Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Πιάστηκαν με τα voucher στην πλάτη»

Ανακοίνωση για το θέμα των voucher τηλεκατάρτισης επιστημόνων εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: 
«Φιάσκο ολκής με Κυβερνητική παραδοχή το voucher. Όμως τί προηγήθηκε; Η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της χώρας μας μέσω της τηλεκατάρτισης ΕΝΩ είχε την δυνατότητα να το κάνει ΑΜΕΣΑ μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Αυτό προκύπτει και από τις οδηγίες της Κομισιόν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα με αφορμή τον Κορωνοιο. Ο σκοπός τους δεν ήταν να πάρουν τα 600 ως ενίσχυση οι επιστήμονες της χώρας, αλλά να μοιραστούν χρήματα σε 7 εταιρίες που διαθέτουν σύστημα τηλεκατάρτισης.

Μέσα σε λίγες ώρες και με προσχηματικό τρόπο η Κυβέρνηση των αρίστων επέλεξε λοιπόν 7 εταιρίες που διαθέτουν πλατφόρμες τηλεκατάρτισης οι οποίες ήταν ΗΔΗ έτοιμες να προσφέρουν προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων. Φυσικά αφορούσαν προγράμματα που είχαν συνταχθεί άλλον χρόνο, για άλλες ανάγκες, για άλλο κοινό, με άλλες απαιτήσεις. Και φυσικά αποδείχθηκαν αμφίβολης ποιότητας.

Οι ιδιοκτήτες των εταιριών είναι παιδιά και πολιτικοί υποστηρικτές της ΝΔ με μακρύ παρελθόν και ιστορία. Έτρεξαν με όλες τις δυνάμεις τους για να βγουν οι εκλεκτοί τους, έκαναν ακόμη και τραπέζια για να ευχαριστήσουν τους υπουργούς, προσβλέποντας πάντα στο δημόσιο κορβανά.

Μεγάλο παράδειγμα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ο πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ, Νίκος Τάκης, ο οποίος διοργάνωσε γλέντι (Σάββατο 13 ιουλίου 2019) για να ευχαριστήσει τους φίλους, εθελοντές και υποστηρικτές του υφυπουργού Οικονομικών Βεσυρόπουλου Απόστολου, παρουσία του ιδίου, του αντιπεριφερειάρχη Κ. ΚαλαΪτζίδη και του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη. Θα πει κάποιος και τι έγινε, ήθελε και το έκανε. Όμως από εδώ ξεκινά μια ωραία ιστορία, βγαλμένη από τα παλιά.

Ποιος είναι ο Νίκος Τάκης; Εκτός από Πρόεδρος της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια και κολλητός του Υφυπουργού Οικονομικών, είναι ιδιοκτήτης της μίας, από τις 7 πλατφόρμες τηλεκατάρτισης (η πλατφόρμα voucher.freestudies) των επιστημόνων.

Σήμερα καταλαβαίνουμε τί εννοούσε σε εκείνο το τραπέζι ο Νίκος Τάκης όταν έλεγε: ``…δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξαναφέρνει στη χώρα την αξιοκρατία, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις αξίες , δίνει σ΄όλους εμάς (πιστεύω έχουμε ιδανικά και αξίες) ένα βήμα να λέμε στα παιδιά μας, κοιτάξτε να δείτε, ότι εάν είσαι εργατικός, εάν αγαπάς την οικογένεια, τον συνάνθρωπο, αν αγαπάς τα κοινά, αν κουραστείς στη ζωή σου, θα πετύχεις,,,΄΄.

Μάλιστα είχαν τέτοια αίσθηση δύναμης και υπεροχής τότε που μοιράζανε με αλαζονεία σε τοπικά σάιτ τα βίντεο της παραπάνω βραδιάς από όπου και το απόσπασμα.

Σήμερα έχουν τέτοια αίσθηση ενοχής που έσπευσαν να εξαφανίσουν το σχετικό βίντεο από τα τοπικά σάιτ. Για κακή τους τύχη κυκλοφορούν σε πανελλήνια εμβέλεια από όσους πρόλαβαν να το σώσουν.

Σήμερα έχουν τέτοια αίσθηση ενοχής που πήραν πίσω κακήν κακώς, μετά την κατακραυγή της κοινωνίας και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα.

Μετά από μια δεκαετή κρίση και μέσα στη σημερινή υγειονομική κρίση η ΝΔ αποδεικνύει ότι θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Ξεζουμίζει το κρατικό χρήμα υπέρ των δικών της παιδιών, εις βάρος της κοινωνίας, των επιστημόνων, της υγειονομικής κρίσης, της οικονομίας. Ξεκοκαλίζουν τα 37 δις πλεόνασμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Με αυτές τις πράξεις της αρπακτής, έφεραν την χώρα στην χρεοκοπία και εκεί την οδηγούν και σήμερα. Οι μάσκες έπεσαν. Η απάτη των voucher αποκαλύφθηκε: η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους επιστήμονες σαν "πλυντήριο" για να χαρίσει χρήματα στα κομματικά της golden boys, να ξανασυγκεντρώσει τον πλούτο στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ θεωρώντας όλον τον λαό απλά ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ που κάθονται σπίτι τους σε καραντίνα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι της ΝΔ. Ευτυχώς πιαστήκατε επ’ αυτοφώρω.

Καλούμε τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να διαχωρίσουν τη θέση τους από την λογική της αρπαχτής που έχει γίνει κανόνας στη ΝΔ Ημαθίας.

Καλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν έχει ίχνος ευθιξίας, να απομακρύνει τον υπουργό Γιάννη Βούρτση.

Καλούμε όλους τους Ημαθιώτες να ξαναδιεκδικήσουμε μαζί τη συμμετοχή όλων και όχι μόνο των δήθεν άριστων στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου».

18 σχόλια:

  1. Μιλάει το φιάσκο για φιάσκο.
    Τολμάνε και μιλάνε ακόμα.
    Οι μόνοι Ημαθιώτες που θα σας ψηφίσουν θα είστε εσείς οι τρεις ο κούκος και το μεγάλο αλάνι ο καρανίκας.
    Αντε γεια ρε κακομοίρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΑΡΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ...ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μόνο να παραιτηθεί ο υπουργός; εκλογές τώρα. Ασε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αρκετά συμμετείχατε στην οικονομική και κοινωνική ζωη της χωρας .Φτάνει χορτάσαμε διαφάνεια και ηθική. Ειδικά ηθική. Ξερεις εσυ ζαιε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον δεν γνωρίζετε πως η Νέα Δημοκρατία συνέχισε το σύστημα που εφάρμοζε και ο ΣΥΡΙΖΑ επί 5 χρόνια, άρα θα πρέπει να μας πει και ο ΣΥΡΙΖΑ στα 5 χρόνια της διακυβέρνησης του που πήγαν τα χρήματα και ποιοι τα έφαγαν από το ίδιο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζόταν καν πρόγραμμα. Βλέπεις όμως έπρεπε να βολευτουν οι ημέτεροι.

      Διαγραφή
  5. ΒΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΧΡΕΟΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ?. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΧΥΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΚΑΛΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤ..ΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ;;;;!!!!!
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Βόρεια Μακεδονία έχει voucher?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα voucher του Βρούτση, αλλά αν η ΝΔ ήταν κόμμα της προκοπής, θα έπρεπε να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα τα voucher επί ημερών Σκουρλέτη, Αχτσιόγλου και των συν αυτώ, για να τους ξεμπροστιάσουν με στοιχεία για τα χρήματα που μοίραζαν μέσω ΚΕΚ χωρίς έλεγχο. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για λαμογιές του Βρούτση, όταν ξέρουν ότι η κυβέρνηση έψαχνε έναν τρόπο να δώσει τα 600 ευρώ για τους επιστήμονες, χρησιμοποιώντας χρήματα ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που θεωρούν ότι μόνο αυτοί κάνουν το σωστό, ενώ όλοι οι άλλοι είναι διεφθαρμένοι. Δυστυχώς γι' αυτούς, πέντε χρόνια στην εξουσία έδειξαν το ποιόν τους, οπότε ο κόσμος ξέρει πια και δεν οραματίζεται πλέον την Αριστερά "που θα τον σώσει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλα,μπλα,μπλα.... Για την ταμπακιέρα και τα 80000000 τίποτε! Φάτε ανθότυρο με περιτύλιγμα Μακεδονικό. Σερβίρει ο Άδωνις!

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμο (11:44 π.μ.)

      Όταν κάποιος δεν έχει απαντήσεις, με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει. Δεν πειράζει. Ευτυχώς, ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που έδειχναν συμπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ (δε λέω για τα κομματόσκυλα, αλλά γι' αυτούς που έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό πιστεύοντας τα παραμύθια που έλεγε), πλέον έχουν μέτρο σύγκρισης και βλέπουν τι σημαίνει σοβαρότητα στη διακυβέρνηση της χώρας. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμία σχέση με τη Δεξιά, αλλά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, δαγκωτό στον Μητσοτάκη θα το έδινα. Ο Τσίπρας "γέρασε νωρίς" και η ελληνική κοινωνία δε συγχωρεί πια.

      Διαγραφή
    3. Απ'τα έτοιμα της κυβέρνησης Τσιπρα περνάμε ακόμα. Αν έχεις κάποια αντίρρηση κοίτα την ανάπτυξη με τον Κούλη. Πριν τον Κορονοιο. Φτάνει με τον σανό των δήθεν ,δεν είμαι δεξιός. Είσαι και μάλλον ντρέπεσαι να το πεις....

      Διαγραφή
  10. ...ζαιοι..εχω και κοτερο..παμ μια βόλτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά.....!!!!!! Εσύ τρως και χαβιάρι ανάπτυξης.....!!!!

      Διαγραφή
  11. Συριζα Ημαθιας. νδ δεν ειμαι αλλα για τους αρμους της εξουσιας μιλουσε πριν λιγο καιρο ο αλεξης. φτανει. φτανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άνοιξε τα ματάκια σου και δες. Κυβέρνηση ,ΜΜΕ , Δικαιοσύνη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ