Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πριν από 60 χρόνια - Τους αναγνωρίζετε;

Είναι μια από τις σπανιότερες εικόνες* από την κοινωνικοπολιτική ζωή της Βέροιας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Την αλιεύσαμε από την σελίδα στο facebook «Παλιές Φωτογραφίες Βέροιας». Χωρίς να έχουμε ακριβείς πληροφορίες για την συγκεκριμένη εκδήλωση, πιθανολογούμε πως βρισκόμαστε περίπου στις αρχές του 1960, ακριβώς μπροστά από το πρώην δικαστικό μέγαρο στην Πλατεία Ωρολογίου. Αριστερά βρίσκεται το σχολείο της δημοτικής κοινότητας και στο κέντρο της εικόνας (πίσω από την φυλλωσιά του πλάτανου) το ξενοδοχείο «Εθνικόν» του Σαράφογλου. 

Ο Μητροπολίτης που κάθεται στα αριστερά κατά πάσα πιθανότητα είναι ο Αλέξανδρος. Δεύτερος από δεξιά διακρίνεται ο Βουλευτής της ΕΡΕ και της ΝΔ Δημήτρης Χατζηδημητρίου. Παρακαλούνται όσοι αναγνώστες γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες, να αφήσουν το σχόλιο τους κάτω από την φωτογραφία...

*Στο πίσω μέρος, σφραγίδα: «Κ. Βαρβαρέσος, φωτογράφος, Βέρροια»


2 σχόλια:

  1. Μάκης Δημητράλης25 Ιουνίου 2022 στις 4:27 μ.μ.

    Πρώτος αριστερά ο Δήμαρχος Αντώνιος Κεμιτζές και πίσω από τον Μητροπολίτη ο ιερέας παπα-Παύλος Ταϋγανίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλες γραβατες , πολυ υποκρισια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ