Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Respect στον λαό της «Βασίλισσας»

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί
Η Βέροια ανήκει αντικειμενικά μαζί με την Λάρισα, τον ΟΦΗ, την Ξάνθη και τα Γιάννενα στο Big-5 του ελληνικού επαρχιακού ποδοσφαίρου. Με πολλές παρουσίες σε Α' Εθνική/Super League και φυτώριο παικτών που έπαιξαν σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος της Ημαθίας μπορεί να καυχιέται πως αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και μια από τις πιο ένδοξες ομάδες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε χαρακτηρίστηκε ως η θρυλική «Βασίλισσα του Βορρά».
Από το 1960 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, πολύτιμος οδηγός και συμπαραστάτης ήταν οι φίλαθλοί της. Οπαδοί που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας σε καλές και δύσκολες στιγμές. Από τότε που φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις της Α' Εθνικής μέχρι και την Δ' Εθνική που αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Ο λαός της Βέροιας αποτελούσε πάντα τον 12η παίκτη, με την ιστορική θύρα 4 να αποτελεί την αγαπημένη εξέδρα όλων των φιλάθλων. 

Εκεί γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές και αποθεώθηκαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Τάκης Παπατζίκος, ο Γιώργος Μασάδης, ο Γιώργος Μαραγκός, ο Γιώργος Τερζής, ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο Ολέγκ Προτάσοφ, ο Σάκης Σίμπος, ο Στέφαν Στόικα, ο Ανδρέας Ελευθεριάδης, ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Θωμάς Τρούπκος και τόσοι άλλοι σπουδαίοι παίκτες...

Δείτε ένα πλούσιο φωτο-αφιέρωμα στους φιλάθλους της «Βασίλισσας»:




























2 σχόλια:

  1. Άραγε γιατί όλοι αυτοί οι αγνοί φίλαθλοι σταμάτησαν νά θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο της " Βασίλισσας"; Μπορείτε να μας δώσετε μία , μόνο μία εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψιλοάσχετο, αλλά η παλιά, ασκέπαστη κερκίδα, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Φάνηκε μετά τις πρόσφατες βροχές. Πάτε στην οδό Αισχύλου, στο στενάκι που είναι παράλληλο με την Σταδίου, και θα το δείτε με τα μάτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ