Quantcast

http://picasion.com/

Πότε τελειώνει η Γέφυρα Κούσιου;

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες στην Γέφυρα Κούσιου στον Προμηθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια επάνω στην γέφυρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συνδέσεις με τους δυο δρόμους, δηλαδή την οδό
Ακροπόλεως και την οδό Βλάχων Ηρωίδων. Εκτιμάται, ότι μέσα στον Μάιο, θα γίνει η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή κωλυσιεργία, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Ιουνίου. Με λίγα λόγια, μέσα στο καλοκαίρι, η Γέφυρα θα είναι έτοιμη προς χρήση για τους πολίτες.

25 σχόλια:

  1. Βαλτε διοδια....Μας πρηξατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελη ιουνιου ;;;;
    και παλι αργα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και πλεον τελειωσε, σχολεια θελουμε οχι γεφυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνφωνω με τα σχολεια τα παιδια που ειναι ομως?

      Διαγραφή
  4. Εγώ θα περνάω από τις άλλες δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΕΦΥΡΑ "ΚΟΥΣΙΟΥ" ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ!
    Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ -ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ( ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ) ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ( ΒΛΕΠΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ) ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ .....ΚΑΙ ΤΗΝ..... ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ. ΕΣΕΙΣ ( ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ) ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΙ ΛΕΤΕ ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;; ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;; ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΑΤΕ;; ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ;
    ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ.
    ΟΙ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να εισαι ανιδεος σε κατι δεν ειναι κακο, το να εισαι ανενημερωτος και να κατακρινεις ειναι μεμπτο.
      Απο οσα εχουμε διαβασει κατα καιρους συμπεραινουμε οτι, το εργο ανατεθηκε στην πρωτη τεχνικη εταιρεια μετα απο μειωδοτικο διαγωνισμο και οχι με απ' ευθειας αναθεση οπως θα ηθελε ο φιλος σχολιαστης-κριτης. Αν εδιναν το εργο με απ' ευθειας αναθεση θα τους ειχατε "κατασπαραξει" λεγοντας πολλα για δηθεν διαπλοκη κλπ. Ο πρωτος εργολαβος ομως ειχε προβληματα και καθυστερουσε το εργο, ετσι τον εδιωξαν και εβγαλαν ξανα το εργο σε μειδοτικο διαγωνισμο, οπως προβλεπεται απο τους νομους, με αποτελεσμα να το παρει νεα τεχνικη εταιρεια η οποια και το τελειωνει. Αυτες οι διαδικασιες προβλεπονται απο τους νομους.
      Ετσι εχουν τα πραγματα. Απο μια αρχικη μελετη η οποια ειχε καποια ελλειψη προηλθε η ολη καθυστεριση.
      Το εργο ευτυχως τελειωνει σε δυο μηνες χωρις προβληματα και με διαφανεια. Ολα τα αλλα που λες ειναι λογια καινου περιεχομενου, σας αρεσει δεν σας αρεσει ετσι εχουν τα πραγματα.

      Διαγραφή
    2. εδω ακριβως ειναι το προβλημα για το οποιο ολοκληρη η πολη σας σχολιαζει "ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ"!!!!. εαν εσυ θελεις να χτισεις ουρανοξύστη και δωσεις το εργο στον εργολαβο του μαχαλα τετοια θα εχεις αγαπητε.
      σε καθε περιτπωση τελειωστε με τη γεφυρα και "χαμηλα την μπαλα" στις κορδελες!!!

      Διαγραφή
    3. Ειδες που ακομα και τωρα δεν θες να καταλαβεις οτι μετα απο μειωδοτικο διαγωνισμο δεν μπορεις να μην δωσεις το εργο στον αναδοχο εργολαβο ; Το δικαιουται και σε τρεχει στα δικαστηρια ; Αν καποιος εργολαβος δεν ειναι σωστος το Κρατος πρεπει να τον βγαλει απο τη λιστα των εργοληπτων, οχι αυτος που κανει το εργο.

      Διαγραφή
    4. Μιλάμε για τον ίδιο εργολάβο που αντί να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον του, κατάφερε και πήρε αποζημείωση από το δημοτικό συμβούλιο;

      Διαγραφή
    5. Ε..άμα έχουν έτσι τα πράγματα και σ' αρέσουν εσένα ας κάνουν και άλλα έργα έτσι οι αιρετοί μας.

      Διαγραφή
  6. Αν δεν σας αρεσειι τοσο μην σωσει και περασετε..ελεος πια ολο γκρινια για τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα εγκαίνια να βάλετε και μια μεγάλη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα όλως όσων συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο που ονομάζετε Γέφυρα Κούσιου. Έτσι για να μην ξεχάσει ποτέ η πόλη αυτή την μεγαλύτερη ανικανότητα που επέδειξε ποτέ Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ!

      Διαγραφή
  8. Ακόμα και τώρα που το έργο "περπατάει" όλα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ενώ θα έπρεπε να είναι ένα έργο που θα εργάζονταν ταυτόχρονα πολλοί τεχνικοί διάφορα συνεργεία και εργάτες πάνω σ' αυτό ( ένα πραγματικό εργοτάξιο που θα βουίζει από τη δουλειά) βλέπεις 3-4 άτομα για 1-2 μέρες και μετά στοπ για 4-5 μέρες και αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες που το έργο έχει πάρει μπροστά. Δηλαδή έστω και τόσο αργά να γίνει μια προσπάθεια να αντιστρέψει ( εν μέρει ) ο Δήμος την πολύ κακή εικόνα της αρχικής καθυστέρησης.
    Η εικόνα αυτή το λιγότερο που δείχνει είναι κακό προγραμματισμό από την αρχή μεχρι το τέλος σε όλα τα επίπεδα.
    Μάλλον ακόμα δεν κατάλαβαν ορισμένοι ότι είναι έργο μεγάλων διαστάσεων,έργο υψηλών απαιτήσεων δεν είναι το "γιοφύρι" του χωριού μας ή του χωραφιού μας! 'Έργο που πότε δεν έχει γίνει σε επίπεδο δήμου και δεν θα ξαναγίνει.
    Και όλα αυτά έχοντας το χρήμα έτοιμο και παρκαρισμένο για να γίνει η δουλειά και σε χρόνια δύσκολα που δίνεις μια δουλειά σε κάποιον και στη ζητάνε παρακαλώντας 30 εταιρείες εργολάβοι και συνεργεία.
    Τελικά ( εκ του αποτελέσματος ) οι άξιοι δωρητές μας έβαλαν σε δύσκολα με την προσφορά τους και ανέδειξαν πολλά πράγματα για τις ικανότητές όσων θέλουν να προσφέρουν με πάθος στα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι φανερο οτι δεν εισαι τεχνικος αλλα παρ' ολ' αυτα εκφραζεις αποψη για τεχνικα θεματα. Ενας αν θελει να τελειωσει γρηγορα το εργο ειναι ο εργολαβος για να πληρωθει. Αρα εργαζεται οσο πιο γρηγορα μπορει. Οσο για τα ατομα που δουλευουν εκει ειναι ακριβως οσοι πρεπει. Δεν γινονται οι εργασιες ολες μαζι. Δεν ισχυει το απλοϊκο, (αν βαλουμε 100 ατομα να δουλεψουν μαζι η γεφυρα θα τελειωσει αυριο). Δεν ισχυουν αυτα. Ολα γινονται οπως προβλεπονται για να γινουν τεχνικα σωστα.
      Η γεφυρα ειχε τα αρχικα προβληματα της μελετης και του πρωτου εργολαβου, αυτα δυστηχως στα τεχνικα εργα γινονται και λυνονται με βαση τη νομοθεσια με χρονοβορες διαδικασιες. Δεν το βλεπετε και στα μεγαλα εθνικα εργα ; Αυτη ειναι η τεχνικη νομοθεσια αυτα εφαρμοστηκαν. Τωρα λυθηκαν τα θεματα και θα τελειωσει σωστα.
      Αυτο ειναι το θεμα.

      Διαγραφή
  9. Εάν είχαν μπει ρήτρες αποζημιώσεων και δικλείδες ασφάλειας για την γρήγορη, σωστή και τέλεια από κάθε περίπτωση αποπεράτωση του έργου από τον εργολάβο που θα το αναλάμβανε ή δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά ή το έργο θα μας έβγαινε τελικά τζάμπα από τα πρόστιμα και τις αποζημιώσεις του εργολάβου - εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λετε "χαζα" ολες οι ρητρες που λες δεν μπορει να μην μπηκαν στις συμβασεις, κανεις δεν θα εκανε συμβαση χωρις ρητρες, θα πηγαινε "μεσα". Ακουσες εσυ τοσα χρονια για το εργο αυτο να πουν οτι δεν ειχε ρητρες κλπ; ΟΧΙ θα ειχε γινει σκανδαλο που δεν μπορουσε να κριφτει. Η συμβαση θα εγινε οπως προβλεπεται γι 'αυτο και εδιωξαν τον πρωτο εργολαβο, αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα μετα για τη γρηγορη συνεχιση του εργου.
      Ειδες εσυ κανενα μεγαλο εθνικο εργο που ειχε προβληματα με τον εργολαβο να εγινε τελικα τζαμπα απο τις ρητρες που λες ; ΟΧΙ. Δεν γινονται τα πραγματα τοσο απλα. Υπαρχου οι νομοι και αυτους ακολουθεις .

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΔΗΜΟΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ;
      ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΚΕΡΔΙΣΕ " Ο ΔΗΜΟΣ; ΠΩΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΗΚΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ;
      ΠΟΙΑ Η ΠΟΙΝΗ - ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ;
      ΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ;
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ.
      ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ( ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ) ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ. ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ. ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;
      Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ;
      Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ; ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ;
      Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ;
      ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. Αυτη ειναι μια προσωπικη και αυθεραιτη αποψη. Ο κοσμος με τις επιλογες του εδειξε να εμπιστευεται τους ιδιους ανθρωπους. Αρα εχεις λαθος εκτιμηση .

      Διαγραφή
  10. Ολα τα προβληματα ξεκινησαν απο καποια παραλειψη στην αρχικη μελετη, ετσι υποθηκε. Εκει ειναι το θεμα ποιος ; Αυτο δεν μαθαμε ακομη. Ποιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως καταλαβαίνετε φίλοι συνδημότες από ορισμένα απ τα παραπάνω σχόλια πρέπει να μην γκρινιάζετε για όλα αυτά που έχουν συμβεί με το έργο και μάλλον να είστε και ευχαριστημένοι που ο Δ.Β. έκανε ότι έπρεπε και ότι χρειαζόταν για να φτάσουμε έως εδώ έτσι όπως φτάσαμε!
    Κανένας άλλος ...δωρητής - ευεργέτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να φέρει ο δήμος νερό κάτω από την γέφυρα να ψαρεύουμε με καλάμια όπως στα Σέρβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα χαζα χαζα καλο ακουγεται, οχι για ψαρεμα πανω απο τη γεφυρα αλλα απο κατω στην οχθη.
      Καλο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ