Quantcast

http://picasion.com/

3 νέοι θάνατοι και 8 νέα κρούσματα - Σε αυτά τα σημεία θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Σε λειτουργία ο «1520» για καταγγελίες αισχροκέρδειας και συγχρωτισμού
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, για διευκρινήσεις σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.620. 593 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

37 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 143 (37 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 77 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 78.207 τεστ.


Στη συνέχεια της ενημέρωσής του αναφέρθηκε πως δημιουργήθηκαν οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και οι οποίες ξεκινούν τη δράση τους από Δευτέρα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από Δευτέρα, ανέφερε πως το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμο. «Εάν τηρήσουμε τα μέτρα πρόληψης και αν περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού θα έχουμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς του ιού. Οφείλουμε στον εαυτό μας να παραμένουμε σε επαγρύπνηση», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, που κλείνοντας ανέφερε πως «ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε τη νόσο. και εάν κριθεί απαραίτητο θα επέμβουμε όπου χρειαστεί».

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμα δεν έχουμε

Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας - Πού θα είναι τελικά υποχρεωτική

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθύμισε ότι από Δευτέρα δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό και πως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, ενώ προχώρησε στις νέες διευκρινήσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας, πού και για ποιους θα είναι υποχρεωτική και πού θα συστήνεται, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα:


Σχετικά με τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, αναφέρθηκε στο κάλεσμα των πολιτικών κομμάτων να μην πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις την 1η Μαΐου αλλά στις 9 Μαΐου, όπου και θα έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, σχολιάζοντας την επιλογή κάποιων να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις. «Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προκάλεσαν ερωτηματικά. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν συγκεντρώσεις μη σκεπτόμενοι τι συμβαίνει. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις», ενώ για το άμεσο μέλλον, ανέφερε πως σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Από Δευτέρα επαναλειτουργούν επιχειρήσεις - 1520 για καταγγελίες πολιτών σχετικά με καταστήματα

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, όπως αποστάσεις, μάσκες και μέγιστος αριθμός στα καταστήματα. 

Ενημέρωσε και για τον νέο 4ψήφιο αριθμό όπου οι πολίτες μπορούν να καλούν και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ή αισχροκέρδεια που αφορά καταστήματα και είναι το 1520.

Όπως ανέφερε, από Δευτέρα 4 Μαΐου, επαναλειτουργούν βιβλιοπωλεία, καταστήματα με περιφερειακά υπολογιστών, ανθοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, καταστήματα αθλητικών, καταστήματα οπτικών και βαρηκοΐας. Πρέπει να τηρείται το ωράριο λειτουργίας, που ξεκινάει στις 10:00. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής μπορούν να έχουν διευρυμένο ωράριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ, ήταν κάποια από τα σημεία της ενημέρωσης του κ. Παπαθανάση.

2 σχόλια:

  1. Τό χαμόγελο τοῦ χαφιέ ἔχει τετραψήφιο καί ὄχι πενταψήφιο ἀριθμό τηλεφώνου, νά μήν κουράζωνται κιόλας οἱ καταδότες._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το σχόλιο σας κ.Χατζηνικολάου,όπως πάντα άλλωστε!!
    Ας ευχηθούμε το θέατρο αυτό του παραλόγου να τελειωσει το συντομότερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ