Quantcast

http://picasion.com/

Αιχμές Καλαϊτζίδη για τους Ποντιακούς συλλόγους

Αιχμές για τους Ποντιακούς συλλόγους του Νομού άφησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, σε δήλωσή του μετά τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε την Κυριακή στη Νάουσα η αντιπεριφέρεια και από τις οποίες απουσίασαν οι περισσότεροι Ποντιακοί σύλλογοι της Ημαθίας. Συγκεκριμένα ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρει:

«Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε, η απουσία εκπροσώπων των Ποντιακών Συλλόγων της Ημαθίας, από την επίσημη εκδήλωση για να τιμηθεί η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώσαμε χθες Κυριακή στη Νάουσα. Πλην 4 Συλλόγων Ποντίων (Νάουσας, Μακροχωρίου, Ν.Νικομήδειας και Ειρηνούπολης) υπήρξε πλήρης απαξίωση από όλους τους υπόλοιπους που δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν έστω κι έναν εκπρόσωπο, έστω ένα ποντιακό λάβαρό τους, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία όσο ποτέ, η ενότητα και η συμπόρευση. Προσωπικά, ως Κώστα Καλαίτζίδη και ως Πόντιο, αυτό με προσβάλει και κυρίως με θυμώνει. Πως είναι δυνατόν να διεκδικούμε διεθνή προβολή και αναγνώριση δικαίων αιτημάτων μας, όταν εμείς οι ίδιοι, ως Ποντιακές οργανώσεις, εμφανιζόμαστε ασυνεπείς, χωρισμένοι και κατακερματισμένοι;... Όταν κάποιοι τρέχουν πρώτοι για τα πανηγύρια αλλά αδιαφορούν για μια επίσημη και συλλογική εκδήλωση που γίνεται για τιμήσουμε τη Μνήμη των σφαγιασθέντων προγόνων μας, επιμένοντας σε άγονους τοπικισμούς ή βάζοντας τους κυριακάτικους «ωχαδελφισμούς» πάνω από την Τιμή του Πόντου και τη Μνήμη των χαμένων Πατρίδων μας. Αυτό είναι ντροπή.
Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Π.Ε. Ημαθίας τόνισα εξ αρχής ότι Ημαθία δεν είναι μόνο η Βέροια, αντιμετωπίζοντας εξίσου και σύμφωνα με το μέγεθος και την ανάγκη που αναλογεί, κάθε πόλη και κάθε γωνιά του τόπου μας. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε κι ελπίζω ότι το περιστατικό της Κυριακής θα μείνει μόνο ως μια άτυχη στιγμή. Η Ημαθία μας χρειάζεται όλους και όλοι ΜΑΖΙ οφείλουμε να είμαστε παρόντες ΠΑΝΤΟΥ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.

ΥΓ: Στη χθεσινή εκδήλωση, απο την πλευρά των πολιτιστικών συλλόγων (γενικά) συμμετείχαν και οι σύλλογοι της Νάουσας, Λύκειο Ελληνίδων και "Αράπιτσα".»

5 σχόλια:

  1. Τα κόκαλα όσων πέθαναν αδιαβαστοι στη πατρίδα, δεν είναι αντικείμενο δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπικων καταθέσεων στεφανιών με άσπρες και μπλε κορδέλες.Μαραινονται οι δάφνες και ένας υπάλληλος του δήμου πετάει τα στεφάνια στα σκουπίδια.Ο απλός Πόντιος δε παρίσταται, και κάνετε χειραψίες δήμαρχοι αντιδημαρχοι και αντινομάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε προτείνεις να μην γίνεται καμία εκδήλωση από πλευράς πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης για την γενοκτονία των Ποντίων. Να μαζευόμαστε απλά να ρίχνουμε έναν χορό και τέλος. Καμία αναφορά καμία ομιλία τίποτα από εκπροσώπους Κράτους και Αυτοδιοίκησης. Να μην δίνουμε καμία δημοσιότητα και απλά να περιμένουμε τον κάθε πρόεδρο ποντιακού σωματείου οι οποίοι κατ'επάγγελμα πλέον έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να είναι οι αποκλειστικοί τιμητές των προγόνων μας, να κάνουν ότι εκδήλωση επιλέξουν με σκοπό να μείνει ζωντανή η μνήμη όσων σφαγιάστηκαν. Τι έγινε ρε παιδιά μήπως σταμάτησε η Περιφέρεια να μοιράζει λεφτά και στραβώσατε; Μήπως δεν πήρατε το μερτικό που περιμένατε και χαλαστήκατε; Καλαιτζίδη βγάλε ένα κονδύλι τάισε λίγο τους συλλόγους και θα δεις πως θα επανέλθει η ανάγκη για παρουσία στις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των ποντίων από όλους αυτούς τους υπεράνω όλων και όλου αυτούς τους τιμητές των προγόνων μας.

      Διαγραφή
  2. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ