σαν εξοχικό κέντρο αλλά μέσα στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ