Quantcast

http://picasion.com/

Το δημοτικό συμβούλιο... σε τίτλους!

Η 10η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου, για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Η διαδικασία δεν διέφερε καθόλου σε σχέση με την δια ζώσης συνεδρίαση, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άρη Λαζαρίδη να προσπαθεί να συντονίσει... παράθυρα στις οθόνες του υπολογιστή του. Για ακόμα μια φορά έγινε αυστηρή σύσταση για την τήρηση του χρόνου που διέθεταν οι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι για τις τοποθετήσεις τους, καθώς και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, οι χρόνοι ξέφυγαν αρκετά. Η πρώτη φορά δικαιολογήθηκε κάπως, λόγω της έντονης ανάγκης για επικοινωνία λόγω... καραντίνας! Για την ιστορία, οι χρόνοι τηρήθηκαν στην προ ημερησίας συζήτηση, ξέφυγαν όμως στη συνέχεια, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα «ραντεβού» για αληθινό καβγά για τα δια ζώσης, καθώς κάποιοι μέσω παραθύρου... δε μαλώνουν! 

  • Τον λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στο φυσικό αέριο και την είδηση της απένταξης του δικτύου της Βέροιας από το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ. «Έγιναν από όλους τους ενδιαφερόμενους οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και ξεπεράστηκε μέσα σε 3 ημέρες», σχολίασε ο Δήμαρχος.
  • Χιλιοπαιγμένο και κακόγουστο παιχνίδι κυβερνητικών στελεχών χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε με το φυσικό αέριο ο Γιώργος Μελιόπουλος, λέγοντας πως για φθηνή και ασφαλή ενέργεια για τους πολίτες... ούτε λόγος!
  • Αναφερόμενος ο Δήμαρχος στα τραπεζοκαθίσματα, φλέγον ζήτημα για τους καταστηματάρχες της πόλης που άνοιξαν χθες τα μαγαζιά τους, ανέφερε πως το σχετικό ΦΕΚ έφτασε χθες στον δήμο και πως θα ακολουθήσουν αιτήσεις από τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, χαρακτήρισε την πρώτη εβδομάδα, εβδομάδα προσαρμογής για τους καταστηματάρχες, από πλευράς δήμου τουλάχιστον.

  • Εκτάκτως και με αφορμή την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, στη συνεδρίαση εμφανίστηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, με ευχαριστίες στους αρμοδίους για την ένταξη των πολιτιστικών συλλόγων στους πληττόμενους κλάδους αλλά και σπόντες για τα όσα ακούγονται για τη μη εκμετάλλευση τοπικών καλλιτεχνών στις εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, λέγοντας πως κανείς δεν θα ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αν δεν υπήρχαν ο Πελέ και ο Γκάλης…».

  • Την παρατήρησή της για την εικόνα που παρουσίαζαν το πρωί της Δευτέρας τα καταστήματα εστίασης έκανε η Γεωργία Μπατσαρά, λέγοντας πως θύμιζε εικόνα προ κορωνοϊού. «Ο ιός είναι εδώ και να μην το ξεχνάμε, επαγγελματίες και πελάτες», σχολίασε.
  • Την ίδια παρατήρηση έκανε και ο Αντώνης Μαρκούλης, που όπως είπε, η εικόνα που αντίκρισε στα καταστήματα ήταν σαν να μην είχε μεσολαβήσει τίποτα.
  • Το θέμα των σχολικών καθαριστριών που μετακινήθηκαν από τα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου Βέροιας και στα ζητήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, τα ωράρια εργασίας, τα οδοιπορικά τους κτλ, αναφέρθηκαν ο Παύλος Παυλίδης, ο Γιώργος Μελιόπουλος και ο Γιάννης Τσαναξίδης και ο Θανάσης Δέλλας.

  • Η αγορά άνοιξε ξανά. Με τις μπάρες τι θα γίνει; Αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Τσανατσίδης, που είδε τον πεζόδρομο να παραμένει... πάρκινγκ. Το θέμα είναι στην επιτροπή ποιότητας ζωής του απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καθώς οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αιτήθηκαν, πέρα από τα επαγγελματικά οχήματα, να μπορούν να εισέρχονται και με τα ιδιωτικής χρήσης οχήματά τους.

  • Παράπονα για την κατάσταση της παιδικής χαράς στους Αγίους Αναργύρους και την «κλοπή» ή φθορά παιχνιδιών και εξαρτημάτων, δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, για να απευθυνθεί... φουντωμένος, τόσο στους γονείς που παρά τις απαγορεύσεις μπαίνουν στις παιδικές χαρές όσο και στους δημοτικούς συμβούλους, που αντί να τους λένε «περάστε έξω», καταγράφουν τις ελλείψεις για... αντιπολίτευση! «Οι ελλείψεις έχουν καταγραφεί και θα αποκατασταθούν. Οι παιδικές χαρές είναι κλειστές λόγω του κορωνοϊού, έχουμε κάνει τα πάντα και βάλαμε τα πάντα στις εισόδους προκειμένου να μην εισέρχονται πολίτες. Οι γονείς ξεκλειδώνουν και μπαίνουν, το ίδιο και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας», σημείωσε.

  • Στις 1 Ιουλίου, αντί 15 Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης σωλήνων αμιάντου από την ΔΕΥΑΒ, λόγω σεβασμού στην προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές, ανέφερε ο Στέργιος Διαμάντης.

  • Το θέμα του 100άρικου που χρεώνεται ο παραγωγός για τους μετακλητούς εργάτες γης, ανέφερε ο Δημήτρης Τσανατσίδης, ζητώντας πίεση προς τους αρμοδίους να μειωθεί το παράβολο. «Το σκεφτήκαμε, αλλά κανένας παραγωγός δεν το έθιξε, καθώς υπάρχει άτυπη συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και εργατών για να πληρώνεται από εργάτες το ποσό», απάντησε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης.

  • Με μικρότερη από την αναμενόμενη συμμετοχή μαθητών έγινε η επιστροφή στα θρανία, ανέφερε η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα, λέγοντας πως πολλοί ήταν οι γονείς μαθητών που έκαναν χρήση της υπεύθυνης δήλωσης. Κατά τα άλλα, όλα κύλισαν ομαλά, ενώ υπήρχε επάρκεια υλικών σε όλα τα σχολεία.

  • Σε άλλα νέα, έπειτα από ερώτηση για την πορεία της γέφυρας Κούσιου, ο αρμόδιος για το έργο Άρης Λαζαρίδης, ενημέρωσε πως έχει τελειώσει σε μεγάλο ποσοστό και πως στις 30 Ιουνίου θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Τι λείπει; ασφαλτόστρωση, κιγκλιδώματα και στηθαία ασφαλείας και φωτισμός. Βέβαια, πήραμε και μια μικρή παράταση ενός μήνα, έτσι... για κανένα έκτακτο. 










4 σχόλια:

  1. η mensa τώρα και στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Παύλε τι σπαθιά και μαχαίρια είναι αυτά στον τοίχο πίσω σου ;
    με τέτοια ασχολείσαι ;
    η κοινωνία έχει ανάγκη να κλείσει "πληγές" και όχι να ανοίξει νέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, τώρα προοδεύουμε, ἡ Εὐρώπη πάει μπροστά, πρέπει νά ἔχουμε πολυ-πολιτισμικά, μωαμεθανικά χατζάρια ἀπό ἐξωτικά μέρη (π.χ. Ἀφγανιστάν) πλέον._

      Διαγραφή
  3. Ἂς καταλάβουν ὠρισμένοι ὅτι παραχόντρυνε τό παραμύθι τοῦ κορωνοϊοῦ. Δέν μποροῦν νά ἐκφοβίζουν τόν κόσμο πλέον μέ τό συνάχι - μπαμπούλα οὔτε μέ τά ἀντισυνταγμαικά, κατασταλτικά μέτρα καί τά πρόστιμα. Γιά μιά φορά, ἔτσι, γιά ἀλλαγή, ἂς ἀφουγκραστοῦν τήν κοινωνία._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ