Τις προτάσεις των Οδοντιάτρων της Ημαθίας φέρνει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας περιθώρια νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Οδοντιάτρων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ζητά με Αναφορά που κατέθεσε σήμερα (8 Απριλίου 2020) στη Βουλή των Ελλήνων ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Στην Αναφορά του ο Βουλευτής Ημαθίας παραθέτει τις σχετικές προτάσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, όπως του κοινοποιήθηκαν με σχετική επιστολή και αφορούν τόσο στην παροχή υγειονομικού υλικού για τη λειτουργία των Οδοντιατρείων όσο και σειρά φορολογικών και οικονομικών ρυθμίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ημαθίας προτείνει ανάμεσα σε άλλα, τη μείωση στο 6% από 24% έως το τέλος του έτους, του ΦΠΑ για όλα τα είδη πρόληψης διασποράς λοιμώξεων και μέσων ατομικής προστασίας, τη χορήγηση της επιδότησης των 800€ στα οδοντιατρεία, ως εξόχως πληττόμενες επιχειρήσεις και την αναστολή πληρωμής δανείων των επαγγελματιών μέχρι 30.6.2020 και καταβολή μόνο των τόκων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται, οι οδοντίατροι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν άμεσα στις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις των οδοντιατρείων, που δημιουργήθηκαν από την έναρξη της πανδημίας ακόμη και αν αυτές μετατέθηκαν. Για τον λόγο αυτό η όποια δυνατότητα διεύρυνσης του χρονικού διαστήματος παρατάσεων και πληρωμών ή/και η δυνατότητα ρύθμισης σε άτοκες μακροπρόθεσμες δόσεις θα αποτελούσε βαθιά οικονομική ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ