Quantcast

http://picasion.com/

Στα «μαύρα» το Δημαρχείο Βέροιας

Με μαύρα πανιά «ντύθηκε» η πρόσοψη του Δημαρχείου Βέροιας, στο πλαίσιο της 101ης επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αν και φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις μνήμης θα είναι πολύ περιορισμένες, κυρίως από τους ποντιακούς συλλόγους της Βέροιας, ο δήμος επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας. Απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης.
Έτσι και φέτος, αναρτήθηκαν μεγάλα μαύρα πανιά στην πρόσοψη του Δημαρχείου, συμβολίζοντας το διαχρονικό πένθος, μαζί με το επετειακό λογότυπο της Παμποντιακής, το «G» πάνω από την κεντρική είσοδο. Στις 19 Μαΐου το απόγευμα, ανήμερα της επετείου, θα γίνει και η φωταγώγηση του Δημαρχείου με κόκκινο χρώμα, συμβολίζοντας το αίμα των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών.



Φωτο: Φωταγώγηση του Δημαρχείου στις 19 Μαΐου 2019

2 σχόλια:

  1. 1) Nά μή ξαναπατήσῃ τό πόδι του πρόξενος τῆς ἐχθρᾶς καί ἐγκληματικῆς Τουρκίας στό Ἑλληνικό Γυμνάσιο (Δημαρχεῖο).
    2) Νά μήν συναινῇ στόν ἐποικισμό τῆς περιοχῆς μας μέ ξένους καί δή μωαμεθανούς κανείς, γιατί ἀλλιῶς θά ξαναζήσουμε ὅ,τι καί οἱ πρόγονοί μας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μαύρες γραβάτες είναι αυτές ρε παιδιά ; Ποιοι τα σκέφτονται αυτά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ