Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σκοτώνει ο ήλιος τον κορονοϊό; Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Πολλοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες για την χαμηλότερη μετάδοση του κορονοϊού. Από ό,τι φαίνεται, όχι άδικα παρότι τα ευρήματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, όπως ανέφερε απόψε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.
Συγκεκριμένα μίλησε για τις συνθήκες υγρασίας, ζέστης και υπεριώδους ακτινοβολίας και πως όλα αυτά μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της μεταδοτικότητας του νέου κορονοϊού.

Ο κος Τσιόδρας ήταν πολύ προσεκτικός στα λόγια τους χρησιμοποιώντας τη λέξη «φαίνεται» από τα ευρήματα αμερικανών επιστημόνων ότι ο κορονοϊός αντέχει λιγότερο σε συνθήκες υγρασίας και ζέστης. «Σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ατσάλι, ο κορονοϊός υπό σκιά χάνει την δύναμή του εντός 18 ωρών.Σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι όταν ο ιός εκτεθεί στον ήλιο αυτό βοηθά στο να εξασθενεί, κάτι που συμβαίνει και με το αντισηπτικό διάλυμα.

Ενώ αντίθετα φαίνεται ότι ο ιός επιβιώνει περισσότερο σε κλειστούς και ξηρούς χώρους. Ο ίδιος είπε ότι σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις η μετάδοση του κορονοϊού θα μπορούσε να μειωθεί περίπου 20% όταν φτιάξει κι άλλο ο καιρός.

Πάντως, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατέληξε αναφερόμενος σε νεώτερη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ότι δεν υπάρχουν νεώτερα δεδομένα για το κατά πόσο η θερμοκρασία ή η υγρασία μπορεί να συμβάλλουν στην επιβίωση του ιού.

6 σχόλια:

  1. Συγγνώμη, ρε "βεροιώτη", με το συμπάθιο,δηλαδή, μόνο ο Τσιόρδας κατέχει τη γνώση για τον ιό της κορώνας?
    Ο άνθρωπος, κατά την άποψή μου, είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος. Αλλά έλεγε αρχές Ιανουαρίου και άλλα μετά.
    Να κάτσουν στο τραπέζι καμία 20ριά λοιμοξιολόγοι και να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει και όχι ετούτος ο κρατικοδίαιτος τύπος, ο συνεργάτης των ΜΚΟ, οπού σε συνέντευξη σε Γερμανό δημοσιογράφο, υποστήριζε τους λαθρομετανάστες και την πολυπολυτισμική κοινωνία. Τυχαία δεν επιλέγονται τα άτομα για προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τον εαυτό σου υπάρχει κανένας άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα για τον οποίο έχεις να πεις μια καλή κουβέντα; Τι μιζέρια και κακομοιριά Θεέ μου!!!

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΡΑΣ ψάχνουν κόσμο για το πειραματικό εμβόλιο. πληροφορίες εντός

      Διαγραφή
  2. Γινεται αντιληπτο πλεον ( ολο και περισσοτερο) οτι στην αρχη μας ελεγαν πολυ μικρο μερος της αληθειας αλλα το ιδιο κανουν και τωρα. Δεν λεγεται ολοκληρη η αληθεια και γι αυτο υπαρχουν λογοι επιστημονικοί οικονομικοί κοινωνικοί ψυχολογικοι.
    Μακαρι να τελειωσουμε γρηγορα με αυτο το προβλημα αλλα μαλλον δεν θα ειναι ευκολα τα πραγματα για πολλους μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν εσύ νιώθεις ότι κάποιοι σε κορόιδεψαν, εγώ πάντως κατάλαβα πολύ καλά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων-υπηρεσιών έγινε γιατί το σύστημα υγείας της χώρας δεν ήταν σε θέση ν' αντέξει ένα κύμα κρουσμάτων τύπου Ιταλίας-Ισπανίας. Θα πέθαιναν πολλοί χωρίς λόγο, από αδυναμία του κράτους. Δεν το έκρυψε ποτέ κανείς αυτό. Επίσης, δε χρειαζόταν πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι οι προτροπές του Τσιόδρα να μη φοράμε γάντια ή μάσκες στην καθημερινότητά μας δεν οφείλονταν στο ότι είναι άχρηστα υλικά, αλλά από τον φόβο μήπως δε φτάσουν γι' αυτούς που πραγματικά πρέπει να τα φορούν. Τώρα που οι ελλείψεις έχουν περιοριστεί, θα μας μιλούν για την αξία της μάσκας και των γαντιών ως μέτρο ατονικής προστασίας. Όσο για τα τυχόν θαυματουργά φάρμακα που κάποιοι ισχυρίζονται ότι δίνονται επιλεκτικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κρεμαστινός που κινδυνεύει να πεθάνει ή ο Σπανός της Βιοϊατρικής που δεν τα κατάφερε δεν έχουν "τα μέσα" να τα προμηθευτούν. Μήπως η φαντασία μας ως Έλληνες τρέχει πολύ πιο γρήγορα από την πραγματικότητα και ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι για να δικαιολογήσουμε την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας; Άλλωστε, ακόμη κι αν επανέλθουμε σε μια "κανονικότητα", πάλι θα είμαστε επιφυλακτικοί με τους γύρω μας. Κι αυτό δε λέγεται αρρωστημένη κατάσταση αλλά ανθρώπινη αδυναμία. Γιατί η ζωή είναι γλυκιά, είτε είσαι 5 είτε 95 χρονών.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε δεν διαφωνω σχεδον καθολου με αυτα που αναφερεις . Αναφερομαι καθαρα στην ασθένεια και στο ποσο επικινδυνη ειναι για ολους μας. Οτι και οι επομενοι μηνες ειδικα μετα το καλοκαιρι το προβλημα θα ειναι εδω ισως πιο εντονο και πιο επικυνδυνο γιατι θα ειναι σχεδον αδυνατον να παρθουν και παλι τετοια μετρα προστασιας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ