Quantcast

http://picasion.com/

Σόφια προς Σκόπια: «Ξεχάστε τη «μακεδονική» γλώσσα για να μπείτε στην Ε.Ε.»

Όρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε η Βουλγαρία, στα συμπεράσματα της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής που έδωσε το πράσινο φως. Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη mkd.mk, η Σόφια ζητάει από τα Σκόπια τέσσερα σημαντικά πράγματα: Πρώτον: Να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στο έδαφος της Βουλγαρίας. Δεύτερον: Να μην αποκαλεί τη γλώσσα της χώρας «μακεδονική» αλλά να χρησιμοποιεί τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας», τρίτον: Να συνεχίσει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος λόγω διαφωνιών στην εθνική καταγωγής του … Γκότσε Ντέλτσεφ και τέταρτον: Απόλυτη τήρηση της Συμφωνία των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχει υπογράψει με τη Βουλγαρία.

Σχολιάζοντας τα αιτήματα της Σόφιας, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα δεχτεί ποτέ την εισαγωγή αντιευρωπαϊκών διμερών όρων που εισάγουν την ταυτότητα των Σκοπίων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

8 σχόλια:

  1. ΑΛΛΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ! ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ 3ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΡΦΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ( ΦΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην λετε τετοια γιατι γιατι θα βγει ο μικρουλης και ο παπαρης και θα σας πουνε φασίστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένα Τσίπρα δεν έχουν στη Βουλγαρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΆ ΑΛΛΟΙ ''ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ'' ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κομιτατζήδες μαλώνουν με τους κλεπταποδόχους για το τι είναι Μακεδονία. Ήμαρτον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλικαρια, ας πει καποιος (που ξερει σλαβικα) στους Σκοπιανους οτι μαλλον δεν θα προλαβουν να μπουν στην ΕΕ, ισως μεχρι τοτε να ειναι αλλιως τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεία Δίκη. Οἱ πρωτεργάτες τοῦ σφετερισμοῦ τῆς μιᾶς καί μόνης Μακεδονίας, τῆς ἑλληνικῆς, ἀνατολικοί Βούλγαροι, θά γείνουν, ἔστω καί ἄθελά τους, αἰτία νά καταπολεμηθῇ ὁ σφετερισμός αὐτός ἀπό τούς ἐκ δυσμῶν ὁμοεθνεῖς των δυτικούς Βουλγάρους - Σκοπιανούς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ