Άρση μέτρων: Πού είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα από σήμερα

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου η «επιστροφή» στη «νέα κανονικότητα» με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2, πριν από 42 ημέρες. Σε αυτή τη φάση καταργείται η αποστολή sms στο 13033 που
αφορούσε τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις και ανοίγουν σταδιακά τα εμπορικά καταστήματα. Πρόκειται για δύσκολη στην εφαρμογή φάση, που επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπλο μας η ευλαβική τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας, υγιεινής. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, είτε όπου είναι απαραίτητο, είτε όπου αυτό συνιστάται. Τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Δεν μετακινούμαστε άσκοπα.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. «Να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χρόνο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί».

Που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα:

✔️Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

✔️ΤΑΧΙ

✔️Ασανσέρ

✔️Νοσοκομεία

✔️Ιατρεία

✔️Διαγνωστικά κέντρα.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα:


✔️Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

✔️ΤΑΧΙ 

✔️Super market

✔️Καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα

✔️Νοσοκομεία

✔️Ιατρεία

✔️Διαγνωστικά κέντρα

✔️Κομμωτήρια 

✔️Κέντρα αισθητικής

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ