Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κασαμπαλής για Last Dance: «Συναρπαστικό ντοκιμαντέρ»

Για όσους από εμάς γνωρίσαμε τον μαγικό κόσμο του NBA σε τρυφερή ηλικία, μέσα από τις μεταδόσεις της ελληνικής τηλεόρασης στη δεκαετία του '80, εν αρχή ήταν βεβαίως οι δυναστείες των Σέλτικς της Βοστώνης και των Λέικερς του Λος Άντζελες (ας προσθέσουμε στην μπασκετική εξίσωση εκείνης της εποχής και τους
«Σίξερς» από την Φιλαδέλφεια). Θα ακολουθούσε στο τέλος της δεκαετίας η σύντομη αλλά εμφατική κυριαρχία των «κακών παιδιών», όπως ήταν το παρατσούκλι των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ήδη όμως είχε κάνει την εμφάνισή του από τα μέσα της δεκαετίας στα μεγάλα παρκέ, η αυτού «Αερότης», ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, το φαινόμενο αθλητικής υπεροχής, ευφυίας και ανταγωνιστικότητας με το όνομα Μάικλ Τζόρνταν, φορώντας τη φανέλα των ανυπόληπτων τότε Σικάγο Μπουλς, τους οποίους θα οδηγούσε στην απόλυτη παντοδυναμία κατά την επόμενη δεκαετία, παρέα με τον Σκότι Πίπεν, τον Ντένις Ρόντμαν και τα άλλα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου κόουτς Φιλ Τζάκσον.

Το συναρπαστικό από κάθε άποψη (και μόνο το «παρασκηνιακό» υλικό που βρέθηκε στη διάθεση των δημιουργών είναι ασύλληπτο) ντοκιμαντέρ που ξεκίνησε να προβάλλεται την Δευτέρα του Πάσχα ξεκινά από τη σεζόν 1997-98 στο NBA, που έμελλε να σηματοδοτήσει το τέλος της πιο ένδοξης εποχής για την θρυλική ομάδα των Μπουλς. Ο Φιλ Τζάκσον το γνώριζε αυτό, και σύμφωνα με τη συνήθειά του να δίνει ένα «conceptual» όνομα σε κάθε σεζόν της ομάδας, είχε βαφτίσει εκείνη την περίοδο, που αναμενόταν γεμάτη αναταράξεις, «Ο τελευταίος χορός» (The Last Dance), εξ ου και ο τίτλος αυτού του επικού ντοκιμαντέρ.

Εμείς ρωτήσαμε τη γνώμη του Βεροιώτη μπασκετμπολίστα Τάσο Κασαμπαλή για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. Διαβάστε τι δήλωσε στο veriotis.gr:


«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για έναν παίκτη σύμβολο του παγκόσμιου μπάσκετ. Ένας αθλητής που άλλαξε πολλά στο πως βλέπουμε το άθλημα σήμερα. Καλό θα ήταν να το δούνε όλα τα νέα παιδιά και να καταλάβουν ότι στη ζωή δε χαρίζεται τίποτα. Χρειάζεται καθημερινούς στόχους πειθαρχία και συγκέντρωση σ' ότι και αν κάνουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ