Quantcast

http://picasion.com/

Άνοιξαν για ατομική προσευχή από σήμερα οι εκκλησίες της Βέροιας

Άναψαν το κεράκι τους οι Βεροιώτες
Ανοιχτές είναι από το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου και έπειτα 
από πολύ καιρό, οι πόρτες στις εκκλησίες της Βέροιας. Πολλοί ήταν οι Βεροιώτες, που απαλλαγμένοι πλέον, για πρώτη μέρα, από την αποστολή SMS για τη μετακίνησή τους, ένιωσαν την
ανάγκη μετά από καιρό, να μπούνε στην εκκλησία, να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν (χωρίς επαφή) την Εικόνα της Αναστάσεως. Άλλοι περίμεναν πώς και πώς το άνοιγμα των εκκλησιών, άλλοι περνώντας, είδαν τις πόρτες ανοιχτές, και μπήκαν να ανάψουν το κερί τους. 
Στον Άγιο Αντώνιο, η είσοδος στον κυρίως ναό επιτρέπεται μέχρι ένα σημείο, καθώς έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά κορδόνια πριν τις θέσεις των πιστών, όπως και στους Αγίους Αναργύρους που έχει τοποθετηθεί εκεί η Εικόνα της Αναστάσεως. Στον Άγιο Σπυρίδωνα στη Βενιζέλου, ο κυρίως ναός είναι κλειστός, ωστόσο οι πιστοί μπορούν να ανάψουν το κερί τους στον πρόναο.
Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 16 Μαΐου για ατομική προσευχή, ενώ από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό της κυβέρνησης και αν όλα πάνε καλά, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.










2 σχόλια:

  1. Να ηρεμήσει το παπαδαριο που ένιωθε άβολα με τα παγκάρια άδεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XRHSTOS ANESTH ,,ADERFE EN XRHSTO OI PAPADES KAI OI DESPOTADES DEN PERNOUNE XRHMATA APO TO PANKARH ,,,KANHS FOBERO LATHOS EIPARXOUNE EPITROPOI 5 SE KATHE EKLISIA MAS ,,EPISHS H EKLISIA FOROLOGITAI 55 TA EKATO APO TA AKATHARISTA ESODA ,,KAI OI PAPADES PLHRONONTE APO TO KRATOS ,,SEBAZMOS STO RASO KAI DEN XRHAZONTE EKSYPNADES,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ