Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με απαγορευτικές κορδέλες και αντισηπτικά η Κυριακάτικη λειτουργία στην Αγία Βαρβάρα

Το ίδιο σκηνικό σε όλους τους ναούς της Ημαθίας
Τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε αύριο, που θα ανοίξουν και πάλι οι ναοί για τους πιστούς, να είναι όλα έτοιμα για να τους υποδεχθούν, τακτοποιούν σήμερα οι εφημέριοι και οι επίτροποι των ιερών ναών στην Ημαθία. Από τη νέα χωροταξία των
καθισμάτων προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών, μέχρι τα αντισηπτικά που υποχρεωτικά θα χρησιμοποιούν όσοι εισέρχονται στους ναούς. Έτσι και στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Τρύφωνος στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας, όπου ο εφημέριος Αρχιμ. Ευλόγιος Τσαλαπατάνης με τους επιτρόπους, φρόντισαν να διαμορφώσουν κατάλληλα το εσωτερικό του ναού, ώστε να υποδεχθούν από αύριο Κυριακή ξανά τους πιστούς. Υπενθυμίζουμε ότι επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις
Προκειμένου να διατηρηθούν οι ασφαλείς αποστάσεις, οι υπεύθυνοι του ναού τοποθέτησαν απαγορευτικές κορδέλες σε όσες καρέκλες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν, ενώ στην είσοδο του ναού τοποθέτησαν ένα τραπεζάκι με αντισηπτικά, γάντια και μάσκες (η χρήση της οποίας συνιστάται)
Ανάλογο σκηνικό, που περισσότερο αποκλεισμένη περιοχή εγκλήματος θυμίζει παρά εσωτερικό ιερών ναών, επικρατεί στο σύνολο των ιερών ναών της Ημαθίας. Οι υπεύθυνοι των ναών εργάζονται πυρετωδώς για την αυριανή ημέρα, διαμορφώνουν τον χώρο, όπου υπάρχουν καρέκλες τις απομακρύνουν και τοποθετούν λιγοστές σε απόσταση και όπου οι θέσεις πιστών είναι ενιαίες «σημαδεύουν» με απαγορευτικό αυτές που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν.

Μάλιστα, αύριο στην Κυριακάτικη λειτουργία, αναμένεται να αναγνωστεί σε όλους τους ιερούς ναούς η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η προσέλευσή μας στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις μας γίνεται υπό τας προϋποθέσεις που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κοροναϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε ως εκκλησιαστικό σώμα, να εφαρμόσουμε επ’ ακριβώς και αυτές τις συστάσεις».

«Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία»

Σχετικά με την Θεία Κοινωνία, αυτή θα γίνει κανονικά και για όσους πιστούς επιθυμούν να προσέλθουν για να μεταλάβουν. «Όσο για το θέμα της θείας μεταλήψεως είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Όποιος θέλει να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων μπορεί να προσέλθει. Μόνο να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο», καλεί τους πιστούς ο αρχ. Ευλόγιος, που στην σχετική ανακοίνωσή του μέσω facebook, όπου και αντλήσαμε τις φωτογραφίες, αναφέρει τα εξής:

«Όλα έτοιμα για να υποδεχθούμε αύριο 17/05/2020 στην πρώτη θεία Λειτουργία τους ευσεβείς ενορίτες μας σύμφωνα με τις εντολές της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος και σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου ημών κκ Παντελεμονος.

Παρακαλώ θερμά να τηρηθούν οι κανόνες για το καλό της υγείας όλων.

Οι επίτροποι και οι άνθρωποι που διακονούν το ναό θα σας υποδείξουν τα απαραίτητα και την ταξιθέτηση των πιστών εντός του Ιερού Ναού 35 ατόμων έως και εκτός του ιερού Ναού.

Όσο για το θέμα της θείας μεταλήψεως είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Όποιος θέλει να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων μπορεί να προσέλθει. Μόνο να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Παρακαλώ θερμά τις ευπαθείς ομάδες δηλαδή όσοι και όσες έχετε κάποιο καρδιολόγο ή πνευμονολογικό πρόβλημα ή ζάχαροδιαβήτη, παραμείνετε σπίτι έως νεοτέρας έως 5 Ιουνίου 2020.

Κάντε υπομονή σας προσέχω για να Σας έχω.... Καλή δύναμη!!!!»









5 σχόλια:

  1. -λέω αν.
    -αν ρωτούσαμε το Χριστό τι θα έλεγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χριστός εξετάζει την καλή προαίρεση της καρδιάς και όχι τους τύπους. Μην γινόμαστε τυπολάτρες προτεστάντες. Βασική αρχή της Ορθοδοξίας η κατ' οικονομίαν διάκριση.

      Διαγραφή
  2. Οἱ Χριστιανοί νά μή ὀλιγοπιστοῦν, νά μή δειλιοῦν καί νά μή ἀσεβοῦν μέ περιορισμούς στόν ἐκκλησιασμό γιά λόγους, δῆθεν, ὑγείας. Ὁ ἐκκλησιασμός, ἡ προσκύνησι λειψάνων καί ὁ ἀσπασμός τῆς χειρός Ἱερέως ἢ τῶν ἁγίων εἰκόνων εἶναι πηγή εὐλογίας καί Ἁγιοπνευματικῆς Χάριτος καὶ ἰάσεως πνευματικῆς/ψυχικῆς καί σωματικῆς, οὐδένα ἰόν καί οὐδέν μικρόβιον μεταδίδει.
    Ἀπάδει ὅλως ἡ καθ' οἷον δήποτε πρόσχημα χρῆσις... ἀντισηπτικῶν πρό τῆς εἰσόδου στόν Ἱερό Ναό, λές καί εἶναι κανένα – ἄπαγε τῆς βλασφημίας! – ἄντρο λοιμώξεων. Ἀπεναντίας, στίς στοές καί τίς λέσχες ὅπου συχνάζουν οἱ τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως τοῦ Κούλη, ὁ μολυσμός εἶναι βέβαιος, ὅσα ἀπολυμαντικά καί νά χρησιμοποιήσουν. Ὅσοι δέ ἐπιμένουν νά πλένωνται... σχολαστικά ἂς ἔχουν καλλίτερα κατά νοῦν τήν καρκινική ἐπιγραφή - συμβουλή ἐπί τῆς κρήνης ἔξωθεν τῆς Ἁγια-Σοφιᾶς: ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ, ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν με φοβίζουν αυτά που λες, οσο οτι τα λες με την idiot-τα του καθηκητή.

      Διαγραφή
  3. Οτι δεν θα γινετε σαν τους τυπολατρες προτεσταντες τ ακουσαμε κι αυτο.
    Ευτυχως που δεν ειστε τυπολατρες,εχετε δικαιωσει και τον εαυτο σας, κρινατε και ολους τους υπολοιπους πιστους, απαλλαξατε τον Χριστο απο τον κοπο να κρινει μονος του, ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ