Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Απρίλιος της καραντίνας στην Ημαθία - Πώς «κινήθηκε» η εγκληματικότητα;

Μείωση του δείκτη εγκληματικότητας, ειδικά σε ότι αφορά τις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις κλοπές οχημάτων, καταγράφηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον Απρίλιο, μήνα όπου ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Συγκεκριμένα,
σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κλοπές και διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 44% και οι κλοπές οχημάτων κατά 50%. Τι ισχύει όμως για την Ημαθία; 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr από την ΕΛ.ΑΣ., τον μήνα Απρίλιο στην Ημαθία σημειώθηκαν δύο ληστείες οι οποίες και εξιχνιάστηκαν, έναντι μίας τον περσινό αντίστοιχο μήνα και 12 κλοπές και διαρρήξεις έναντι 16 τον Μάρτιο του 2019. Σημειωτέον, οι 10 εκ των 12 εξιχνιάστηκαν.

Μιας που τα σπίτια δεν ήταν σχεδόν ποτέ άδεια λόγω της καραντίνας, οι κακοποιοί στην Ημαθία φαίνεται πως στράφηκαν στις κλοπές ΙΧ, καθώς στόχος τους και τον μήνα Απρίλιο φαίνεται πως αποτέλεσαν ακινητοποιημένα για καιρό οχήματα των πολιτών. Οι κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι την περιορισμένη κυκλοφορία, ειδικά τις βραδινές, έβαλαν στον στόχο τους οχήματα, πιθανότατα για χρήση τους σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις κλοπές ΙΧ, από 2 που σημειώθηκαν πέρυσι τον Απρίλιο, φέτος ανήλθαν σε 8, με τα 3 οχήματα να έχουν βρεθεί. 

«Βουτιά» στα τροχαία λόγω καραντίνας

Μπορεί το lockdown να δημιούργησε σειρά προβλημάτων στην κοινωνία και την οικονομία, ωστόσο ο περιορισμός στις μετακινήσεις οδήγησε σε σημαντική μείωση, κατά 85%, στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα στην Ημαθία, τον μήνα Απρίλιο δεν καταγράφηκε κανένα τροχαίο ατύχημα, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο μήνα το 2019 που καταγράφηκε ένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό και δύο με ελαφρύ τραυματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ