Quantcast

http://picasion.com/

Χαλάζι χτύπησε καλλιέργειες στην Ημαθία

Ενός κακού, μύρια έπονται που λέει και μια σοφή παροιμία. Μετά το γενικευμένο lockdown και το «Μένουμε Σπίτι» ήρθε και η ξαφνική χαλαζόπτωση για να φέρει τους Αγρότες στα όριά τους. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Απριλίου ξέσπασε κακοκαιρία, η οποία κράτησε για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με
τον αγροτικό κόσμο έγιναν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα χωριά που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση είναι στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών (Σταυρός, Ξεχασμένη, Καβάσιλα, Παλαιό Σκυλίτσι κ.α. Μάλιστα ο Αγροτικός Σύλλογος της Αλεξάνδρειας με επίσημη ανακοίνωσή του απαιτεί από τον ΕΛΓΑ τη γρήγορη κινητοποίηση καταγραφής των ζημιών! Τέλος, ρωτάει να μάθει, για ποιο λόγο τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας δεν πέταξαν.

7 σχόλια:

  1. Καλά αρχίσαμε.. Απο Απρίλη τα μπουρίνια! Αν ειναι να ερθει ότι έρθει ας έρθει μεσα στο Μαιο, να τελειώνουμε να ξανακάνουμε ένα ακόμη ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ( αυτο θα ειναι και το οριστικο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ηλεκτρικές κενώσεις και το χαλάζι προκαλείται σε μεγαλο βαθμο απο την επεκταση των δασων και την πυκνη δεντροκαλιεργεια στον καμπο. δεν θα μιλησω για την συγκρατηση της υγρασιας που θα βοηθησει και φετος το κουνουπι δυτικού νειλου να επιβιωσει.
    βρεχει κατα αναλογια εκει που εχει δεντρα-βλαστηση η οποια επεκτεινεται.
    υγ τον ιουνη ιουλη θα ξανα δουμε το περσινο σκηνικο (χαλαζι ισχυρους αέρηδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπου φτωχος και η μοιρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπαρχει επιστροφη για το ροδακινο με ή χωρίς χαλαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὅσῳ εἶναι κλειστές οἱ ἐκκλησίες, ὅλο τέτοια θά ἔχουμε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΑ ΤΖΑΜΙ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  6. Πρώτα αραιώνεις......και μετά ζητάς τον Ελγα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ