Quantcast

http://picasion.com/

Με 3 «ναι» και 1 «απούσα» από την Ημαθία πέρασε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Πέρασε από τη Βουλή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μετά τη σχετική ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της
αρχής, όσο και επί των άρθρων του. «Ναι» επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης) ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία (απούσα από την ψηφοφορία και η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου). 

Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησε από την Βουλή, μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε επειδή στην ονομαστική ψηφοφορία το προεδρείο επέτρεψε και την επιστολική ψήφο. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος χαρακτήρισε «απόντα« τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπερασπιστεί το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για άδικη κριτική και τόνισε ότι στοχεύει σε ανάπτυξη με περιβαλλοντικό πρόσημο.

5 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα του Κούλη. Θα ξηλώσουν τα δάση για να τα κάνουν οι φίλοι τους οι επιχειρηματίες αιολικά πάρκα, ορυχεία και καζίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς . . . Ας ξηλώσουμε ότι έχει απομείνει για να βολέψουμε τα ψηφαλάκια .. . έτσι εκ-πληρώνονται οι υποχρεώσεις . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα του τσίπρα. Φτώχια, λαθραίοι εισβολείς, Μακεδόνες οι γυφτοσκοπιανοί, αλλά τα δάση στη θέση τους για να ξεκουράζονται όλοι οι Άεργοι.
    Ανάπτυξη τι είναι αυτό?
    ΑΑΑ!! Οι επενδυτές λαθρομετανάστες.
    Αντε γεια ρε Τσύριζα που τολμάτε και μιλάτε ακόμα. ΖΩΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεροιώτη όταν κάνεις τέτοια ρεπορτάζ να γράφεις μόνο την ψήφο της Καρασαρλίδου. Οι άλλοι τρεις είναι δεδομένο yes se ola. Μη χάνεις και χρόνο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ne se ola.ti kala paidia.oti pi o proedros.mia grami oloi.axio.etsi palikaria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ