Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

4 θάνατοι και 40 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 40 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.810. Από τα νέα κρούσματα τα 35 προέρχονται από τον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα. Από τα συνολικά κρούσματα στη χώρα, τα 612 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1452 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα έχουμε ακόμα τέσσερις καταγεγραμμένους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα μας να ανέρχεται στους 160. Οι 43 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, ανέφερε πως «Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς απαιτούν ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση. Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο όταν έχουμε ταυτόχρονα επιδημίες σε πολλά μέρη».

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων, είπε πως αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση, καθώς στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
Σχετικά με τη χρήση εμβολίων κατά προτεραιότητα, είπε πως δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες, όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό και πως το εμβόλιο δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Τέλος, σχετικά με την άνοδο της θερμοκρασίας και την μετάδοση του ιού, είπε πως σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες.

Μάσκες, θερμομέτρηση και μονόκλινες καμπίνες στα πλοία

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, καθώς και την παράταση της αναστολής πτήσεων για ορισμένες χώρες. 

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι και τις 15 Ιουνίου είναι μεταξύ άλλων ότι τα πλοία θα αναχωρούν με το 50% των επιβατών ή το 55% αν διατίθενται καμπίνες, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική όπως και η θερμομέτρηση και η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο, θα υπάρχει ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω)η χρήση κάθε καμπίνας θα γίνεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους, θα ισχύει η τήρηση αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου, την καθαριότητα, την απολύμανση και τον αερισμό των πλοίων κ.α.

Σχετικά με τις πτήσεις εξωτερικού, ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Σχετικά με τις πτήσεις εσωτερικού, ανέφερε πως από Δευτέρα θα πυκνώσουν οι πτήσεις που μέχρι σήμερα είναι περιορισμένες.

2 σχόλια:

  1. στην πραγματηκοτητα τιποτα δεν τελειωσε και ενα μυνημα σε οσους εχουν παιδια μην τα στελνετε στο σχολειο. αυτοπροστατευτειτε γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άνοιγμα των Σχολείων , αν κρίνουμε από Δανία και Γερμανία, θα σημάνει όξυνση και πάλι της πανδημίας. Δεν θα στείλω τη Δευτέρα τα δύο παιδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ