Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Έφυγε» ξαφνικά ο Σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης

Πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 65 ετών, ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραχισαρίδης. Ο εκλιπών συνεργάστηκε με τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ, σκηνοθετώντας παραστάσεις, ενώ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για 9 χρόνια (1993-2002) και στη συνέχεια καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για 7 χρόνια (2007-2014). 

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1955. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών (τάξη ΄74). Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στις σχολές του Πέλου Κατσέλη και του Λεωνίδα Τριβιζά. Μέχρι σήμερα σκηνοθέτησε περίπου 70 θεατρικές παραστάσεις και 6 όπερες, στις κρατικές σκηνές, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο. Ειδικεύτηκε στο πολιτιστικό μάνατζμεντ. Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ (2001-2006), Καλλιτεχνικός Διευθυντής των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (1993-2002) και Κοζάνης (2007-2014), Εκτελεστικός Διευθυντής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics (2010). Συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο από το 2014, διατηρώντας τη στήλη «Επίκαιρα-Ανεπίκαιρα» στο διαδικτυακό περιοδικό www.iporta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ